Saturday, 17 September 2011

apa ada dengan pasport !

salam...

hey ladies & gentleman. haha over..

Alhamdulillah thing go as plan today. longg day..kaki lenguh =,=

prosedur buat pasport:
1) pegi kaunter pertanyaan. ambil borang.
2) isi borang. sediakan 1 copy IC, 2 keping gambar pasport size TERKINI.
u heard me.. kalau pic edit-blur kena reject, freehair gambar rambut pendek, datang rambut panjang pun jadi isu. gambar tak diterima.. haha berkejar la kat kiri kanan pintu masuk jabatan imigresen tu.. ada kedai instant foto - tangkap & cuci skali. tak sampai 5min pun.. 4keping rm8. ok, aku pegi kedai belah kanan if korang mengadap pintu masuk.
3) pegi balik kaunter tu submit & bagi depa cek borang tu.. dapatkan no giliran kalau borang ok.
4) tunggu no untuk proses borang tu di panggil. dalam 20minit jugak la..
5) tunggu lagi. kali ni untuk buat bayaran. aku buat yang untuk 2thn rm100, 42pages nye pasport.
6) dah bayar tunggu lagi no di panggil, katanya sejam baru siap pasport.. tapi total semua tadi tak sampai 2jam pun... kalau lagi ramai orang tah la.. sabtu buka cawangan ni.. cam biasa, sampai pukul 1.




passport saya, sekali duit nak berjalan kat sana. huu

emm pastu terus berkejar ke ikea, damansara.. and dats another story hehe.. see ya !

No comments:

Post a Comment