Tuesday, 30 April 2013

8 bulan 32weeks!

Wehuu alhamdulillah..

8weeks to go! I am excited ;) the whole day rasa baby kicking. Baby pun excited gak kot? Hehe..

Closing kali ni boleh jadi yang terakhir sebab ada kawan2 yang deliver seawal 34weeks++ atau bulan depan, lepas 36weeks-38weeks untuk 1st baby, kebanyakannya. If not, i am going on leave a week earlier. Perghh kesabaran da makin kurang dan semangat keje da tak berapa nak ada sekarang. Lagi pulak dak assistant da dapat better offer. Syukurr murah rezeki dia..

Aku aka mak buyong? Masih tak dapat terima hakikat dah ada kesan stretch mark kat perut, walaupun kira2 2-5cm je ukurannya. Merah dan putih berselang2 dari bawah ke tepi pusat dalam 3-4 garisan menegak. Ewahh detail gitu. Si suami cakap pulak perut da tak cun, sentap!

Sepanjang pregnant ni teman baik la kiranya walaupun bukan rutin harian pasal malas amatt, 2 jenama ni. *rujuk gambar diatas. 1 minyak 1 losyen. Guna la apa pun memang tak dapat nak elak stretch mark dari muncul.

Ehh dah tu apa guna sapu losyen minyak ni bagai? Untuk redakan kegatalan pada kulit tu dan bagi kelembapan so takde la tergaru2 pastu luka. Tapi yang aku ni tak garu pun merah2 pedih tau. Merekah kot. Lagipun dengan bantuan minyak dan losyen ni bole la kurangkan kesan rekahan tu nanti.. lama2 insyaAllah bole berkurang dan hilang dari pandangan. Hee

Perut kecik walaupun nampak lemak tebal, bole merekah jugak. Hehe sediakan losyen dan minyak sapu tu bebanyak. Demi kecomelan perut korang. Huu k babai. *belek2 perut. Sobs

No comments:

Post a Comment