Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2012

arghhhh cirit-birit lagi?

dokumentari sangat post ari ni...

huhu bukan apa, lepas kawen ni rasa macam imunisasi badan dah lemah. lagi-lagi masa awal kawen dulu.. demam panas sampai kena masuk air segala, paling tak tahan - CIRIT-BIRIT atau bahasa sopan yang tak meloyakan ialah DIARRHEA *err bunyi cam jijik jugak je.. huhu

ok la, ia bukan sejenis penyakit tetapi biasanya kalau terkena.... berlaku kekerapan dalam pergerakan usus dan pembuangan najis err serta berair. ye, sehingga badan 'dehydrate'. lesu okeyyyyy.....

just nak share la, apa yang doktor sarankan masa terkena diarrhea tu...
minum banyak air putih. *masak ye air tu. kang lagi teruk lak diarrhea. seeloknya minum perlahan-lahan sebab kalau laju-laju, rasa nak muntah. perut penuh angin dan masa tu memang apa pun dah taknak telan tau....elakkan minuman beralkohol, berkafein dan SUSU. ye, doktor suruh pantang susu & nasi. katanya ubat tak berkesan kalau kita makan macam biasa....huhu makan makanan lembut macam roti atau bubur la ye sementara …

i'm back!!

haluuuu...

muahahahaa ade yang rindu tak? *yuckkks! muntah...
cepatnya masa berlalu, lama sungguh tak update blog.. bz sungguh! *Zzzz..

hihi meh la update sikit pics untuk korang...




dah tau kat mana? hehe sini la lokasi mini-hornymoon kami. Belum sempat nak pegi jauh-jauh.. huhuhuu nanti update pic lain-lain lagi ye! daaa