Saturday, 6 August 2011

sheduled post - 10 thing to plan after engagement

heyy~~!

amboii.. belum pun tunang lagi kan? dah fikir pasal lepas tunang? ye la, dah tunang mesti nak proceed hal kahwin kan kan kan? hehe saya just nak list apa yang perlu di rancang lepas bertunang. haa.. selalu ppuan je ambil tahu ni... emm kan..

ok, lets start.
  1. Lokasi/ Venue - rumah, dewan, hotel ??
  2. Caterer - makan paling penting ni.. hah nak upah sapa masak? banyak mana? catering mana?
  3. Wedding invitations - kad jemputan diy/ order.
  4.  Flowers and d├ęcor - theme will help :)
  5.  Wedding songs & music - ikut majlis ye.. jgn pasang lagu raya lak.
  6.  Bridal wear/ Evening wear - songket/ lace/ beaded/ haa pilih la
  7.  Make-up artist / Hair Stylist
  8. Photographer / Videography - ni la moment kita nak simpan, spend byk sikit ehh :D
  9. Live band / Emcee / Entertainer - kompang ke kan nak berarak.. hehe
  10. Wedding favours / Thank you gifts - haa.. cari idea praktikal ok!
 haa... nak lebih2 sila baca sini ye.

No comments:

Post a Comment