Skip to main content

Posts

Itinerary Yogjakarta

Hai, 
Ni plan trip 'bujang' kitorang Sept nanti. Dari 6 tinggal 4, yang 2 tu kecundang. Biase la isteri-isteri orang, termengandung HAHA plan tindakan tak ketat lah tu. So, teruskan berjuang ye yang 4 ni kira jadik lah. Actually ni yang ke 2. Tahun 2016 kitorang pegi Padang. Err nanti lah throwback. Nak sapu habuk dekat sini bukan senang k. Istiqomahhhh.
Day 1
12 tgh    Sampai Yogjakarta (Yeyyy!)
              Lunch
4 ptg      Parangtritis/ Gumuk Pasir (Padang Pasir) – SUNSET
Entrance – 3,000/pax
Mobil - 5,000 (1,250K/pax)
Alun-Alun Kidul) 30,000 - 80,000 (4 pax) (bajet: 10,000/pax)
Day 2
7pg         Breakfast @ hotel
8pg         Hutan Pinus (bergambar)
Entrance – 2,000/pax
Rumah Hobbit – 2,000/pax
Kebun Buah Mangunan – 5,000/pax
12 tgh    Timang Beach (gondola) – SUNSET
                Upah org kg utk bawak – 60,000 atau kurang/ sewa motor (jln teruk, berbatu)
                *gondola 200,000/pax
                Lunch (Lobster) bajet sharing - 400,000 (100,000/pax)
4ptg       Goa Pindul (air te…
Recent posts

Happy 5th Anniversary!

Salam,

Malam ni 5 tahun lepas tengah debar-debar get ready nak nikah & kenduri belah perempuan dekat Merbok, Kedah - umah atok nenek belah ayah. Sekarang ni, dah ada rumah mak ayah sekali dalam kawasan rumah tok tu. Kitorang pun dah ada bilik sorang satu. Yeyy!!

Eh, jauh melarat.

Sebenarnya bukan taknak tulis selalu kat blog, tapi anak dengan masa selalu mencemburui. hahaha Dia kat sebelah ni, menangis macam baru lepas kena pukul. Haih.

This year, i decided to do something different. Sebabnya dah 5 tahun weh. Dalam banyak kesilapan, sampai jugak ke 5 tahun. Plan dalam 5 bulan gaklah, tu pun banyak caca-merba sebab banyak faktor. Apa pun, still happy sebab ini antara wishlist yang aku harap, aku dapat buat untuk eratkan lagi hubungan kitorang.

Nak buat apa? Photoshoot !

HAHA Kerja gila, sebab selalunya kitorang pegi cuti atau pegi makan tempat best sikit. Tukar-tukar hadiah gitulah. Mujurrrr Encik Safee nak layan aku. Err atau dia lantakkan aje huu

Kek- IG: leaovenmy
Make Up- IG: b…

Si Merah buah hati saya

Hai all.. *krik krik
Bertabah la korang ye, layan je owner blog bilis picisan ni haa. Lappy lama still ok tapi tau la dah lebih 5 tahun hokeh. Bateri cepat abes, dari Luthfia kecik keyboard tu banyak rosak. Selalu gigih update blog kat phone, tak pun pasang je external keyboard tapi sejak anak 2.. nak update entry sepi takde isi pun segan. Hahahah nanti ye kita cerita. Bagi pic si merah ni teman dulu..


Harap2 lebih rajin dan maju lagi ke depan dengan si merah ni. Amin,

LAST DAY PROMO: JUBAH MARYAM 2 HELAI RM 160

='Salam Ahad.

Jarang update iklan, hobi sampingan iols..so entry ni nak bagitau iols ada buat dropship dengan Belloscarves. Nak didik diri sebab nanti kan nak jadi founder khennn, Ahaks,
Meh layan pics, promo sampai 25 Sept 2016 je, Sorry tak update earlier.









Cantik kan? Bole la ke IG: kandy.heejab atau whatapps 012 5488 284 laju-laju sebelum terlambat.
Bye bye, Have a nice weekend!

Masjid Kristal

Hai korang!

Ingat tak aku hutang cerita Masjid Kristal? Nak baca ke, betul dah ready ni? Hehehe perasannnn
Ok so isnin lepas keluar dari pulau, kami teruskan perjalanan balik ke KL. Nak balik mesti nak singgah Masjid Kristal. Alang-alang sampai katanya. 

Next.. 

Lepas tu kami singgah tengok monumen Masjid-Masjid seluruh negara dekat Taman Tamadun Islam.


Panaih lit-lit tapi layan jelah. Pic melambak, malas transfer. Aci dak? Cantik sangat, korang pegi la singgah jugak tau. Ni web dia, check la info semua ade situ ok :)
http://www.tti.com.my/
Byeee

4h3m Vietnam!

Salam 😊😊

Kihkih ikut suka je update kan? Akhirnyaaaa tercapai jugak hasrat nak bawak mak pegi Vietnam 27-30 Mac ritu. Lepas 2 hari keje, g Perhentian pulak. Huu.. belek entri sebelum kalau nak tau. Promo free seat booking tapi tiket RM100++ jugak sorang. Bole la tu.. Alaaa mak ni kalau berjalan je bukan nak cuti-cuti.. nak sopim aje hahahaa

As usual, aku la booking flight, pastu plan tempat nak lawat bla3. Kos bagai. Tu pun overdose. Sajeeee je pegi sebelum gaji keluar. Takut lemas, jauh sangat hanyut nanti. Ngam pulak nak pegi trip tu duit kutu ade yang dah bayar. Cantekk hahaa

So, takde ape la sangat. 27hb tu flight tengahari sebab taknak awal pagi.. ngam sampai terus naik teksi pegi hotel, check in. Aku booked Hoang Hai Long atau Alagon City & Spa Hotel. Dekat jeee dengan Ben Thanh Market tu.. hari2 jalan pegi sana. Heee teksi kat airport je. 10 USD. Mahai sket ni tapi still ok. Mak beli sim, 100k VND hari-hari call ayah. Hoho tak pasti, rasanya dapat call lebih 1jam kot.. ak…

Pulau Perhentian

Salam uolss

Last weekend 2-4 April kitorang g Pulau Perhentian. Rasanya dah 3 tahun ajak husband hahahaha tapi akhirnya dapat la pegi, 100% plan En Kudin dengan kawan-kawan dia.

Trip sebenarnya 3h2m, jumaat tengah malam kami bertolak naik van 11 seaters.. selesa sangat2 untuk 3 family with 3 toddlers, 1 infant dengan budak bujang sorang aka driver jugaklah tu hihi. Lagi 4 orang naik flight. Kelasss. Jumpa kat jeti hehe

Pendek cerita, sampai jeti dah ada orang nama Ila tunggu. Amik pakej dengan dia. Asalnya sampai je check in then Jungle Trekking lepas tu leisure/free and easy, malam ada BBQ. Esoknya breakfast pastu snorkeling sampai 3ptg, lunch provided then rest and malam BBQ. Isnin check out then balikkk.

Sampai tu bot tak gerak lagi so kitorang breakfast kat jeti dulu. Sedaplah makan dengan tak gosok gigi tak mandi. Hahaha kan tido dalam van sepanjang jalan, kan? Anak 2-2 ok je mentido sampai pagi.

Sudah makan sudah bayar bagai naik bot dalam 30-45 minit camtu.. sampai Cafe Amelia.…