Skip to main content

membuli yang kreatif

salam..

tah apa-apa tajuk entri. persetankan. hihi

nak share progress jek pun.. *owh lovey x jadik blk kg, sbb demam semalam. padan muka, x bole tinggal saya hahahaa saya selalu jek tinggal dia. lalalaaa..ehh over lak.

* lots of picture in this entry *

 ingat bantal-bantal comel deco hantaran? hahaha nak buat cenggini.. tak berdaya.

HARI INI...

sebakul barang-barang DIY untuk di jahit saya bawak. tujuan? lepas makan-makan dengan lovey, lepak tasik untuk teman ehem tengok je? takde.. tolong jahit ok!





 kahkahkah lovey bersilat dengan benang.. bila di tegur, katanya ni cara tak bagi bersimpul *which is my bad.. benang suka bersimpul, pastu gunting.. jahit lagi dan lagi. ok bosan. dia tolong jahit bantal kecik-kecik tu.. ok, kejam buli orang baru baik demam ni.. kalau tido je, bila nak ok?? hehe
cuteness. kan? hihi nak jugak bunga itu? refer sini
bunga yang multi-purpose.
bole buat jugak ikut suka hati. hehe dalam pic cantik sangat walaupun real tu agak menyedihkan!
HAHA




*kiri - ini bahagian atas kepala


*bawah- tu kepanjangan veil, paras pinggang sahaja. saya katik dan renek. sekian.








TADAA.. ingat veil saya?? dah 90% siap. erkk dah siap tapi tak pasti nak tambah pape lagi tak. apa kata korang?? rasa macam emm tak berseri? tah la, nak letak manik taktau nak letak kat mana lagi.. or adakah sebab saya teringin nak jahit manik crumple*whatever they called it - bahagian depan tudung tu.. haihh








ok lah, NEXT thing is:
*ring pillow.

hope everything goes well. aminn *scary, nak kena update checklist la.. quilt tilam esok-esok la. hehe

Comments

  1. semuannya DIY. kreatif la kamu~

    ReplyDelete
  2. dhiera
    aduhai.. x sume diy, x sempat. :D ini mana yang bole jek.. huhu tu pun byk lg x ready.. aduhh doa2 sume ok. fuhh amin hihi

    ReplyDelete
  3. anda adalah seorang bakal pengantin yg cekal..hehehe..qis pun kalau bole rse nk DIY je semue..br rse sentimental value ckit..
    btw..all the best dear...insyallah semue akn bjln dgn lancar..amin...

    ReplyDelete
  4. eh nk panggil qis ke amani ni :P
    amin.. insyaAllah.. cekal x cekal sgt la, sbb bajet berlari2 ni haa.. hihi btul, DIY tu bila tgk hasil terus excited :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pulau Perhentian

Salam uolss

Last weekend 2-4 April kitorang g Pulau Perhentian. Rasanya dah 3 tahun ajak husband hahahaha tapi akhirnya dapat la pegi, 100% plan En Kudin dengan kawan-kawan dia.

Trip sebenarnya 3h2m, jumaat tengah malam kami bertolak naik van 11 seaters.. selesa sangat2 untuk 3 family with 3 toddlers, 1 infant dengan budak bujang sorang aka driver jugaklah tu hihi. Lagi 4 orang naik flight. Kelasss. Jumpa kat jeti hehe

Pendek cerita, sampai jeti dah ada orang nama Ila tunggu. Amik pakej dengan dia. Asalnya sampai je check in then Jungle Trekking lepas tu leisure/free and easy, malam ada BBQ. Esoknya breakfast pastu snorkeling sampai 3ptg, lunch provided then rest and malam BBQ. Isnin check out then balikkk.

Sampai tu bot tak gerak lagi so kitorang breakfast kat jeti dulu. Sedaplah makan dengan tak gosok gigi tak mandi. Hahaha kan tido dalam van sepanjang jalan, kan? Anak 2-2 ok je mentido sampai pagi.

Sudah makan sudah bayar bagai naik bot dalam 30-45 minit camtu.. sampai Cafe Amelia.…

beware: photographer penipu.

salam...

entah kenapa aku susah sangat nak tido sekarang..
lelap sekejap, terjaga pastu terkebil-kebil sorang..
haihhh nasib baik hubby bole tido walaupun cahaya dari lappy ni bole menggangu lena  - hehe lappy betul-betul tepi katil.  *penakut muahahahaa
***************************

cam tak sape nihh?? ingat balik entri lama di sini. aku dan ramai lagi hire dia untuk 3event.
kes aku, dia hantar krew tapi dia hutang krew tu so kena la hold my album kan. masa up entri tu, dia balas mesej kat fb dengan alasan phone rosak.
masa tu kecoh sebab SYD CHARICE aka SITI RAHMAH ABDULLAH - ic no: 850222-05-5404 tu tak attend or hantar krew untuk shoot wedding diorang.. lepas dia explain & confirm she will come on 7 jan, so aku lepak.. wait and see..

dia jugak cakap nak bayar aku so aku bole bayar krew tu dulu.. but!
kecoh lagi dan lagi.. why? dia buat taik tak datang lagi wedding seterusnya dan blablabla.. aku tak tahan asek push tanya album dll
langsung dia taknak balas dah mesej-mesej aku... until..
m…

Si Merah buah hati saya

Hai all.. *krik krik
Bertabah la korang ye, layan je owner blog bilis picisan ni haa. Lappy lama still ok tapi tau la dah lebih 5 tahun hokeh. Bateri cepat abes, dari Luthfia kecik keyboard tu banyak rosak. Selalu gigih update blog kat phone, tak pun pasang je external keyboard tapi sejak anak 2.. nak update entry sepi takde isi pun segan. Hahahah nanti ye kita cerita. Bagi pic si merah ni teman dulu..


Harap2 lebih rajin dan maju lagi ke depan dengan si merah ni. Amin,