Skip to main content

seharian jalan-jalan

salam ~

emm.. hari ni lovey janji bawa saya jalan2 since saya escape from work at klang. minggu malas. keje banyak *muntah. hari ni hari shopping sedunia. dari one utama ke viva - miharja. nak pegi tempat lain, asek gaduh je kami ni dan hujan. jalan sesakkkkkkkkkkk..!

beli baju raya *ehem. tak lahh.. PDI one utama old wing rasa nye, ada sale untuk t-shirt. rembat jelah. rm9 je ok. SEMBILAN RINGGIT. t-shirt lelaki limited tapi lovey berjaya rembat 2 helai. katanya untuk adik. entahhh ye ke tak. hehe.. saya? baju ni kena pakai dengan cardigan or inner. bertudung ~

layan jek la.. bukan selalu lovey nak tolong bayar.. ouchh kikis ke? tolongggg sikit. baju dia selalu aku bayar jugaklah. tu la pegangan aku. give and take. kawan dengan siapa pun, aku tetap macam tu. lovey kata, susah nak jumpa orang macam aku di dunia ni. *kembang. haha alaaa.. semua org berbeza. ilysm loveyyy.. takyah nak bodek sangatlahh.. owhh.. popular OU tutup - renovate! tergendala cari paper. maka, tak berganjak la progress tunang. dah la baju kat tailor pun tak dengar khabar. emm...

ok2.. lepas tu cari handphone. kriteria pilihan: 1) NOKIA 2) CUN

bajet?......... takpe2. survey punya survey nahhh ni jugak best.


samsung corby 2






pilihan asal
nokia x3-02

nokia mahal sikit. function lebih kurang sama. nokia bole type & touch, samsung touchscreen. tokey kedai tu cakap nokia byk org komplen. as per my budget tight, i chose samsung. i'm not sure sama ada mak akan fasih menggunakan nye.. teruklah, raya nanti kena ajar. hehe comel fon nih. misi tercapai dah. lepas berbuka, balik. esok jadi cicak kering. hehe.

Comments

Popular posts from this blog

Yogjakarta trip - tips and trick!

Yang penting, ENJOY !

1 - Kalau pergi dengan kawan, make sure dalam gandaan 3 atau 6. Kalau 4 atau 5 pun bole tapi ade yang tak dapat naik sama-sama atau tak dapat gambar satu group dekat certain spot. Lagi satu tujuannya nak jimat. Kalau bajet bukan halangan, silakan.

2 - Hotel tu takyah nak best sangat pun takpe, sempat tido dengan kupas buah salak je. Hotel kitorang ritu siap ade pool. Bila nak berendam dah kalau keluar awal pagi, balik dah lepas maghrib. HAHA.

3 - Prepare baju extra, untuk Merapi Jeep Tour dengan Goa Pindul water rafting & cave tubing. Merapi tu kitorang taktau akan teruk basah tetibe dapat driver tu drift kawasan berair 3x, baju tak bawak. Sekian.

4 - Pregnant? Tak sesuai pegi Timang Beach, Merapi Jeep Tour atau err takyah la g Yogja. MERUGIKAN diri. Takde aktiviti nak buat selain layan coffee dekat Cafe Hipstur yang susah nak cari. Bole la kalau pegi semata nak naik beca je sopim atau lepak dekat hotel cun dalam AADC tu. 😝

5 - Makanan dia pedas. Tahap dewa.…

Itinerary Yogjakarta

Hai, 
Ni plan trip 'bujang' kitorang Sept nanti. Dari 6 tinggal 4, yang 2 tu kecundang. Biase la isteri-isteri orang, termengandung HAHA plan tindakan tak ketat lah tu. So, teruskan berjuang ye yang 4 ni kira jadik lah. Actually ni yang ke 2. Tahun 2016 kitorang pegi Padang. Err nanti lah throwback. Nak sapu habuk dekat sini bukan senang k. Istiqomahhhh.
Day 1
12 tgh    Sampai Yogjakarta (Yeyyy!)
              Lunch
4 ptg      Parangtritis/ Gumuk Pasir (Padang Pasir) – SUNSET
Entrance – 3,000/pax
Mobil - 5,000 (1,250K/pax)
Alun-Alun Kidul) 30,000 - 80,000 (4 pax) (bajet: 10,000/pax)
Day 2
7pg         Breakfast @ hotel
8pg         Hutan Pinus (bergambar)
Entrance – 2,000/pax
Rumah Hobbit – 2,000/pax
Kebun Buah Mangunan – 5,000/pax
12 tgh    Timang Beach (gondola) – SUNSET
                Upah org kg utk bawak – 60,000 atau kurang/ sewa motor (jln teruk, berbatu)
                *gondola 200,000/pax
                Lunch (Lobster) bajet sharing - 400,000 (100,000/pax)
4ptg       Goa Pindul (air te…

beware: photographer penipu.

salam...

entah kenapa aku susah sangat nak tido sekarang..
lelap sekejap, terjaga pastu terkebil-kebil sorang..
haihhh nasib baik hubby bole tido walaupun cahaya dari lappy ni bole menggangu lena  - hehe lappy betul-betul tepi katil.  *penakut muahahahaa
***************************

cam tak sape nihh?? ingat balik entri lama di sini. aku dan ramai lagi hire dia untuk 3event.
kes aku, dia hantar krew tapi dia hutang krew tu so kena la hold my album kan. masa up entri tu, dia balas mesej kat fb dengan alasan phone rosak.
masa tu kecoh sebab SYD CHARICE aka SITI RAHMAH ABDULLAH - ic no: 850222-05-5404 tu tak attend or hantar krew untuk shoot wedding diorang.. lepas dia explain & confirm she will come on 7 jan, so aku lepak.. wait and see..

dia jugak cakap nak bayar aku so aku bole bayar krew tu dulu.. but!
kecoh lagi dan lagi.. why? dia buat taik tak datang lagi wedding seterusnya dan blablabla.. aku tak tahan asek push tanya album dll
langsung dia taknak balas dah mesej-mesej aku... until..
m…