Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2011

yeyyyyyyy

:)
i am happily married woman celebrating 26th birthday ~
tQ so much, love!

we dun even have years back stories to tell coz  suddenly we decided to commit to each other & the feeling - LOVE doesn't required any reason ~

beware: photographer penipu.

salam...

entah kenapa aku susah sangat nak tido sekarang..
lelap sekejap, terjaga pastu terkebil-kebil sorang..
haihhh nasib baik hubby bole tido walaupun cahaya dari lappy ni bole menggangu lena  - hehe lappy betul-betul tepi katil.  *penakut muahahahaa
***************************

cam tak sape nihh?? ingat balik entri lama di sini. aku dan ramai lagi hire dia untuk 3event.
kes aku, dia hantar krew tapi dia hutang krew tu so kena la hold my album kan. masa up entri tu, dia balas mesej kat fb dengan alasan phone rosak.
masa tu kecoh sebab SYD CHARICE aka SITI RAHMAH ABDULLAH - ic no: 850222-05-5404 tu tak attend or hantar krew untuk shoot wedding diorang.. lepas dia explain & confirm she will come on 7 jan, so aku lepak.. wait and see..

dia jugak cakap nak bayar aku so aku bole bayar krew tu dulu.. but!
kecoh lagi dan lagi.. why? dia buat taik tak datang lagi wedding seterusnya dan blablabla.. aku tak tahan asek push tanya album dll
langsung dia taknak balas dah mesej-mesej aku... until..
m…

attention plz!

salam ;)

entri pantas just nak tolong Ana Farhana Deqna ~

NAK MINTAK TOLONG SANGAT2 KAWAN SEMUA, TOLONG SANGAT2 SEBARKAN EK.. SI PELAKU TAK DAPAT DIKESAN BUAT MASA INI 

KHAS UNTUK EN MOHD FAUZI BIN YUSOF... WALAUPUN BELIAU DAH DEACTIVE FB... KOT2 ADE YANG KENAL.TOLONGLAH SEBAR-SEBARKAN KAT BELIAU YEK :) PUAS KAMI-KAMI CUBA CARI BELIAU



visit here http://adorableana.blogspot.com/2011/12/awas-photographer-wanted.html for details.

kesian diorang. ada sesapa kenal? let me or straight contact owner blog tu ek. jasamu dikenang.

aku taknak la buat macam ni kat kau, Syd Charice sebab aku rasa antara kita masih bole baiki.. tapi kalau lebih-lebih.. aku ada lawyer jugak, bukan kau sorang.. ehh lapar dah aku. okbai.

khas utk kau, maria!

Salam ;)
Hahah sebab ini khas untuk maria, korang takyah tau la. hahahaha bole camtu? takde lah.. Cubaan demi cubaan di lakukan pastu aku sangat kedek.. so, ini hasilnya.

the truth is, guna tisu ikea which is a bit pricey. :) but i like it simple.
bole jugak guna brown paper - i like it so very much! *will update later, hubby back for lunch! ;)

cute eh?

salam..

I am so not funny when i wrap & unwrap - he's laughing think me so fussy. Yep, i dun have enuff time! i wish he'll be here everytime i need him - padahal dia tak membantu pun..

who think dis is cute enough? vote!
*hahahaa i am still proceed. dun have enuff time, remember??
Sori gambar huduh. Ada sape-sape nak kasi galaxy note? *kaitan?!

 *Above - Front view, Bottom - Back

It is simple. I wrap up with my paperbag. How to do it? Yeah i'm crazy! See ya~
Do tell me if it is a disaster ;) thank you! mwahh

lirik lagu dan aku

Salam..
Semalaman tempek-tempek bunga & tulis-tulis nama kat kad kawen.. Fuhh letih okeh. Tengahari lovey balik tolong saya :) makan sama-sama & ehem. Haippp! kami pegi pejabat pos la.. sent those cards to penang untuk di agih.. huhu tu pun da kena bising.. Harap semua selamat sampai.. Lama betul rasa tak keluar dari rumah. Housewife katakan... *ouchhh baru teringat belum print resume! adesss

Otak sekarang makin sarat nak fikir macam-macam benda.. SIL nak sponsor candy, sweets etc tapi ajak pegi beli sesama.. adoi laa malasnya hahahhaaaa sebab terasa full. Jadual full & perut pun full. Lepas kawen macam sangat gain weight so taktau perut tu sebab de baby ke sebab lemak. Hohoh.. Pada yang bertanya, maafkan daku.. takde kekuatan lagi nak check.. Hari tu seakan datang bulan tapi.. sikit sangat. Entah lah, leave it lahh. Nanti kita tau laa kan?? :) *Pray hard. aminn
****************************************************** Back to tajuk. Nak share lirik lagu YUNA - PENAKUT. Layan...…

kad kawen lagiii

salam....

lalalaa, kad kawen da siap! yeyyyyyyy akhirnya.. kau kan kalau tak last minit memang tak sah! since he's working.... so i had to do all by myself. I hate dis coz i've promise to myself dat anything for 7jan event - i leave it all to him. Obviously i cant do dat......

Ok fine.. here is the card. We've decided to spend less on the card.. See 12nov card here.
Nahh ini kad 7jan. Let see....

Kali ni tempek bungaaaa... Yup, beli flower punch tu kat POPULAR :) sederhana besar, bukan yang kecik-kecik saiz bunga itu... belakang kad, biasa la.. map!

Surprise... saja nak share loves yang saya letak bawah kad nihh ;) amiklah. hehe



Owhh nanti saya jemput di fb & card are by hand or post okeh! see u then..

minyak mengamuk

hahahaha

entah apa-apa tajuk entri.. ye, kiranya ada yang termuak dan bosan silalahh jangan marah saya.. hahaha why so serious?? lalalalaaa sebab kan moody encik suami tak balik malam tadi *keje, of course.. dan isteri dia nihh tak berapa nak faham bahasa, bangun-bangun pagi nak bebai - err marah-marah sendiri.. tapi ehh pegi dapur ada bekas spageti dan kuah carbonara - lebihan semalam, 2x buat tengahari tu sebab encik suami bawak kimi - member opis makan kat umah.. dia janji nak balik malam tapi takde, tengok-tengok pagi tadi dia ceroboh umah! apesal aku tak perasan nihh?? haha dalam pukul 7 pagi, aku berkurung dalam bilik tengok movie kat lappy.. merajuk la katakan.. mana nak sedar?? *patut la dengar bunyi mesin basuh... hahahaha

kesian suami.. maaf pakk!
dia balik makan, but room's door locked.. so dia bole legar-legar kat depan , dapur & toilet je laa... dia takde kunci bilik.. hihi he didnt call at all... petang tadi dia balik dengan kawan jugak.. its raining.. his fren i…

i miss u

This is the original idea wedding favors for kids, which i have to sew the rabbit, ikat lolipop at the back. Ini buat untuk tunjuk kat lovey, dalam kereta.. bergantungan rabbit tu hingga kini sebab family nak suruh kawen cepat-cepat, takde masa nak diy benda alah ni.. emm i'm glad u kept it, lovey.. 
Love is missing someone whenever you're apart, but somehow feeling warm inside because you're close in heart.  ~Kay Knudsen
hehe jiwe-jiwe pasal lovey keje stanby lelama, huwaaa *gedik, macam la tengahari dia tak balik makan?? huhu i miss u. okbai *rabbit tu.. ada sapa-sapa nak buat doorgift jugak??

nak jalan-jalan

salam, heyy

Selamat pengantin baru, kawan-kawan ku yang majlisnya pada hari ini.. :) wish u all the best.. emm nak jalan-jalan... owhh tidakkk ! tolong daku.. lambatnya lovey bonus.. hehehh ok la mari tengok ni weyyy

Groupon deal:  [50% Off] Sandakan, Sabah: 3D2N Full-Board Nature Getaway for 2 at Borneo Nature Lodge + Tour. RM999 instead of RM1,990 published rack rate
refer sini
best tuu.. pakej lengkap 3D2N.. fuhhh err check tix AA dulu ok bebeh. hehe

untuk peminat Frigde Magnet.. abadikan gambar yang tersayang.. hehe macam album lak fridge tu kan.. sini ada Groupon deal.. [69% Off] 7 Customised 5” x 3.5” Photo Magnets for RM32.90 instead of RM105 (only RM4.70 each). Free Nationwide Delivery

i am ready !

Salam..

Clear ur mind. It is not about 'pregnancy'. huhh. 

Sori, emo lak orang asek tanya pasal preggy thing. Aiyaa baru sebulan maa, kalau cubaan pertama berhasil means saya sangat-sangat bertuah. Ekonomi pun tak stabil.. Hang sapa? Kami pun memang nak baby, siap doa for twin lagi.. amboii.. hehe takde la, sama macam kahwin.. Rahsia Allah.. Mana tau esok lusa atau mungkin setahun lagi? Owhh, congrats to my 2nd SIL.. 3tahun dia tunggu kehadiran baby.. Baru-baru ni dia da confirm pregnant! yeyyyy *joget-joget. hihikk Korang tau tak, kita yang newly wed pun menanti-nanti first baby, apetah lagi dia.. Tak dapat bayangkan betapa happy nya depa.. Berkat rezeki pertolongan yang tak terbalas demi majlis kami, mungkin.. :) Berbuat baiklah kawan, Allah itu adil Maha Mengetahui...

I need to do something. I hope it can grows me up. HAHA *tah pape..

Berbalik pada tujuan asal.. haku jumpa blog ni.. Entri menarik hati. Master Study - How to survive?

Lagi satu.. Tenaga Pengajar Muda Uitm

Kena…

hepi sebulan kawen..

hahaa salam


Entah apa-apa lahh. Cuma nak remind je, hari ini genap sebulan berumahtangga. Ahh kecoh, baru sebulan. Hehh.. *kau ada? muahahahaaa

Bertengkar, cuddle2.. & masih trying to fit in, tapi gaduh camne pun aku tetap sayang kau la encik suami. HAHA gila kasar. manja sangat kang muntah darah lak kau baca lalalaaa

Ehem, free signage lagi. check HERE untuk signage just married tu..





LOVE u ketat-ketat !
here
Semoga Allah kukuhkan ikatan kasih sayang dan satukan hati kita selamanya, insyaAllah aminn..
Saya masih cuba jadi isteri yang terbaik buat kamu wahai suami ku.
Ye, ampun kan dosa-dosa saya.. Kepada keluarga, mana-mana yang saya telah singgung perasaan - MAAF. Saya manusia yang lalai, saya perlu masa dan bantuan untuk baiki diri.

:) Anyway, i'm bz pasal kad 7jan nanti. Omg, tak siap lagi?? hehehh

Ovens aren't simple anymore

salam~

confuse fikir pasal oven. *wish list for my upcoming birthday present

baca:
microwave heats the water particles in food, this is done by shooting particles of energy into the food causing the water molecules to move faster and create heat within the food.

whereas the electric oven uses electricity to heat coils which in turn produce heat via air in a confined space and air around

actually microwave oven is super multi-tasking thing. Banyak types sampai bole cover simple cooking, heating, defrosting, baking and crisping.

tapi terjumpa lak artikel nihh
 Microwave Ovens - The Proven Dangers

huu bla3 then to be safe & berbalik pada tujuan penggunaan asal; iaitu GRILL, BAKING & simple COOKING only

maka.. electric oven pilihan hati. wee girang! hahahh

teringin nak buat lasagne & kek! hehe *lovey da warning awal2.. kalau u tak masak nanti, siap laa.. hikhik birthday hujung bulan.. ececehh bole minta benda lain lagi tak?? lalalaaa larikkk. psst:
The happiest of people don&…

yeyyyyy. anak buah bertambahhh

salam. hihihh

seksited sangat ari ni, bila tau yang sepupu *muda banyak dari haku, kawen awal emm tahun lepas? ke 2 tahun lepas?? hehe sori lupa.. depa dah delivered baby girl nama nyeilya shahirah . haihh bila my turn? :) cant wait to meet them! me & hubby da beli bath tub for the baby. Other cousin said she's beautiful. subhanallah, alhamdulillah... 

other thing is dat bff-gf masa kat uum, some people say we're twin. She's pregnant! 30 Nov is her birthday, i think the baby is the most precious present for her. May God bless u and your baby. :) she married to her husband which is twin. Omg so jeles lah! hihi high potential kan dia nak dapat twin gak?? seronoknya... tunggu giliran jelahh. hehe :) 

 it's been 3 weeks. there are times of UPs & downs. i wish we be happy together FOREVER. :)

P/S: owh, for those are nak plan for name, visit here & here, harap dapat membantu. Apa pun sila pastikan baik maksudnya dalam bahasa Arab. Mula mendidik anak dengan memberi n…

december !

well of course i love dec ketat2. my birthdayyyyyyyyy!
this time with hubby. mwahhh! lebiu~
hihikk. *gedik.
lovey tny nak apa? erkkk
i cant figure it out.

ouchhh! too many to ask hehe