Friday, 19 August 2011

menu wajib bulan puasa

hey ~
salam.. hehe

haa..bulan puasa.. mesti la cerita pasal makanan.. haha kasi meleleh air liur ok.. jangan sampai tak puasa lak ye.. x baik..tuhan marah hehe.. puas google nih ok.. emm nak buat sendiri takde oven or pengukus *nak kukus pun tak reti hahahahaa... nanti belajar..

puding karamel / puding gula hangus.

berdasarkan pemerhatian saya.. ni memang akan ada di setiap bazar ramadhan/ param yang saya pegi. haa... dan setiap kali pegi bazar la benda ni akan saya beli. sekali 2 ok! 1 potong ni rm2 @ rm2.50. T_T nanges nak beli, hehe meh share resepi. jangan risau mesti jadi punya. hehe fav nihh..

nak mudah? no bake/ kukus/ tanpa telur. meh try sini
kalau suka ade telur, ade pengukus.. haa ni bukan main masak2 hehe try ini

hah... sedap ok~! aduhh.. bestnya kalau makan hari2 pun suka jugak. pastu gumuk. hahahahaa yang takde telur ok kot. tapi desert.manes2 sikit. high sugar pun tak bagus sangat ye :) cuba tau!

No comments:

Post a Comment