Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2011

theme colour

salam all~
*scheduled post hoho dis is from here & under ni from here
but i love dis one the most~!  see? the contrast colour?? 
nikah: mint + peach outfit. tudung bit darker green & peach veil. *prescribed by tailor.
problem? backdrop kaler hitam/ putih + ivory.. feeling suci. & hand bouquet kaler dark green + white?? eww byknye laa kaler. 
tp still ok kn? urghhh br nikah..

mekap - lelaki ke perempuan?

salam, hey all..

another question yet i have to decide.
bloghopping* haha and terjumpa ini MUA. santekkkk, owhh i like. sweet and tak over. kamu tengok gambar ok..

 palinggg like! tema ape nihh? aww bestnya.. suka mekap mata cmtu.. galakkk mata aii haha
sweetness. mekap aku nak camni je nikah nanti. loveliness


Kawasan Pulau Pinang
Make up only for nikah / tunang / sanding / berinai :  RM250 *murah kan??
Make up and hair do for nikah / tunang / sanding / berinai :  RM300

Make up trial : RM200

Make up and hair do Dinner : RM200
(more discount for more than 3 person) lain-lain tempat klik sini: Price and Charges sila ke blog kak jumie owh me dunno nak stay in package andam kasi including make up. either nak perempuan or lelaki yang taktau la camne hasilnya tu.. bole dak kalau nak amik nikah mekap dengan mak andam, then sanding dengan kak jumie ni?? hihi sebab official reception nanti kat penang HAHA kedekut. sebagai ganti, siap nak minta sediakan meja for candy buffet and guestbook. erkkk mela…

paperbag owhh

salam...

huii pukul berapa dah ni tak tido lagi?? sepetang aku kedek-kedek cari chiffon crepe, tambah untuk add drama to my baju nikah*haha abaikan.

esok petang, ehh petang nanti pegi kl. hope perabot sampai hari ni. haihhh dats another story.

sebab kan mum request paperbag, aku mengira2 bajet.. rasanya affordable la kan paperbag rm0.18/pcs? huu tah la.. brown paperbag pun susah. aiyaa....

ni list company/ kilang produce paperbag, wovenbag, box bla bla bla.. sila klik untuk maklumat lanjut ye? ni je yang dapat aku bantu.. sebab aku sendiri tak contact semua.. huu aku search je..hope dapat mudahkan korang...
1) http://www.asiaprintmart.com/printing_paper_bags.html
2) http://www.pspencer.com.my/catalog/Paper-Bag/
3) http://mpcmsb.com/op2.htm
4) http://www.aec.com.my/
5) http://pgsgift.com/store/index.php?osCsid=28b73a612284d94e51686a7a665551b3&cPath=58_56
6) http://www.pph.com.my/paper.php - ini di penang. rasanya nak pegi direct je. ni yang tny dpt 18sen/pcs untuk 2000pcs. huu
7) …

design baju nikah kena reject?

walawehh..

tajuk as usual, over HAHA.. emm dah la menanah tunggu poslaju aku sampai dari minggu lepas, semalam baru dapat.. tu pun aku ambil sendiri kat cheras. xpe xpe.. pastu ape lagi.. gegas cari tailor area sini berbekal kan kain tu, tanpa lace. ye, kan aku kata lace aku macam langsir. hahahaa dah siap nekad nak beli lain, tapi tak beli pun.. huu ni.. ingat post ni? design baju nikah yang aku jadi kan inspirasi. tapi....

jumpa la sorang akak tailor yang amat peramah serta kreatif. *bagi aku laa.. dia full of ideas dan dia reject baju aku. demm.. hehe but i like.. sebab dia kata tak sesuai dengan aku. ok ok sebab aku debab! dalam masa tak sebulan ++ ni aku memang tak harap bole kurus. sampai la ke masa bulan 1 our reception pun belum tentu lagi..

she made me change my mind. dah siap di ukur tadi dan aku notice some different ukuran yang mak andam ambil untuk baju sanding aku. erkk.. camne la jadi nye? baru perasan yang inspirasi aku sama dengan bbf ni.. tapi takde la aku nak 100% s…

apa ada dengan pasport !

salam...

hey ladies & gentleman. haha over..

Alhamdulillah thing go as plan today. longg day..kaki lenguh =,=

prosedur buat pasport:
1) pegi kaunter pertanyaan. ambil borang.
2) isi borang. sediakan 1 copy IC, 2 keping gambar pasport size TERKINI.
u heard me.. kalau pic edit-blur kena reject, freehair gambar rambut pendek, datang rambut panjang pun jadi isu. gambar tak diterima.. haha berkejar la kat kiri kanan pintu masuk jabatan imigresen tu.. ada kedai instant foto - tangkap & cuci skali. tak sampai 5min pun.. 4keping rm8. ok, aku pegi kedai belah kanan if korang mengadap pintu masuk.
3) pegi balik kaunter tu submit & bagi depa cek borang tu.. dapatkan no giliran kalau borang ok.
4) tunggu no untuk proses borang tu di panggil. dalam 20minit jugak la..
5) tunggu lagi. kali ni untuk buat bayaran. aku buat yang untuk 2thn rm100, 42pages nye pasport.
6) dah bayar tunggu lagi no di panggil, katanya sejam baru siap pasport.. tapi total semua tadi tak sampai 2jam pun... kalau…

w-card

salam ;) hai all..


huhu bosan. kena jimat-jimat. hehe ari ni jalan-jalan jusco balakong. owhh jusco sale sampai 18sept2011. sila pegi.. *padahal aku cari belt je. beli kt FOS. niat PDI & co.. tp xde sale.. ade rebate jek klu beli byk2. hihi..

emm ni free ticket from a friend. hehe hantu bonceng.. rabu lahh tengok. hihi kain nikah tak sampai lagi. risau sebab belum dapat tailor.. risau..


esok nak pegi ikea, tapi pagi kena pegi brickfield amik kertas.. yup2 diy card. simple. hope ok. takut lak.. ehh, ye.. belakang ticket wayang tu teaser kad. hehe design belum confirm tu.. ada masa selagi belum print, selagi tu kad tak confirm.. rasa macam tak confident la.. emm

dah jom tido. esok nak kena pegi buat pasport. pheww, longgg day tomorrow. iskk tahan nafsu kat ikea nanti.. hope dapat beli doorgift. erkk bole ke bawak balik sampai 500 unit doorgift? haha.. nite2 all...

erkk. ok fine!

heyyy

huu blog ni aku update ikut suka hati aku je. isk3.. kadang2 lupa dan kurang masa. *cakap tade masa kang korang marah lak. HAHA

emm mak kata dah pos balik kain nikah aku ke kl. sebab? aunty tailor biasa aku kat kg kata tak bole jahit baju cam aku nak. ok fine! huu aku tunggu tak sampai pun? semalam pos biasa hari ni da sampai? emm esk HARI MALAYSIA 16sept, memang la.. semua sangkut. tunggu aje minggu depan. esok jumaat. nak ke mana? emm mungkin lepas solat jumaat tu nak pegi kl. or jalan cari barang hantaran. last, duit makin kurang. helpppp! hehe

aku perlu peta ke rumah tok aku, pastu finalize design kad aku. print. huwaa takut...

baju nikah belum ada..........

nervous!

hai all~

emm.. sedang be'rileks - rileks' layan fb, main-main game & cari2 idea.. tiba2 kawan update status. ini:
~Countdown 13.09.2011 - 11.11.2011 58 days to go~ DANG! aku punya masa kurang dari 60 hari ! lebih kurang 5weeks saje untuk prep. ouchhh! tolonggg!! my fmil ade kat sini.. so aku amik kesempatan jumpa & tanya perkembangan his side. well NONE progress :) i like.. haha da la nak buat kat dewan.. mana nak cari dewan sekarang? so i back to my mum. dewan panorama. lantak la kalau encik kudin xmo. nak yang ada aircond, RM 650 dewan sahaja. ok? baik aku buat belanja honeymoon kan? haha.. dewan panorama RM 350 kot. Save RM 300. haihh..

dewan bertam ade kosong bln 1. dewan asal nye kami nak - dewan dato ahmad badawi full sampai feb. fuhh... emm sape2 nak contact tgk sini http://www.mpsp.gov.my/psewaksl.asptapi dewan milenium closed for renovation until may 2012. huhu.. =,= good luck to me, hunting ~

panic attack

alamak, alamakkk..

emm aku tak bole order wedding favors sebab - dana belum dapat. mak belum decide what guest will get *she agree my yasin idea & still want paperbag! - nak bubuh apa??

my fav guy oso didnt made up his mind sama ada nak bagi surah yasin or differentiate the guest. emm ikut hati aku, sama je la sume.. senanggg...

fav guy belum contact "ADIK ANGKAT" cyg dia, *eww.. untuk settle wedding card. nak suh aku print contoh card kalau aku design lak tu! yang aku mms dia tak layan??? wtf-fishh.. huhh =,= cerewetttt!

fav guy juga belum confirm dengan fama dia - berapa anggaran jemputan *untuk cetak kad. anggaran untuk catering & canopy. i need all info ASAP. paling hangin is date 11 dec 2011, BELUM CONFIRM.. marahnyaa.... haha nape la guys suka ada rilek2 attitude? tau ke banyakkk lagi benda aku nak buat??

owhh ada tiket AIRASIA ke singapore RM4 shj. honeymoon? nope! i wanna be somewhere else.. surprise u later dear ;) hihii

design - baju nikah..

salam all~

inspirasi baju nikah saya?


ini. lace tu haha tak guna sebab ada niat nak beli & diy yang lain nanti *kalau sempat. hahahaa emm alaa takde 100% camtu yang aku dah lakar.. tah aunty tu paham ke dak.. as long as it sweet~

kain baru pos kat mak tadi. esok sampai la tu.. huu hope aunty usaha siapkan untuk saya..

since bride & groom be in baby-blue cover *i think its baby blue. saya nak orang lain be in white bole dak? owhh i need to diy my veil la.. tudung.. cari chiffon dwi tone. heh? aku tak sempat diy kot... jahit pun macam kura-kura....

cards..

haii ~

wish i had more time.. but merungut* i cant find the word. merungut tetap tak jadi pape.. can u believe, in this crucial time; i had this in mind - DIY my invitation cards. duhh.. sempat ke oii.. kau ni! order je lahhh.. but i wish i can do it.. huhuu

banyak inspiration.. kalau design & print tu memang hobi.. nyesal dulu tak belajar grafik. i will - someday. InsyaAllah.. hehe ada 1 card dah design. tapi.. boring lak.. sbb nk print sndiri so senang motif black & white la hahahaha tp kalau bawak kedai.. hah! baru kiut sikit ada kaler2.. kan kan?

tapi ni real DIY.. tengok haa

*sini
embossed-thing tu ada jual kat popular kan?

doorgift

salam.. ;)

heyy.. wahh masih tak tidur lagi?? esok jangan lewat ke office yek! huu =,=

sekian lama sangat-sangat admire dengan ini : surah yaasin. ada macam-macam lagi..

nahh.. usha: http://warna-i.blogspot.com/ untuk maklumat lanjut. nak order 2000 pcs, they quot RM1.40/pcs.. ok jgk kot? niat nak bagi ni dari dulu.. kinda love it so much. ni pun memadai kan? or should i do something to it? lovey kata give this to VIP only.. so others? aiyaa pening lahhh

kekalutan

salam....

haihhh sebab kalut maka kat opis keje survey, survey, survey.. tak berkat tau makan gaji buta.. huu gembiranya bila OP + OV maklum kan tarikh nikah + resepsi & bertandang saya = AVAILABLE..
Alhamdulillah... lega~

kain nikah nak pos.. sebab tailor biasa tu kat kg.. nak ke saya buat di kl je?? mahal ke? masih ragu2.. tapi tolong la... masa dah suntukkkk! mana design angan-angan baju nikah dulu?! aiyaaa....

belek2 kain yang dah beli lama dulu.. tiba-tiba... eww nyampahnya tgk lace ni. haha bole? urghhh nape la tibe2 ada perasaan camni?


cam langsir pun ada.

HUARGHHHH

helpp..! kad kahwin 400pcs mana murah? design & cari kedai untuk print ke untuk hari nikah + resepsi. 600pcs untuk bertandang nanti. or DIY huu *bole tak nak beli lace?