Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2011

last day keje.. TGIF

salam semua ;) heyy..

hari ini hari jumaat. hari ini hari last keje. tapi.... wahh kelam-kabut rasanya nak balik kampung. will there be jammed all the way? haihhh.. mak suruh singgah rumah  makcu.. saya nak singgah kampung mak dulu.. jumpa cousin2.. ye laa sejak nenek takde.. *rinduuu... sob2.

ehh untuk semua, saya minta ampun & maaf ye..


*here
have a safe SELAMAT HARI RAYA ALDILFITRI & MERDEKA hehe ~

bila badan mengecil tapi TIDAK perut.

salam heyy..

haha adess.. masalah. masalah. hari kena tegur. tummy, belum beranak tu dah camtu.. sedey hoho.. fikir punya fikir.. buntu. ok nak pegi soping. nah ni link untuk dibuat panduan. huhu

amalan harian. mudah je nak amal. sinipetronas pun kasi tips? ehh tak caye? sini
cukup la tu. kalau sekadar di mulut tade action tak jadi jugak. haihh..

ok selamat berpuasa.. dah tak lama nak raya.. jangan lupa bayar zakat *sendiri pun belum. hehe dah jom gerak survey2 barang raya. senaman tu, bakar lemak. jangan koyak poket sudah..


take care all~

menu wajib bulan puasa

hey ~
salam.. hehe

haa..bulan puasa.. mesti la cerita pasal makanan.. haha kasi meleleh air liur ok.. jangan sampai tak puasa lak ye.. x baik..tuhan marah hehe.. puas google nih ok.. emm nak buat sendiri takde oven or pengukus *nak kukus pun tak reti hahahahaa... nanti belajar..

puding karamel / puding gula hangus.
berdasarkan pemerhatian saya.. ni memang akan ada di setiap bazar ramadhan/ param yang saya pegi. haa... dan setiap kali pegi bazar la benda ni akan saya beli. sekali 2 ok! 1 potong ni rm2 @ rm2.50. T_T nanges nak beli, hehe meh share resepi. jangan risau mesti jadi punya. hehe fav nihh..
nak mudah? no bake/ kukus/ tanpa telur. meh try sini kalau suka ade telur, ade pengukus.. haa ni bukan main masak2 hehe try ini
hah... sedap ok~! aduhh.. bestnya kalau makan hari2 pun suka jugak. pastu gumuk. hahahahaa yang takde telur ok kot. tapi desert.manes2 sikit. high sugar pun tak bagus sangat ye :) cuba tau!

idea.. idea

haii...

salam.. ahad ni macam cicak kering je duk kat umah. takde buat apa-apa.. rugi je masa terbuang.. mana tak nye, hunting paper untuk siapkan hantaran tunang.. tergendala.. nak cari saki-baki barang hantaran tu, tergendala jugak. semua benda tak kena.. tiba- tiba rasa give up. bila cerita dengan lovey, konon it would help but maybe he's trying to help but......... *sigh.

mula2 rasa nak DIY je mini pelamin tunang which is simple. Chair *kayu macam garden punya kerusi + carpet gebu2, pasu bunga2 sikit.. kelambu *wink. pomander ball, bantal gebu2 juga.. hehe :) dapat bayang? tapi......

mum said..; takyah la guna kerusi tu. pegi beli bantal macam bantal nikah tu nanti bole guna masa nikah. carpet tak perlu beli.. nenek banyak karpet. *but bukan gebu2 tu. emm.. kalau tanya lovey.. mesti dia jawab 'ikut la rasa mana cantik?'..duh.. rasa nak menjerit. ada jugak rasa nak pegi balik kg & cari kedai pengantin; pastu cakap 'kak, saya nak camni bla3.. mekap bla3..' &a…

seharian jalan-jalan

salam ~
emm.. hari ni lovey janji bawa saya jalan2 since saya escape from work at klang. minggu malas. keje banyak *muntah. hari ni hari shopping sedunia. dari one utama ke viva - miharja. nak pegi tempat lain, asek gaduh je kami ni dan hujan. jalan sesakkkkkkkkkkk..!
beli baju raya *ehem. tak lahh.. PDI one utama old wing rasa nye, ada sale untuk t-shirt. rembat jelah. rm9 je ok. SEMBILAN RINGGIT. t-shirt lelaki limited tapi lovey berjaya rembat 2 helai. katanya untuk adik. entahhh ye ke tak. hehe.. saya? baju ni kena pakai dengan cardigan or inner. bertudung ~
layan jek la.. bukan selalu lovey nak tolong bayar.. ouchh kikis ke? tolongggg sikit. baju dia selalu aku bayar jugaklah. tu la pegangan aku. give and take. kawan dengan siapa pun, aku tetap macam tu. lovey kata, susah nak jumpa orang macam aku di dunia ni. *kembang. haha alaaa.. semua org berbeza. ilysm loveyyy.. takyah nak bodek sangatlahh.. owhh.. popular OU tutup - renovate! tergendala cari paper. maka, tak berganjak la progr…

oreo cheesecake

salam, heyyy~


uhh. looks yummy kn? 
i've tried once but it doesn't turn that nice but still yummy. the worst part is lovey doesn't like the taste *i put lemon. sikit je da rasa masam lemon; which i like & he didn't. luckily mine do look like a cake but not for kaklong. we came to her house on weekend & her cake emm i need to say.. melt. not freeze but so tasty - lovey keep eating it with bread - macam jem oreo + cheese. hehe 
sape nak cuba? lepas buat, kasi saya sikit ehh haha..
find it here - english also here - malay language haa
ok. have fun ! nak buat masa hari tunang nanti. wahh angan2.. ! haha

wordless wednesday

hey ;) salam..

hehe wordless datang lagii.. minat buku or just wanna spend time? nahh..
on plastic bag. 27 Aug till 4 Sept 2011 *cuti raya.
BookFest @ Malaysia, for more info visit >> HERE

sheduled post - 10 thing to plan after engagement

heyy~~!

amboii.. belum pun tunang lagi kan? dah fikir pasal lepas tunang? ye la, dah tunang mesti nak proceed hal kahwin kan kan kan? hehe saya just nak list apa yang perlu di rancang lepas bertunang. haa.. selalu ppuan je ambil tahu ni... emm kan..

ok, lets start.
Lokasi/ Venue - rumah, dewan, hotel ??Caterer - makan paling penting ni.. hah nak upah sapa masak? banyak mana? catering mana?Wedding invitations - kad jemputan diy/ order.  Flowers and d├ęcor - theme will help :) Wedding songs & music - ikut majlis ye.. jgn pasang lagu raya lak. Bridal wear/ Evening wear - songket/ lace/ beaded/ haa pilih la Make-up artist / Hair Stylist Photographer / Videography - ni la moment kita nak simpan, spend byk sikit ehh :D Live band / Emcee / Entertainer - kompang ke kan nak berarak.. heheWedding favours / Thank you gifts - haa.. cari idea praktikal ok! haa... nak lebih2 sila baca sini ye.

misi DIET 30 hari

salam,

wahh da masuk hari ke-3 puasa kan kan? hehe apa cara terbaik untuk kurangkan berat badan ni? mengenang cabaran lovey*sini mula la cari alternatif terbaik.. kitorang takde pulak timbang berat lagi? huu macam nak taknak je kan? isk3.. misi saya dah mula semalam *sebab first puasa di kampung, tau la makan camne kan? huu

saya dah beli ini;

dan bakal beli ini semula:
-ada perisa strawberi & white coffee


 **minum ni dapat buat saya kurang lapar, dulu minum pastu stop.. huu malas la tu..





lovey? dia tu metabolisme tinggi, tak diet pun berat bole kurang.. seluar tu dah longgar.. huu kena senam lagi ni.. badan kecit; perut besar! haihhh... owh, balik nak beli susu & beras perang... ~

selamat berpuasa semua hehe
*tips diet, info bla3 bole baca lagi kat sini & sini have fun!

p/s: semalam teringin ayam madu, hari ni nak nasi kukus ayam dara *bagus la heh diet....