Skip to main content

membuli yang kreatif

salam..

tah apa-apa tajuk entri. persetankan. hihi

nak share progress jek pun.. *owh lovey x jadik blk kg, sbb demam semalam. padan muka, x bole tinggal saya hahahaa saya selalu jek tinggal dia. lalalaaa..ehh over lak.

* lots of picture in this entry *

 ingat bantal-bantal comel deco hantaran? hahaha nak buat cenggini.. tak berdaya.

HARI INI...

sebakul barang-barang DIY untuk di jahit saya bawak. tujuan? lepas makan-makan dengan lovey, lepak tasik untuk teman ehem tengok je? takde.. tolong jahit ok!





 kahkahkah lovey bersilat dengan benang.. bila di tegur, katanya ni cara tak bagi bersimpul *which is my bad.. benang suka bersimpul, pastu gunting.. jahit lagi dan lagi. ok bosan. dia tolong jahit bantal kecik-kecik tu.. ok, kejam buli orang baru baik demam ni.. kalau tido je, bila nak ok?? hehe
cuteness. kan? hihi nak jugak bunga itu? refer sini
bunga yang multi-purpose.
bole buat jugak ikut suka hati. hehe dalam pic cantik sangat walaupun real tu agak menyedihkan!
HAHA




*kiri - ini bahagian atas kepala


*bawah- tu kepanjangan veil, paras pinggang sahaja. saya katik dan renek. sekian.








TADAA.. ingat veil saya?? dah 90% siap. erkk dah siap tapi tak pasti nak tambah pape lagi tak. apa kata korang?? rasa macam emm tak berseri? tah la, nak letak manik taktau nak letak kat mana lagi.. or adakah sebab saya teringin nak jahit manik crumple*whatever they called it - bahagian depan tudung tu.. haihh








ok lah, NEXT thing is:
*ring pillow.

hope everything goes well. aminn *scary, nak kena update checklist la.. quilt tilam esok-esok la. hehe

Comments

  1. semuannya DIY. kreatif la kamu~

    ReplyDelete
  2. dhiera
    aduhai.. x sume diy, x sempat. :D ini mana yang bole jek.. huhu tu pun byk lg x ready.. aduhh doa2 sume ok. fuhh amin hihi

    ReplyDelete
  3. anda adalah seorang bakal pengantin yg cekal..hehehe..qis pun kalau bole rse nk DIY je semue..br rse sentimental value ckit..
    btw..all the best dear...insyallah semue akn bjln dgn lancar..amin...

    ReplyDelete
  4. eh nk panggil qis ke amani ni :P
    amin.. insyaAllah.. cekal x cekal sgt la, sbb bajet berlari2 ni haa.. hihi btul, DIY tu bila tgk hasil terus excited :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Yogjakarta trip - tips and trick!

Yang penting, ENJOY !

1 - Kalau pergi dengan kawan, make sure dalam gandaan 3 atau 6. Kalau 4 atau 5 pun bole tapi ade yang tak dapat naik sama-sama atau tak dapat gambar satu group dekat certain spot. Lagi satu tujuannya nak jimat. Kalau bajet bukan halangan, silakan.

2 - Hotel tu takyah nak best sangat pun takpe, sempat tido dengan kupas buah salak je. Hotel kitorang ritu siap ade pool. Bila nak berendam dah kalau keluar awal pagi, balik dah lepas maghrib. HAHA.

3 - Prepare baju extra, untuk Merapi Jeep Tour dengan Goa Pindul water rafting & cave tubing. Merapi tu kitorang taktau akan teruk basah tetibe dapat driver tu drift kawasan berair 3x, baju tak bawak. Sekian.

4 - Pregnant? Tak sesuai pegi Timang Beach, Merapi Jeep Tour atau err takyah la g Yogja. MERUGIKAN diri. Takde aktiviti nak buat selain layan coffee dekat Cafe Hipstur yang susah nak cari. Bole la kalau pegi semata nak naik beca je sopim atau lepak dekat hotel cun dalam AADC tu. 😝

5 - Makanan dia pedas. Tahap dewa.…

Itinerary Yogjakarta

Hai, 
Ni plan trip 'bujang' kitorang Sept nanti. Dari 6 tinggal 4, yang 2 tu kecundang. Biase la isteri-isteri orang, termengandung HAHA plan tindakan tak ketat lah tu. So, teruskan berjuang ye yang 4 ni kira jadik lah. Actually ni yang ke 2. Tahun 2016 kitorang pegi Padang. Err nanti lah throwback. Nak sapu habuk dekat sini bukan senang k. Istiqomahhhh.
Day 1
12 tgh    Sampai Yogjakarta (Yeyyy!)
              Lunch
4 ptg      Parangtritis/ Gumuk Pasir (Padang Pasir) – SUNSET
Entrance – 3,000/pax
Mobil - 5,000 (1,250K/pax)
Alun-Alun Kidul) 30,000 - 80,000 (4 pax) (bajet: 10,000/pax)
Day 2
7pg         Breakfast @ hotel
8pg         Hutan Pinus (bergambar)
Entrance – 2,000/pax
Rumah Hobbit – 2,000/pax
Kebun Buah Mangunan – 5,000/pax
12 tgh    Timang Beach (gondola) – SUNSET
                Upah org kg utk bawak – 60,000 atau kurang/ sewa motor (jln teruk, berbatu)
                *gondola 200,000/pax
                Lunch (Lobster) bajet sharing - 400,000 (100,000/pax)
4ptg       Goa Pindul (air te…

beware: photographer penipu.

salam...

entah kenapa aku susah sangat nak tido sekarang..
lelap sekejap, terjaga pastu terkebil-kebil sorang..
haihhh nasib baik hubby bole tido walaupun cahaya dari lappy ni bole menggangu lena  - hehe lappy betul-betul tepi katil.  *penakut muahahahaa
***************************

cam tak sape nihh?? ingat balik entri lama di sini. aku dan ramai lagi hire dia untuk 3event.
kes aku, dia hantar krew tapi dia hutang krew tu so kena la hold my album kan. masa up entri tu, dia balas mesej kat fb dengan alasan phone rosak.
masa tu kecoh sebab SYD CHARICE aka SITI RAHMAH ABDULLAH - ic no: 850222-05-5404 tu tak attend or hantar krew untuk shoot wedding diorang.. lepas dia explain & confirm she will come on 7 jan, so aku lepak.. wait and see..

dia jugak cakap nak bayar aku so aku bole bayar krew tu dulu.. but!
kecoh lagi dan lagi.. why? dia buat taik tak datang lagi wedding seterusnya dan blablabla.. aku tak tahan asek push tanya album dll
langsung dia taknak balas dah mesej-mesej aku... until..
m…