Skip to main content

minyak mengamuk

hahahaha

entah apa-apa tajuk entri.. ye, kiranya ada yang termuak dan bosan silalahh jangan marah saya.. hahaha why so serious?? lalalalaaa sebab kan moody encik suami tak balik malam tadi *keje, of course.. dan isteri dia nihh tak berapa nak faham bahasa, bangun-bangun pagi nak bebai - err marah-marah sendiri.. tapi ehh pegi dapur ada bekas spageti dan kuah carbonara - lebihan semalam, 2x buat tengahari tu sebab encik suami bawak kimi - member opis makan kat umah.. dia janji nak balik malam tapi takde, tengok-tengok pagi tadi dia ceroboh umah! apesal aku tak perasan nihh?? haha dalam pukul 7 pagi, aku berkurung dalam bilik tengok movie kat lappy.. merajuk la katakan.. mana nak sedar?? *patut la dengar bunyi mesin basuh... hahahaha

kesian suami.. maaf pakk!
dia balik makan, but room's door locked.. so dia bole legar-legar kat depan , dapur & toilet je laa... dia takde kunci bilik.. hihi he didnt call at all... petang tadi dia balik dengan kawan jugak.. its raining.. his fren is sick - vomit *i think his wife is pregnant. hahah - nampak sangat dalam kepala asek fikir pregnant jek... haishhh takde laaa.. sume orang cakap camtu pasal diorang da kawen 5bulan ++ hehe sume doakan untuk korang tau.....!

ok fine, melalut.. err taktau pun dia nak balik lagi tengahari tapi masak-masak jugak.. tiba-tiba!
 i said so.. minyak tu percik banyak.. fuhh parut sila hilang nanti.. *abaikan tangan gumuk hihih

last pic nihh masa masak jugak, i didnt really know what happen.. hahahaha
tau-tau ada calar je.....

CARELESS. ok fine.
husband balik - mengadu.
*he did warn me. enuff careless...
ok laa bukan salah saya lahh hehehh okbai!

Comments

Popular posts from this blog

Pulau Perhentian

Salam uolss

Last weekend 2-4 April kitorang g Pulau Perhentian. Rasanya dah 3 tahun ajak husband hahahaha tapi akhirnya dapat la pegi, 100% plan En Kudin dengan kawan-kawan dia.

Trip sebenarnya 3h2m, jumaat tengah malam kami bertolak naik van 11 seaters.. selesa sangat2 untuk 3 family with 3 toddlers, 1 infant dengan budak bujang sorang aka driver jugaklah tu hihi. Lagi 4 orang naik flight. Kelasss. Jumpa kat jeti hehe

Pendek cerita, sampai jeti dah ada orang nama Ila tunggu. Amik pakej dengan dia. Asalnya sampai je check in then Jungle Trekking lepas tu leisure/free and easy, malam ada BBQ. Esoknya breakfast pastu snorkeling sampai 3ptg, lunch provided then rest and malam BBQ. Isnin check out then balikkk.

Sampai tu bot tak gerak lagi so kitorang breakfast kat jeti dulu. Sedaplah makan dengan tak gosok gigi tak mandi. Hahaha kan tido dalam van sepanjang jalan, kan? Anak 2-2 ok je mentido sampai pagi.

Sudah makan sudah bayar bagai naik bot dalam 30-45 minit camtu.. sampai Cafe Amelia.…

Itinerary Yogjakarta

Hai, 
Ni plan trip 'bujang' kitorang Sept nanti. Dari 6 tinggal 4, yang 2 tu kecundang. Biase la isteri-isteri orang, termengandung HAHA plan tindakan tak ketat lah tu. So, teruskan berjuang ye yang 4 ni kira jadik lah. Actually ni yang ke 2. Tahun 2016 kitorang pegi Padang. Err nanti lah throwback. Nak sapu habuk dekat sini bukan senang k. Istiqomahhhh.
Day 1
12 tgh    Sampai Yogjakarta (Yeyyy!)
              Lunch
4 ptg      Parangtritis/ Gumuk Pasir (Padang Pasir) – SUNSET
Entrance – 3,000/pax
Mobil - 5,000 (1,250K/pax)
Alun-Alun Kidul) 30,000 - 80,000 (4 pax) (bajet: 10,000/pax)
Day 2
7pg         Breakfast @ hotel
8pg         Hutan Pinus (bergambar)
Entrance – 2,000/pax
Rumah Hobbit – 2,000/pax
Kebun Buah Mangunan – 5,000/pax
12 tgh    Timang Beach (gondola) – SUNSET
                Upah org kg utk bawak – 60,000 atau kurang/ sewa motor (jln teruk, berbatu)
                *gondola 200,000/pax
                Lunch (Lobster) bajet sharing - 400,000 (100,000/pax)
4ptg       Goa Pindul (air te…

beware: photographer penipu.

salam...

entah kenapa aku susah sangat nak tido sekarang..
lelap sekejap, terjaga pastu terkebil-kebil sorang..
haihhh nasib baik hubby bole tido walaupun cahaya dari lappy ni bole menggangu lena  - hehe lappy betul-betul tepi katil.  *penakut muahahahaa
***************************

cam tak sape nihh?? ingat balik entri lama di sini. aku dan ramai lagi hire dia untuk 3event.
kes aku, dia hantar krew tapi dia hutang krew tu so kena la hold my album kan. masa up entri tu, dia balas mesej kat fb dengan alasan phone rosak.
masa tu kecoh sebab SYD CHARICE aka SITI RAHMAH ABDULLAH - ic no: 850222-05-5404 tu tak attend or hantar krew untuk shoot wedding diorang.. lepas dia explain & confirm she will come on 7 jan, so aku lepak.. wait and see..

dia jugak cakap nak bayar aku so aku bole bayar krew tu dulu.. but!
kecoh lagi dan lagi.. why? dia buat taik tak datang lagi wedding seterusnya dan blablabla.. aku tak tahan asek push tanya album dll
langsung dia taknak balas dah mesej-mesej aku... until..
m…