Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2013

8 bulan 32weeks!

Wehuu alhamdulillah..

8weeks to go! I am excited ;) the whole day rasa baby kicking. Baby pun excited gak kot? Hehe..

Closing kali ni boleh jadi yang terakhir sebab ada kawan2 yang deliver seawal 34weeks++ atau bulan depan, lepas 36weeks-38weeks untuk 1st baby, kebanyakannya. If not, i am going on leave a week earlier. Perghh kesabaran da makin kurang dan semangat keje da tak berapa nak ada sekarang. Lagi pulak dak assistant da dapat better offer. Syukurr murah rezeki dia..

Aku aka mak buyong? Masih tak dapat terima hakikat dah ada kesan stretch mark kat perut, walaupun kira2 2-5cm je ukurannya. Merah dan putih berselang2 dari bawah ke tepi pusat dalam 3-4 garisan menegak. Ewahh detail gitu. Si suami cakap pulak perut da tak cun, sentap!

Sepanjang pregnant ni teman baik la kiranya walaupun bukan rutin harian pasal malas amatt, 2 jenama ni. *rujuk gambar diatas. 1 minyak 1 losyen. Guna la apa pun memang tak dapat nak elak stretch mark dari muncul.

Ehh dah tu apa guna sapu losyen minyak…

3D Scan -30weeks.

Hikss hi, salam..

Senyum2 sebab baru lepas belek pic2 3D Scan baby..

Alkisahnya dari 24weeks tu cari masa free si suami tak dapat2. Last2 merajuk bagai dengan dia, klik2 terus buat appointment 3.40ptg, sabtu 20 Apr 2013. Puas hati.

TAPI....

Kena pulak tu time stanby.. da bagitau nak scan baby. Dia takde pulak orang ganti.. takde sape nak cover keje. Lastnyaa pegi sorang je... huhu sedih jugak la, sebab mummy yang nak scan anak no3 pun berderet2 anak2 lain skali ngan bapaknya teman.. huwaaaaa kita baby 1st tau... sobs!

Sebab klinik ni memang famous dan tak ku sangka klinik ni laaa yang meng'sahih'kan kehamilan aku masa 11weeks dulu. Owh yes of course lepas testing sendiri 2x, nak jugak doc scan supaya takde pape masalah..

Klik SINI untuk buat appointment. Ok

Sonographer: Miss Jezzlyn yang nice dan pandai pujuk2 baby tengok kamera.. kacau dia tido hehe

Lepas bayar RM 120 - dapat CD, 1 4R printed best scan pic. Bole jugak nak detailed scan baby tambah RM 100 sahaja. Nak kira jari…

rasa nak pitam!

Salam..

Huarghhh baru balik keje. Lebih 2jam okeh. Haha nekad siapkan keje yang banyakkkk sangat. Kederat mak buyong semakin berkurang.. bangun je dari kerusi..... waaaa rasa nak jerit kuat2.. sakit oii..

Fuhh redah hujan sebab hari ni drive sendiri. Since adik ada kat umah, biasanya dia yang hantar dan amik keje.. tapi hari ni dia kena stanby kat umah - Major renovation bahagian dapur. *major la sebab dapur umah ni cinonet je. Huhu

Motif: Nak buat kitchen cabinet. Table top solid surface + arcrylic/3g glass door. Perghh gempak kan? Tapi.. tak buat pun. Haha umah flat je. Takyah beriya macam besar sangat dapur tu.. so bincang2 ngan mak *yes, i need her opinion as always + bincang2 ngan husby.. so decided, table top - tiles. Granite. Haha semata kerana wife dia ni nak corak2 je atas table top tu. Tak mampu solid surface, granite pun jadik..

Tu table top dah cerewet. Kabinet? Haaa korang kena tau.. 1) Idea gila ni datang masa tengok wak ni siapkan umah orang bawah. *lantak la korang nak…

Sekian lama....

Salam...

Hee lama betul tak update blog. Gila lamaaa! Tiba2 ada rasa nak menulis. Bole? Ehh suka hati laa.. haha

Husby kat genting--keje. Owhh banyak nak cerita walaupun dah basi. Haha actually lepas kawen husby dapat stanby genting. So selalu la dia bawak wife dia nih.. pastu wife dia gedik nak cari keje, dapat laaaa keje.. weekend jek la dia angkut naik genting. Alhamdulillahhh abes bulan ni genap la 1thn keje sini.. *cukup la 1thn kot? Haha...

Ye, rasanya stop blogging bulan 9 thn 2012. Which is a month later.. kitorang dapat gudnews, hadiah anniversary la kiranya..


Yup, masa tau tu da 11 weeks pun. now......

Already 29 weeks!
Ye.. sesungguhnya tak sabar menanti kehadiran si cilik. Bakal penyeri hidup kami.. lama jugak tau 10bulan tunggu... *macam 10thn woo..

Psst: korang2 yang masih menanti pengalaman pregnant, aku doakan tau. Yang penting takmo stressss. Rileks and enjoyyyyyy!