Tuesday, 23 April 2013

rasa nak pitam!

Salam..

Huarghhh baru balik keje. Lebih 2jam okeh. Haha nekad siapkan keje yang banyakkkk sangat. Kederat mak buyong semakin berkurang.. bangun je dari kerusi..... waaaa rasa nak jerit kuat2.. sakit oii..

Fuhh redah hujan sebab hari ni drive sendiri. Since adik ada kat umah, biasanya dia yang hantar dan amik keje.. tapi hari ni dia kena stanby kat umah - Major renovation bahagian dapur. *major la sebab dapur umah ni cinonet je. Huhu

Motif: Nak buat kitchen cabinet. Table top solid surface + arcrylic/3g glass door. Perghh gempak kan? Tapi.. tak buat pun. Haha umah flat je. Takyah beriya macam besar sangat dapur tu.. so bincang2 ngan mak *yes, i need her opinion as always + bincang2 ngan husby.. so decided, table top - tiles. Granite. Haha semata kerana wife dia ni nak corak2 je atas table top tu. Tak mampu solid surface, granite pun jadik..

Tu table top dah cerewet. Kabinet? Haaa korang kena tau.. 1) Idea gila ni datang masa tengok wak ni siapkan umah orang bawah. *lantak la korang nak kata pelik perangai aku ke apa.. haha
2) Wak ni quote untuk table top+rangka sahaja. Sementara kabinet kawan dia bole buat tapi tunggu siap keje wak ni dulu. Hurmmm


Limited budget ye, perkiraan pun bermulaaaa.. mula la kuar idea2 kreatif mendapatkan persetujuan si suami... bla3 maka kabinet ikea jek pilihan kami. Kenapa? Malas nak cerita. Haha *bersambung bila ada masa nanti. InsyaAllah..

Ok. Senang hati dengan pilihan.

Tapi... sesampai je kat umah. Rasa nak pitam *tapi tak pitam la pasal aku tulis entry ni haha

Korang tengok la pics.. sobs


Dari kiri ke kanan, atas ke bawah ok. 1- huduh rupa rangka dalam pembikinan. Yes, selekeh. 2- simen dalam umah?! Aiyaaaaa... 3- nampak tak berapa inci habuk kesan dari pembinaan rangka tu? 4- adik aka mandor keje2 binaan tu tak alih kabinet yang sedia ada kat tepi tu. Huhuu

Sabar banyak2 ye.. harap2 sume ok dan takde problem. Sekiannnn

No comments:

Post a Comment