Skip to main content

Hadiah pertama untuk baby!

Salamm..

Lama tak jenguk. Hehe busyy.. *ko sorang je busy kannnn

Ok2.. rasanya ramai yang tau sebelum mengundi tu harga emas jatuh. Apa lagii.. kaum ibu serta penggemar emas tak kurang jugak yang nak kawen yang nak tambah koleksi emas pakat ramai2 serbu kedai emas. Kannn

Nak jadi cerita aku pun berkira2 nak belikan baby ni rantai tangan. Aikkkk terbocor rahsia. InsyaAllah baby girl. Scan 2-3 tempat girl aje. Nampak 2 bibir kata sorang doc ni. Flower.. haha

Ok fine! Akak ipar aku asek menanya kat husband. Bab2 ni husband rujuk la kat aku, nak ke gelang baby? Aku pun macam pelik. Ehhh husband aku tau pasal emas? Pelik2... aku pun tanya balik. Ada BAJET ka?? Dia senyap. Hahaa *duit banyak dah mengalir ke renovate dapur derr

Last2 aku terfikir -- MAK! Hehe pelaburan mak aku memang emas. Sejak adik perempuan aku meninggal (Al Fatihah).. aku je la tempat dia kongsi minat dan hal2 perempuan. Aku galakkan je. Yelah, nilai takkan merosot kan emas nihh..

Hasil deal dengan mak, ni laaa

Syukurr.. untung baby. Moga murah rezeki kamu wahai anak.. minggu depan check up kita jumpa ye baby, mwahhh!

Comments

  1. aisya punya dah ketat... ni pn pikir nak beli baru utk dia... yg lama tu simpan utk adik dia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syima ;)
      Betul, simpan dlu yg lama tu.. pass kat adik. Aisya beli yg baru.. ana pny rantai lama pun simpan utk baby.. hehe

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pulau Perhentian

Salam uolss

Last weekend 2-4 April kitorang g Pulau Perhentian. Rasanya dah 3 tahun ajak husband hahahaha tapi akhirnya dapat la pegi, 100% plan En Kudin dengan kawan-kawan dia.

Trip sebenarnya 3h2m, jumaat tengah malam kami bertolak naik van 11 seaters.. selesa sangat2 untuk 3 family with 3 toddlers, 1 infant dengan budak bujang sorang aka driver jugaklah tu hihi. Lagi 4 orang naik flight. Kelasss. Jumpa kat jeti hehe

Pendek cerita, sampai jeti dah ada orang nama Ila tunggu. Amik pakej dengan dia. Asalnya sampai je check in then Jungle Trekking lepas tu leisure/free and easy, malam ada BBQ. Esoknya breakfast pastu snorkeling sampai 3ptg, lunch provided then rest and malam BBQ. Isnin check out then balikkk.

Sampai tu bot tak gerak lagi so kitorang breakfast kat jeti dulu. Sedaplah makan dengan tak gosok gigi tak mandi. Hahaha kan tido dalam van sepanjang jalan, kan? Anak 2-2 ok je mentido sampai pagi.

Sudah makan sudah bayar bagai naik bot dalam 30-45 minit camtu.. sampai Cafe Amelia.…

Itinerary Yogjakarta

Hai, 
Ni plan trip 'bujang' kitorang Sept nanti. Dari 6 tinggal 4, yang 2 tu kecundang. Biase la isteri-isteri orang, termengandung HAHA plan tindakan tak ketat lah tu. So, teruskan berjuang ye yang 4 ni kira jadik lah. Actually ni yang ke 2. Tahun 2016 kitorang pegi Padang. Err nanti lah throwback. Nak sapu habuk dekat sini bukan senang k. Istiqomahhhh.
Day 1
12 tgh    Sampai Yogjakarta (Yeyyy!)
              Lunch
4 ptg      Parangtritis/ Gumuk Pasir (Padang Pasir) – SUNSET
Entrance – 3,000/pax
Mobil - 5,000 (1,250K/pax)
Alun-Alun Kidul) 30,000 - 80,000 (4 pax) (bajet: 10,000/pax)
Day 2
7pg         Breakfast @ hotel
8pg         Hutan Pinus (bergambar)
Entrance – 2,000/pax
Rumah Hobbit – 2,000/pax
Kebun Buah Mangunan – 5,000/pax
12 tgh    Timang Beach (gondola) – SUNSET
                Upah org kg utk bawak – 60,000 atau kurang/ sewa motor (jln teruk, berbatu)
                *gondola 200,000/pax
                Lunch (Lobster) bajet sharing - 400,000 (100,000/pax)
4ptg       Goa Pindul (air te…

beware: photographer penipu.

salam...

entah kenapa aku susah sangat nak tido sekarang..
lelap sekejap, terjaga pastu terkebil-kebil sorang..
haihhh nasib baik hubby bole tido walaupun cahaya dari lappy ni bole menggangu lena  - hehe lappy betul-betul tepi katil.  *penakut muahahahaa
***************************

cam tak sape nihh?? ingat balik entri lama di sini. aku dan ramai lagi hire dia untuk 3event.
kes aku, dia hantar krew tapi dia hutang krew tu so kena la hold my album kan. masa up entri tu, dia balas mesej kat fb dengan alasan phone rosak.
masa tu kecoh sebab SYD CHARICE aka SITI RAHMAH ABDULLAH - ic no: 850222-05-5404 tu tak attend or hantar krew untuk shoot wedding diorang.. lepas dia explain & confirm she will come on 7 jan, so aku lepak.. wait and see..

dia jugak cakap nak bayar aku so aku bole bayar krew tu dulu.. but!
kecoh lagi dan lagi.. why? dia buat taik tak datang lagi wedding seterusnya dan blablabla.. aku tak tahan asek push tanya album dll
langsung dia taknak balas dah mesej-mesej aku... until..
m…