Skip to main content

8 bulan 32weeks!

Wehuu alhamdulillah..

8weeks to go! I am excited ;) the whole day rasa baby kicking. Baby pun excited gak kot? Hehe..

Closing kali ni boleh jadi yang terakhir sebab ada kawan2 yang deliver seawal 34weeks++ atau bulan depan, lepas 36weeks-38weeks untuk 1st baby, kebanyakannya. If not, i am going on leave a week earlier. Perghh kesabaran da makin kurang dan semangat keje da tak berapa nak ada sekarang. Lagi pulak dak assistant da dapat better offer. Syukurr murah rezeki dia..

Aku aka mak buyong? Masih tak dapat terima hakikat dah ada kesan stretch mark kat perut, walaupun kira2 2-5cm je ukurannya. Merah dan putih berselang2 dari bawah ke tepi pusat dalam 3-4 garisan menegak. Ewahh detail gitu. Si suami cakap pulak perut da tak cun, sentap!

Sepanjang pregnant ni teman baik la kiranya walaupun bukan rutin harian pasal malas amatt, 2 jenama ni. *rujuk gambar diatas. 1 minyak 1 losyen. Guna la apa pun memang tak dapat nak elak stretch mark dari muncul.

Ehh dah tu apa guna sapu losyen minyak ni bagai? Untuk redakan kegatalan pada kulit tu dan bagi kelembapan so takde la tergaru2 pastu luka. Tapi yang aku ni tak garu pun merah2 pedih tau. Merekah kot. Lagipun dengan bantuan minyak dan losyen ni bole la kurangkan kesan rekahan tu nanti.. lama2 insyaAllah bole berkurang dan hilang dari pandangan. Hee

Perut kecik walaupun nampak lemak tebal, bole merekah jugak. Hehe sediakan losyen dan minyak sapu tu bebanyak. Demi kecomelan perut korang. Huu k babai. *belek2 perut. Sobs

Comments

Popular posts from this blog

Yogjakarta trip - tips and trick!

Yang penting, ENJOY !

1 - Kalau pergi dengan kawan, make sure dalam gandaan 3 atau 6. Kalau 4 atau 5 pun bole tapi ade yang tak dapat naik sama-sama atau tak dapat gambar satu group dekat certain spot. Lagi satu tujuannya nak jimat. Kalau bajet bukan halangan, silakan.

2 - Hotel tu takyah nak best sangat pun takpe, sempat tido dengan kupas buah salak je. Hotel kitorang ritu siap ade pool. Bila nak berendam dah kalau keluar awal pagi, balik dah lepas maghrib. HAHA.

3 - Prepare baju extra, untuk Merapi Jeep Tour dengan Goa Pindul water rafting & cave tubing. Merapi tu kitorang taktau akan teruk basah tetibe dapat driver tu drift kawasan berair 3x, baju tak bawak. Sekian.

4 - Pregnant? Tak sesuai pegi Timang Beach, Merapi Jeep Tour atau err takyah la g Yogja. MERUGIKAN diri. Takde aktiviti nak buat selain layan coffee dekat Cafe Hipstur yang susah nak cari. Bole la kalau pegi semata nak naik beca je sopim atau lepak dekat hotel cun dalam AADC tu. 😝

5 - Makanan dia pedas. Tahap dewa.…

Itinerary Yogjakarta

Hai, 
Ni plan trip 'bujang' kitorang Sept nanti. Dari 6 tinggal 4, yang 2 tu kecundang. Biase la isteri-isteri orang, termengandung HAHA plan tindakan tak ketat lah tu. So, teruskan berjuang ye yang 4 ni kira jadik lah. Actually ni yang ke 2. Tahun 2016 kitorang pegi Padang. Err nanti lah throwback. Nak sapu habuk dekat sini bukan senang k. Istiqomahhhh.
Day 1
12 tgh    Sampai Yogjakarta (Yeyyy!)
              Lunch
4 ptg      Parangtritis/ Gumuk Pasir (Padang Pasir) – SUNSET
Entrance – 3,000/pax
Mobil - 5,000 (1,250K/pax)
Alun-Alun Kidul) 30,000 - 80,000 (4 pax) (bajet: 10,000/pax)
Day 2
7pg         Breakfast @ hotel
8pg         Hutan Pinus (bergambar)
Entrance – 2,000/pax
Rumah Hobbit – 2,000/pax
Kebun Buah Mangunan – 5,000/pax
12 tgh    Timang Beach (gondola) – SUNSET
                Upah org kg utk bawak – 60,000 atau kurang/ sewa motor (jln teruk, berbatu)
                *gondola 200,000/pax
                Lunch (Lobster) bajet sharing - 400,000 (100,000/pax)
4ptg       Goa Pindul (air te…

beware: photographer penipu.

salam...

entah kenapa aku susah sangat nak tido sekarang..
lelap sekejap, terjaga pastu terkebil-kebil sorang..
haihhh nasib baik hubby bole tido walaupun cahaya dari lappy ni bole menggangu lena  - hehe lappy betul-betul tepi katil.  *penakut muahahahaa
***************************

cam tak sape nihh?? ingat balik entri lama di sini. aku dan ramai lagi hire dia untuk 3event.
kes aku, dia hantar krew tapi dia hutang krew tu so kena la hold my album kan. masa up entri tu, dia balas mesej kat fb dengan alasan phone rosak.
masa tu kecoh sebab SYD CHARICE aka SITI RAHMAH ABDULLAH - ic no: 850222-05-5404 tu tak attend or hantar krew untuk shoot wedding diorang.. lepas dia explain & confirm she will come on 7 jan, so aku lepak.. wait and see..

dia jugak cakap nak bayar aku so aku bole bayar krew tu dulu.. but!
kecoh lagi dan lagi.. why? dia buat taik tak datang lagi wedding seterusnya dan blablabla.. aku tak tahan asek push tanya album dll
langsung dia taknak balas dah mesej-mesej aku... until..
m…