Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2011

hadiahhhh lagii

salam... huhu entri takde faedah hehehh today is my last day keje so maybe dats why akak ni kasi hadiah.. i thought hadiah kawen tapi hujung bulan baru dapat.. huhu tak kesah la..  chekidaut..! 


dalam 1 kotak nihh semua.. sila cari kat romantika. kehkehkeh.. akak, saya tau ok.. hihi yang paling taktau nak buat apa tu yang teko kecik tu, letak gula ngan garam bole?? hihii hiasan cuma.. balang tu entah si suami buat letak biskut agaknya.. dulang tu ada atas meja jepun.. haa tapi yang sebenarnya nak kasitau, sebab akak ni bagi glove dengan lapik tu, mula dapat idea hadiah besday.. hahahaa nak ovennnnnnn.. err tapi macam nak handbag? ehh BONIA sembonia tu bila-bila SALE bole beli.. hehe takpe, nanti tunggu dec ok! daa

think positive will ya?!

*scheduled


Perhaps this is the best. MOVED ON ! rezeki tu datang dari Allah swt. keep on believing! take care ~

plz RESPOND !

Salam.
i am MORE than interested to see dis person. Not about money, but i need some explanation.





 Facebook: Syd Charice
blog: page FAN Page last address: A-10-03 Ampang Putra Residency Jalan Putra 6, Taman Putra Sulaiman 68000 Ampang Selangor last phone no: 019-2028054
be a PRO! do respond, chickEN!

*edited.
at 5.20pm she did replied my fb pm. she confirmed to come on 7jan with 2 other ppl. i do not know further movement should i decide, i have to think fast! well others, yg masih sempat cari org lain.. mungkin kamu harus cari alternatif.. my question has been answered after all....

salam maal hijrah to all

*here
salam maal hijrah to all.

semoga tahun baru lebih baik & new year list will go longggg :)

*scheduled. sorry :) perhaps its not too late ~

doa

*scheduled - salam..

Alhamdulillah semua berjalan lancar. :) nanti akan update sekaligus sebab banyak tertunda. hee entri ni nak share doa supaya suami setia hingga ke akhir hayat.. aminn


MAKSUDNYA: Katakanlah (wahai Muhammad): "jika benar kamu mengasihi Allah maka ikutlah daku, nescaya Allah mengasihi kamu serta mengampunkan dosa-dosa kamu. Dan (ingatlah), Allah Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani."

SURAH ALI IMRAN: AYAT 31

"Barangsiapa yang membaca ayat yang ke 31 dari surah ini, nescaya suaminya akan setia dan kasih kepadanya"

caranya:
Baca doa ini setiap kali selepas solat. InsyaAllah, nescaya Allah SWT makbulkan doa tersebut.
berusaha, doa & tawakal.. tiap lepas solat, insyaAllah di makbulkan.... #justsharing!

just married

salam..  *scheduled

hee wehuu. I am OFFICIALLY married aka a wife to my husband. hahahahaa~

lovey, i love u so muchh, Alhamdulillah syukur pada Allah..
Semoga jodoh ini kekal hingga ke syurga..
May we love each other till the end of time :)


Nahh kalau rasa nak print pun bole nihh :) kot ada yang nak buat signage ke.. heheh tapi ni hasil google jek la.. kalau de nak bantuan, sila beritahu saya okeh bebeh.. lalalaaa nite darlingss

ketawa nasihat di hari raya haji

Salam.
Baru 3 tahun hidup sendiri kat kl lumpo ni.. Dah 2kali tak balik raya haji. Eh sekali je kau balik? Ah aku punya alasan sendiri. Ok ok meh layan hope sume ceria. Dahulukan dengan ucapan maaf kepada semua.

Penjimatan kos.
Dalam 1 mesyuarat di sebuah opis.

Bos: Oleh kerana masalah kegawatan ekonomi, saya memanggil anda semua untuk membincangkan bagaimana untuk mengurangkan kos syarikat ini. Ada sebarang cadangan? (ayat standard bos minta pendapat, terutama bila dia memang tak tau apa lagi nak buat. Kalau nasib tak baik, dia langsung tak fikir terus tanya je. hehe)

Staf: Bos! (sambil angkat tangan dengan pantas) Apa kata potong gaji bos?

Berani? Haha lu pikir la sendiri.


Mak dengan anak standard la anak mengadu or gaya nak cerita macam excited tapi apa rasa bila mak bapak tanak layan or ketawakan anak? respect ni tak kira usia. Anak kecil pun tau malu di tegur apa lagi kena gelak. Mak bapak orang paling di percayai. Cuba bagi galakan dan sokongan, bertukar idea. Ini tidak, dari ke…

facial.

lalalaa hai semua!

enjoy pic saje la. ini continue entri ini. sekian.


Lokasi dekat sangat dengan Wangsawalk. Nampak tak tuu depan tu wangsawalk *rujuk gambar sebelah.

Free-free pegi wangsawalk tu singgah la.. hehe



centrepiece.. damai tak? hahaha



Welcome drink pun ada, organic soya.. nak balik pun ada air.. err lupa nak snap.. air buah.. hehe soya tu sedap.. panas lagi sedap.. bawak lovey, hehe buat facial.. best, berbaju kurung pasal baru balik keje terus tadah muka.. hahahaa tapi sakit! picit-picit jerawat tu, untuk yang nak kawen.. sila buat facial sebulan sebelum.. 2-3kali.. baru nampak kesan dan takde la muka keluar tindakbalas yang tak di ingini.. huhu okies~

resepi - Makaroni Tuna

Salam si cantik suka memasak. hihi

Sudah terlalu lama tidak memasak. Kawan-kawan ada bertanya & ada yang minta untuk datang makan-makan. Eh ehh jemput diri sendiri pulak. Hehe

InsyaAllah, ingin nak ajak semua makan di rumah lepas kawen nanti. Seronok lah ! Yeyy cant wait.

Ok resepi kali ni fav lovey. Dia suka cheese, keju, cheese, krim, susu dan susu lagi. Nenen?! Apekah? Haha ok gurau over. =,=

Bahan-bahan: Estimate untuk 4 pax.
300g pasta - makaroni
2 sudu mentega - untuk tumis je..
2 ulas bawang putih - dihiris
2 biji bawang besar - potong dadu
2 helai daun bay
3 sudu makan tepung jagung - larut dalam sedikit air
500ml stok ikan bilis
500ml susu rendah lemak *diet! haha
150g isi tuna

Cara-cara:
1) Rebus pasta & toskan.
2) Panaskan periuk, masukkan mentega. Tumis bawang besar, bawang putih & daun bay - hingga naik bau.
3) Masukkan stok ikan bilis, biar mendidih. Diikuti susu rendah lemak. Kacau sebati.
4) Bila dah sebati, masuk tepung yang dah di larut dalam sedikit air …

misi kurus - 5 'slimming food'.

Salam..

Oleh kerana terasa 'down' dan melatah melihat weight scale tu meningkat, maka terasa nak tulis mengenai info kesihatan & slimming. Di tekan di sini semua berdasarkan pembacaan & sebagai panduan untuk diri sendiri dalam menjalani hidup sihat. Hidup kita berfasa, ada masa sihat ada masa tidak. Lebih baik mencegah & usaha baiki untuk kebaikan jugak, kan... Ada masa cantik, anugerah Tuhan hanya pinjaman. Sedar la ye? Ehh, kaitan?!

1) Buahan melon. Erk? tetek. Tidak lah. melon apa tu? Jenis tembikai tak kira la tembikai merah ke kuning ke or tembikai susu *fav dan lain-lain tembikai. Cuaca panas enaknya la tembikai ni kan? Kaya serat, kandungan air yang tinggi *yang gemuk air, nasihat jangan over k. Tak sesuai.. Ok, bole bantu kulit segar & lebih lembap.

2) Oren. Ye, semua sedia tahu buah oren tinggi kandungan vitamin C & flavanaid - membantu pembakaran lemak. Segelas jus oren segar tanpa gula untuk permulaan hari. Bole juga tambah hirisan oren dalam sala…

wordless wednesday - counting

salam..


yes, 9 DAYS LEFT


i need to pick up my wedding dress.
bunting & signage, print!
veil & scarf - FINALE touch up.
owh my, hantaran wehh blm siap deco. bole?!
ape daa lg? gila lahh. panic attack!!
*quilt bertangguh. elok la tu~
ok bai

quick update !

salam :)

TODAY
01. 11. 11


hehe nak g spa @ Serene Beauty Palace
area wangsa walk je.

appointment at 6pm
kehkehkeh deal from everyday

untuk
Traditional Spa Manicure + Hot Stone Foot Therapy + Foot Scrub with Strawberry & Rose Essence. hihi

ehem lovey kena paksa pegi sama :) hihi see u then, tata! *x sabar !