Saturday, 29 October 2011

membuli yang kreatif

salam..

tah apa-apa tajuk entri. persetankan. hihi

nak share progress jek pun.. *owh lovey x jadik blk kg, sbb demam semalam. padan muka, x bole tinggal saya hahahaa saya selalu jek tinggal dia. lalalaaa..ehh over lak.

* lots of picture in this entry *

 ingat bantal-bantal comel deco hantaran? hahaha nak buat cenggini.. tak berdaya.

HARI INI...

sebakul barang-barang DIY untuk di jahit saya bawak. tujuan? lepas makan-makan dengan lovey, lepak tasik untuk teman ehem tengok je? takde.. tolong jahit ok!





 kahkahkah lovey bersilat dengan benang.. bila di tegur, katanya ni cara tak bagi bersimpul *which is my bad.. benang suka bersimpul, pastu gunting.. jahit lagi dan lagi. ok bosan. dia tolong jahit bantal kecik-kecik tu.. ok, kejam buli orang baru baik demam ni.. kalau tido je, bila nak ok?? hehe
cuteness. kan? hihi nak jugak bunga itu? refer sini
bunga yang multi-purpose.
bole buat jugak ikut suka hati. hehe dalam pic cantik sangat walaupun real tu agak menyedihkan!
HAHA




*kiri - ini bahagian atas kepala


*bawah- tu kepanjangan veil, paras pinggang sahaja. saya katik dan renek. sekian.








TADAA.. ingat veil saya?? dah 90% siap. erkk dah siap tapi tak pasti nak tambah pape lagi tak. apa kata korang?? rasa macam emm tak berseri? tah la, nak letak manik taktau nak letak kat mana lagi.. or adakah sebab saya teringin nak jahit manik crumple*whatever they called it - bahagian depan tudung tu.. haihh








ok lah, NEXT thing is:
*ring pillow.

hope everything goes well. aminn *scary, nak kena update checklist la.. quilt tilam esok-esok la. hehe

4 comments:

  1. semuannya DIY. kreatif la kamu~

    ReplyDelete
  2. dhiera
    aduhai.. x sume diy, x sempat. :D ini mana yang bole jek.. huhu tu pun byk lg x ready.. aduhh doa2 sume ok. fuhh amin hihi

    ReplyDelete
  3. anda adalah seorang bakal pengantin yg cekal..hehehe..qis pun kalau bole rse nk DIY je semue..br rse sentimental value ckit..
    btw..all the best dear...insyallah semue akn bjln dgn lancar..amin...

    ReplyDelete
  4. eh nk panggil qis ke amani ni :P
    amin.. insyaAllah.. cekal x cekal sgt la, sbb bajet berlari2 ni haa.. hihi btul, DIY tu bila tgk hasil terus excited :)

    ReplyDelete