Skip to main content

Posts

Free sample - Libresse

Hai, update hari - hari ni. Betul semangat si Anna ni kan. Seronok sebab semalam dapat sample dari Libresse.

Request sample dari website dia kat sini eh. Senang je. Isi la form tu semua lepas tu tunggu. Dalam 3 minggu atau pun lebih, dapat la.

Kekadang ada yang alergik, ada yang tak selesa pakai pad berjam-jam. Atau nak cuba dulu tahap kecekapan pad tu handle korang punya period, boleh la try request.

Anna selalu tukar-tukar so tak kisah sangat la. Tengok web pasal produk ni, yang ada bau Green Tea atau takde bau. Wings, Non Wings, Ultra Slim, Night Secure. Fuhh. Ada banyak jenis ikut kesesuaian masa dan lain-lain.

Bila pakai pad yang betul, barulah kejadian kebocoran dapat di elakkan. Takde la terkena cadar, baju, kain segala. Kan? Nanti nak kena ajar bebudak ni. Ishh bila masa yang sesuai eh?

So pek sampel ni ada 5pcs, Panty Liner Green Tea 2pcs, Maxi Non Wings 2pcs, Maxi Night Wings 1pcs.

Tengok ni berapa banyak jenis. Detail info setiap jenis pad pun ada.
Ye, ni la bezanya Libress…
Recent posts

Beli perabot murah dari China dengan mudah

Heyy biar betul Anna ni? Ye, Anna takkan cakap kalau Anna tak buat. Anna dah cuba, Anna puas hati !

Berbaloi sangat kalau jenis suka cari jalan nak berjimat walaupun ada duit. Nilai RM 50, korang suka dapat beli 10 barang atau dapat beli 5 barang yang sama je kualiti?

Sebenarnya, terpulang. Anna beli jugak perabot dari SSF dengan Ikea. Mana kenan, bajet ok. Amik jelah. Saje nak bagitau korang je. Nanti nak beli perabot raya, perabot korang dah bertahun tak tukar ke boleh la cuba.

Install apps EzBuy. Okeh Anna guna third party apps ni for first time user. Sebab? Beli dari China, jauh kan? Risiko dapat di minimumkan sebab order handle by EzBuy team. Nak komplen ke apa boleh la, diorang ada support team.
Pastikan korang dah tau nak beli apa. Pastikan jugak, korang search Prime list.
Klik bawah tu untuk barang khas untuk Prime member. Ni untuk jimatkan masa memilih barang. Kalau rasa nak beli sekali ni je, test dulu. 5hari RM 8.80.
Lepas tu, join Prime dah kan. Apa Prime member ni dapat? …

Dapur - Belian berbaloi di Kedai Eco

Sejak Anna pindah dari KL, amboi sangat. Sikit-sikit nak pegi Kedai Eco. Halahhh kedai RM 2 yang berantu sangat tu. Anna mula dengan dapur, sebab dapur ni jantung rumah. Wahh, ibaratnya.

Rumah KL tu kebanyakan pinggan mangkuk free, periuk belanga pun tak banyak sebab Anna duduk dari bujang sampai lah anak 2 ni. Lebih 10tahun la senang cite, kecuali dapur built in tu. Takkan nak angkut gak. Tinggal je la.

Kalau ada koleksi Corelle ke Vantage mesti gigih angkut. Ni takdeee. Koleksi hadiah kawen je. Awal tu beli jugaklah pinggan Ikea yang RM 2.90 sebijik sebab buat jamuan family sikit. Nyesal. Baik beli pinggan set. Sebabnya, kau dah kenapa? Pinggan pakai buang kan ada. Hmmph

Ni la 4 barang yang Anna paling happy dapat beli. Maybe korang patut dapatkan jugak!




Nampak tak?

1) Mug besar gila namatik. Dalam dia pink! Sukaaaa. Ni encik Safee yang suruh beli okehh. Sebab? Selalu sangat buat air sorang satu. Tak gaduh berteko jug bagai.

2) Cake display. Plastik, tapi besar. Yes. Cinta pandang p…

Tips dan trick Pulau Weh, Sabang dan Acheh

Ni facebook post Anna ni. Anna share jugaklah dekat sini. Kot-kot korang rasa nak travel tempat rileks je, dan mesra bajet.

1) Kalau bukan hantu snorkeling, cukup 1.5 hari dekat Pulau Weh-Sabang - 1.5hari sempat snorkeling 3jam.

2) Pulau Weh-Sabang & Banda Acheh busy on weekend. Sila datang weekdays supaya tak menunggu nak tangkap gambar, masuk museum semua, nak snorkeling atau diving pun lengang sikit

3) Sampai je Acheh, plan trip ke pulau dulu lepas tu baru pegi sekitar Banda Acheh. Masa itu emas gaiss.

4) Kalau cuti banyak, pegi Acheh balik dari Medan 😎 Sekali jalan. Gittew

5) Bawak anak memang takde masalah, tak lasak aktiviti tu macam Yogja. Sebenarnye trip Anna kali ni leha-leha je. Lepakkk, rileks.

6) Prepare banyak duit kecik untuk sumbangan pada tempat lawatan (untuk masjid etc)

7) Masjid banyakkkk. Kedai mana pun mesti ada toilet dengan surau/ tempat solat.

8 ) Makanan HALAL bersepah. Boleh kata 99% Islam. Tempat paling mudah bawak mak ayah.

9) Malam hidup ui. Kedai mak…

Cara Anna pilih rumah pertama

Nak letak tajuk tu, tips. Tapi, tak sesuai lah nanti orang kata syok sendiri. So nak sharing je ye. Kot-kot la boleh bantu orang lain.

Jom Anna senaraikan camne Anna pilih rumah pertama. Kenapa rumah ni?

1) Cari tujuan beli rumah. Anna mulanya beli rumah nak buat investment. Memandangkan Anna ada banyak kekangan dan lepas bincang then Anna aim beli rumah sendiri dulu. So yeah, hunting rumah pun bermula.

2) Rumah untuk duduk sendiri, dengan untuk investment lain sangat lah kan. Lokasi rumah nak duduk sendiri ni lebih pada sentimental value. Dekat dengan tempat keje, suka tempat tu atau dalam kes Anna ni sebab dekat dengan rumah mentua dan mak ayah. Dua jalan berbeza, rumah kami tengah-tengah.

3) Layout rumah. Dapur dengan bilik no 2, siling tinggi. Ting ting. Porch luas, extra dari yang lain sebab senget sikit. Sebelah corner lot. Hall asing. Masuk rumah takde tiang menghalang, tak perlu lalu toilet. Dari depan tak nampak dapur.

SEBENARNYA, Anna nak beli dekat KL/ Selangor. Anna dah bi…

DIY : Sentuhan warna Gold, serlahkan ruang.

Kemain tajuk entri. Giteww

Anna nak update pasal ketagihan ke Mr Diy dengan Kedai Eco. Anna pindah area yang dekat dengan dua kedai Saka ni. HAHA Salah satu barang kedai Mr Diy ni, buat Anna gigih men-DIY semuanya.

Owh, Anna dah pindah Sg Petani. Sian rumah ni nak masuk 3 tahun beli tak duduk. Nanti la cerita drama pindah PJJ ni ek. Biasakan diri dulu berjauhan dari Encik Safee.

Ok move!

Masuk Mr Diy, terus dapatkan ni. Spray Paint, Anna pilih Sparkling Gold. Warna dia ada shimmer. Lawa, serius!



Lepas tu, cari la apa benda yang korang nak make over. HAHA Anna nak bekas untuk letak kunci, brooch, getah atau pun benda kecik yang kita jumpa masa mengemas/ vakum. Getah rambut anak la, lego termissed simpan. Pastu terpijak memang minta maki sakit dia tu. Sebelum letak tempat asal, ni tempat transit. 😝 Dapat ke tak ni?  Bekas ni RM 14. Taknak wording Garden tu. Rumah simple minimalist kengkonon. Takyah crowded malas kemas. Spray satu layer dulu, tunggu kering. Then layer lagi. Kering, touc…

Idea Menarik Goodies Bag

Baru ni ada Family Day GBSB so dapat banyakkkk hadiah. Jom tengok apa hadiah menarik, jimat dan berbaloi sangat untuk majlis korang.

1) Popcorn
Popcorn bucket serendah RM1.20 ke RM2.50 je ikut kuantiti termasuk tq sticker. Popcorn mushroom bulat2 berperisa caramel. Rasa memang ngam manis & masin dia. Tak manis leting sampai sakit gigi berlubang. HAHA.

Nak suruh diorang buat popcorn dekat majlis korang pun boleh wei. Best gilerr makan popcorn panas. Fuhh. Nak jimat, beli borong pun boleh.

www.wasap.my/60182020086
www.wasap.my/60163685367
IG: crunchysweetpopcorn

2) Cheese Powder
Tengok gambar ni berselera terus. Yang biasa jerr pun jadi luar biasa bila ada pencicah cheese ni. Bancuh dengan air je, senang sangat. Dah, lepas ni tak payah mintak sos cheese extra lagi sebab rasa dia kalah kepsi punya tauu

Mudah je nak dapatkan, pegi check
- FB: Cheezas Cheese Powder - HQ
- Contact No : 0135882045
- Website : www.cheezas.com

3) Pomade

Pomade unisex ni dari IG: bydolceryna

Bahan: VCO - Mi…