Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2011

monday blues

salam..

:(

sebenarnya saya sangat sedih.
hati saya pilu dan berkecamuk. perasaan saya tak menentu.

11 hari lagi.
bukan sebab itu saya sedih..
tapi sebab keje..
BOS saya..
dan kerana itu, lovey jugak..
buat saya bertambah sedih..

WHAT will u DO?
bila bos kamu mesej
'minta buat cepat sume keje sebelum cuti kawen, *camne bos tau hal kawen??
kalau masih nak keje tlg bertimbang rasa *ehh aku x buat keje ke selama ni??
atau kalau tak suka bole cari keje lain. *wahh angkuh nya manusia...

selama ini, keje saya buat ikut masa di tetapkan. takde tetap masa pun saya buat segera cuma masa keje kawen banyak, saya akui saya lambat bergerak TAPI tak pernah tak buat keje yang ada. gaji saya kena potong suka-suka je. saya tak cakap apa. saya patut buat audit, tapi saya di suruh buat akaun skali. saya tetap buat. tax lagi.. pulak tu company yang dah bertahun-tahun dulu. confirm saya ambil masa tapi saya tetap buat. di mana silap saya??

tolong nasihat kan saya.. thanx

membuli yang kreatif

salam..

tah apa-apa tajuk entri. persetankan. hihi

nak share progress jek pun.. *owh lovey x jadik blk kg, sbb demam semalam. padan muka, x bole tinggal saya hahahaa saya selalu jek tinggal dia. lalalaaa..ehh over lak.

* lots of picture in this entry *
 ingat bantal-bantal comel deco hantaran? hahaha nak buat cenggini.. tak berdaya.
HARI INI...
sebakul barang-barang DIY untuk di jahit saya bawak. tujuan? lepas makan-makan dengan lovey, lepak tasik untuk teman ehem tengok je? takde.. tolong jahit ok!





 kahkahkah lovey bersilat dengan benang.. bila di tegur, katanya ni cara tak bagi bersimpul *which is my bad.. benang suka bersimpul, pastu gunting.. jahit lagi dan lagi. ok bosan. dia tolong jahit bantal kecik-kecik tu.. ok, kejam buli orang baru baik demam ni.. kalau tido je, bila nak ok?? hehe
cuteness. kan? hihi nak jugak bunga itu? refer sini bunga yang multi-purpose. bole buat jugak ikut suka hati. hehe dalam pic cantik sangat walaupun real tu agak menyedihkan! HAHA



*kiri - ini bahagian atas…

malam yang kreatif.

salam..

hahah entri syok sendiri.. nahh

 saya sangat admire hiasan hantaran ringkas mcm ni. =,=  maka bantal kecik ni telah terhasil, PINK?! itu mak punya salah. saya mintak satin pale pink *acceptable huhu belum siap pun, pin je dulu. nak tambah ribbon grossgrain *abaikan jika salah. hehe

.
NEXT.. !
letih kerja kan satin tu *malas nak tengok veil.
= diy card :)

kan dah macam angle amik gambar, syok sendiri la katakan.. hehe pop up card *konon.. untuk abg iqbal yang majlis nya ahad ini.. tu saje buat lepas balut hadiah ikhlas hihi

gigih lovey balik esok, tinggal saya kat kl :( sabtu balik sini pulak semuanya kerana majlis kawan-kawan..
korang datang tau majlis kitorang. kalau tak, merajuk! haha




ehem. rasa kreatif hanya jika bosan je. fuhh esok nak siapkan quilt katil. ada 3. aduhh~

kad kawen

salam..

TADAA...
haha simple gila kad aku. print kat kawan lovey. ini design ala kadar last minit punya keje sebab mak bising-bising. kata nak tempah kat adik angkat lovey? ahh lovey yang tak bole di harap.. huu mujur ade jugak kad tu. heh! gigih tempek riben.
*kawan-kawan di jemput majlis bulan 1, tapi kalau nak datang kedah 12 nov 2011.. sila kasi emel/ alamat utk kad ye..  - - OK,     ini la rupa paperbag dalam bayangan aku.


YANG JADI ? macam biasa deco doily paper dekat paperbag. november semua ala kadar.. tak sempat weh nak kelebek 1-1.. huhu







NEXT..!

*Oops, apekah ini? emm veil nikah buat sendiri je sebab tailor macam tak cukup masa nak buat. lagi pun sape suh dia xmo guna chiffon? huu ini kain yang dah potong & jahit tepi. pendek je. takpe, saya memang sedia comel pun. kehkehkeh






ok itu saje kali ini. masih usaha gunting lace & tq tag nihh.. google pakej honeymoon. semoga ada orang baik hati nak sponsor. fuhhh amin. heheh

fresh flower hunting.

salam :)

i am not a FLOWER girl types. so i didnt actually know about flower. lucky bringing my aunties, they really appreciate flower *i do, but i love taking pictures of the flower instead of having them. they are crazy over gerbera and daisy. i didnt really sure, but not roses of course. hihi

carnation. pink colour for my bouquet.
imagine something like dis.

already booked carnation, baby breath & other two flowers - sorry i forgot the names.
these flowers are for sirih junjung & hand bouquet. i heart pink carnation so much. bole guna untuk majlis tandang jugak tak? emm my baju nikah is mint green, like this colour but softer. with a touch of peach lace...

dunno whether it suit the flower. should i change to red/ burgundy colour flower sebab baju kaler soft. the florist say red is disaster. huu kill the softness of those pastel colour.. owh, i think i need dis flower as my dress is off-white :)
sweet!

nikah shoe is plain white. emm shoe too, mcm didnt suit mint green, peach l…

long weekend.

hey all..

heheh macam yang tak ramai orang tau, last weekend saya balik kg. naik bas. *sob sob. jimat duit. haha pegi lovey bayar, balik mak ngan ayah. hahahahahaa lama tak buat camtu. they worried of me - money shortage. bukan tak cukup tinggi ye. *ok ok sedar. hehe

emm balik dengan 400 keping kad kawen super heavy beserta sampul, riben, gam bla3. haha saya  sempat la tempek riben tu dekat kad dalam 150++ keping jek. sebab? ahad yang super busy, sabtu yang letih.

sabtu, gunting.. tampal, lekat, macam-macam hal. letih. tq taq separa siap, doily untuk deko paperbag.. riben - kad & paperbag lg.. isk3.. for some reason, i prefer spend more so u dun have to enhance them. huhu.. ada duit semua jadi weyy..

*picca kad kwen design & print by a friend, very last min thing ada silap! totally blame lovey for not checking and berlengah. what to do? amend jek la.. tarikh Islam tu slh & terlupa nak letak waktu jamuan makan. =,=

nanti up pic sekali dengan tq tag edit & print sendiri…

lolipop!

wehuu..

hehe takde pape nak update sebab sekarang takde idea dan hasil google tak menarik hati.

keje pun melambakk.. hehe motif post entry takde knowledge ni ? saje je.. haha sebab baru update background. hahahahaa nak letak picca.. alamakk nak ajak lovey tangkap2 gambar laa.. iskk3.. jom sambung google search lagi. hehe

owhh sape2 ada info lollipop yang comel kiut miut dak? share plzz.. tQ~

ehh, tQ kerry for the info. lollipop may check here.

till then, see ya !

totally feeling BRIDEZILLA !

huhu ade lg lebih krg 3 weeks, kad blm print. mak dah bising nak memanggil. aduhh.. weekend ni nak kena balik untuk settle borang nikah. haruslah bawak kad balik. mana sempat nak print? uishh.. belum lagi cari tudung, kain untuk buat veil *tailor mintak. keje opis yang melambakkkk..

rasa betul2 dah jadik macam nak gila. macam nak carut jugak bila dia kata kena keje stanby 24jam - 10hari. so banyak benda aku kena settle sendiri. tapi takpe. tu rezeki kawen, tak bagi OT & stanby, nanti gaji kurang..

takde mood, sebab macam tak tentu hala jek rasa. huu sabar je la.. macam di awangan bila hampir tiap hari tido lewat siapkan paperbag. huarrghhh..

idea tq tag

salam..

hey :) hehe nak kasitau dah ambil paperbag idaman kat PPH.. tapi tapi tak la sebesar yang di bayang kan pada mulanya.. nevermind, sebab masih muat doorgift tu.. cuma kena hati-hati handle nanti.. alamak, gambar nanti upload, hehe dah test deko skali tau! haha semangat.. fuhh nerves mak bising-bising.. ye arr biasa orang kasi paperbag keras, berupa kotak or ada handle.. aku punya? harus la 7sen jek 1.. huhu dah kena sound, tak cakap banyak aku masuk kotak dalam kereta niat nak tukar balik kat kilang tu tapi mak call lovey suh pujuk aku jangan merajuk. keh keh keh..

emm merapu je. aku nak share idea tq tag la. adoii

here inspired to DIY doily tq tag? check here
i love dis. simple yet cute. i know how to do this. but i dun have time. lets pray i got some courage & time to show u how. :) for jan's event i think. or u can ask for quotation, here.

haihh sekarang ni tq tag dapat free kalau order kad kahwin banyak.. kalau rasa nak buat sendiri.. nahh check la SINI. edit and print…

looking for henna??

salam..

hee skrg masa dh x byk..
so marilah teman aku wat henna paling simple dan murah abad ini..


dah call kak malia alor setar tu caj rm150 utk dtg jitra.. penang dia caj rm250..complete kaki ngn tgn.. huu aku survey utk bln1 pny..

emm tp bln 11.. tgn je nk wt..

or maybe aku akan suruh makcik tempek puas2. hihi nanti nak ambil inai mekah tiub dr bbf - Adlin. wahh nerves jumpa bbf gal! HAHA

wordless wednesday v(^_^)

salam ~




brrr.. hehe









http://www.everyday.com.my/coupons/tr/silverpark.htm

huu ingat kan honeymoon bulan 11.. tapi promo start jan. after reception lah nampaknye :) hehe hurry guys. jom bcuti & bjimat!

box. fairy tale box.

hey.. salam~

kiut kan? dari sini
huhu dalam nak jimat.. aku nak jugak box tu. isk3.. dasarr~! hehe kalau tak, rm 14 of 10unit tapi sebab promo http://www.streetdeal.my/deals/view/233/0/64_off_10_Gift_Boxes_for_RM5_instead_of_RM14.html aku order jgk. 10 coupon terus. rm50 jek.. hehe nak tamat dah. cepatttt!

tau mana nak letak? haa atas meja candy buffet. nak amik? edisi terhad. sape cepat dia dapat. hihi

psst.. ni lovey taktau. senyap k. ;)

appointment 3 october

hehe

hari ni appointment HIV test. ehem jumpa ally iskandar dengan erkk entah gegirl mana, buat HIV test jugak. ramai cakap farah lee.. tapi tadi nampak skinny, sume skinny.. tapi dalam picca, farah lee ni pipi bambam jugak walaupun badan nampak skinny.. haihh tak cam.. susah betul nak cam orang. nyesal lak takde picca. hehe
balik pada test tu.. sakit di jari telunjuk masih terasa.. huu sentap jarum tu cucuk. nasib tade melatah ke apa kan? hihi kalau dak, malu jugak ehh ramai tadi..
 ngeh3 ini nota klinik kasi. ada penerangan & ada soal jawab ye..  pendedahan mengenai hiv ni..



dah selesai dapat la result dalam sampul tu.. pink kaler salinan untuk bakal pengantin hik3 mood tawen datangggg~







hihi bukti pegi klinik kerajaan, area rumah je.. lari-lari dari office. haha
*teaser eh eh nak jugak kan... hehe girls, tu 'made with love' hehe untuk kanak-kanak  his side~
buat sikit je baru.. testing! hehe emm ada exam. OMG tak baca buku?! huu 
gud nite. mmuahhh~

makan-makan

hai all~

balik dari bercuti, turun flight tak sabar2 jumpa kekasehati. haha tak sempat 2 hari dah gaduh. muahahaa owhh masa tu letih + dah makan nasi lemak pak nasser dalam flight AA tu aku turutkan je la kekasehati dengan bff dia, mael & ina - adik angkat si mael ni.. makan kat istana bambu.. area mana? emm aku lupa. kena google. masih dalam kl. hihi komen - tak sedap & mahal. tomyam je bole tahan tapi.. banyakkk lagi kedai tomyam best & harga berpatutan kan? so tade gambar.

sebagai ganti.. kawan kami tu janji nak belanja makan.. restoran KUNANG-KUNANG.area gombak. hehe so ape lagi.. order2




char kuey teow.  aku punya.. huu jangan makan char kuey teow selain area umah aku & penang. huu tak berapa nak sedap. hehe




nasi goreng kampung.
eh eh.. takde benda lain nak makan? hehe others pun order ni jugak. tapi sedap... nasi bole makan. haihh tak puas sudu yang encik punya. hihi







air carrot susu & jus apple.
air dari ke bandung sampai la jus.. aku suka. terasa jus. huu saje am…