Skip to main content

Mengundi oii

Salam..



Sebenarnya ni kali kedua aku layak mengundi. Owhh tapi ni kali pertama nak mengundi hehe pasal dulu tengah belajar, ada hal tak dapat elak so tak boleh nak balik..

Emm Aku balik ni pun pasal tengah pregnant takde sape nak jaga kat sini. Ade la adik yang tak layak mengundi tu tapi dia layak ke jaga aku? Hahahaa kang aku buat perangai susah dia nak handle. Bertolak ke utara pukul 3pagi. Dalam 7-8pagi gak la sampai. Syukurrrr amat jalan tak jem. *actually hubby call PLUS tanya keadaan  trafik kat highway dalam pukul 11.30malam. Masa tu jem ye dari sg buluh, rawang ke tg.malim dengan excident lagi.. aku nyenyak tido masa tu.. letih keje, he decided to wake me up at 2am. ;) cayanggg dia kat i okeh. Haha wekkk..

Dah la. Nak ceritaaa pasal mengundi tau!

Apa perlu masa mengundi ni?
Mesti la kena mendaftar kan? Dulu mak yang daftarkan. Lepas tu da kuar tarikh mengundi kena la check kat mana tempat nak mengundi tu.. Boleh terus check sini atau SMS aje. Kalau digi taip SPR<jarak>ICno. Hantar ke 15888. Caj 20sen. Hehe nanti ade la info saluran mana dan kat mana lokasi korang mengundi tu. Hari mengundi jangan lupa bawa IC ye.. Waktu mengundi pukul 8pg-5ptg ye!


Basic je ni.. kalau nak lebih info, bole rujuk SINI. Bole klik sini untuk tambah pengetahuan. Ok?

Bukanlah niat aku takmau balik mengundi langsung, tapi betapa susahnya nak dapat cuti tambah2 sekarang management asek la freeze cuti konon2 nak bagi smooth nak upgrade sistem. Peningg.. papehal pun mujur gak aku balik. Memo keluar hari ni, ISNIN cuti public holiday yeyyyyy! *Selangor je. Lain2 negeri tak pasti..

Dah.. tido, nak bangun awal mengundi pagi2...

Comments

Popular posts from this blog

Pulau Perhentian

Salam uolss

Last weekend 2-4 April kitorang g Pulau Perhentian. Rasanya dah 3 tahun ajak husband hahahaha tapi akhirnya dapat la pegi, 100% plan En Kudin dengan kawan-kawan dia.

Trip sebenarnya 3h2m, jumaat tengah malam kami bertolak naik van 11 seaters.. selesa sangat2 untuk 3 family with 3 toddlers, 1 infant dengan budak bujang sorang aka driver jugaklah tu hihi. Lagi 4 orang naik flight. Kelasss. Jumpa kat jeti hehe

Pendek cerita, sampai jeti dah ada orang nama Ila tunggu. Amik pakej dengan dia. Asalnya sampai je check in then Jungle Trekking lepas tu leisure/free and easy, malam ada BBQ. Esoknya breakfast pastu snorkeling sampai 3ptg, lunch provided then rest and malam BBQ. Isnin check out then balikkk.

Sampai tu bot tak gerak lagi so kitorang breakfast kat jeti dulu. Sedaplah makan dengan tak gosok gigi tak mandi. Hahaha kan tido dalam van sepanjang jalan, kan? Anak 2-2 ok je mentido sampai pagi.

Sudah makan sudah bayar bagai naik bot dalam 30-45 minit camtu.. sampai Cafe Amelia.…

Itinerary Yogjakarta

Hai, 
Ni plan trip 'bujang' kitorang Sept nanti. Dari 6 tinggal 4, yang 2 tu kecundang. Biase la isteri-isteri orang, termengandung HAHA plan tindakan tak ketat lah tu. So, teruskan berjuang ye yang 4 ni kira jadik lah. Actually ni yang ke 2. Tahun 2016 kitorang pegi Padang. Err nanti lah throwback. Nak sapu habuk dekat sini bukan senang k. Istiqomahhhh.
Day 1
12 tgh    Sampai Yogjakarta (Yeyyy!)
              Lunch
4 ptg      Parangtritis/ Gumuk Pasir (Padang Pasir) – SUNSET
Entrance – 3,000/pax
Mobil - 5,000 (1,250K/pax)
Alun-Alun Kidul) 30,000 - 80,000 (4 pax) (bajet: 10,000/pax)
Day 2
7pg         Breakfast @ hotel
8pg         Hutan Pinus (bergambar)
Entrance – 2,000/pax
Rumah Hobbit – 2,000/pax
Kebun Buah Mangunan – 5,000/pax
12 tgh    Timang Beach (gondola) – SUNSET
                Upah org kg utk bawak – 60,000 atau kurang/ sewa motor (jln teruk, berbatu)
                *gondola 200,000/pax
                Lunch (Lobster) bajet sharing - 400,000 (100,000/pax)
4ptg       Goa Pindul (air te…

beware: photographer penipu.

salam...

entah kenapa aku susah sangat nak tido sekarang..
lelap sekejap, terjaga pastu terkebil-kebil sorang..
haihhh nasib baik hubby bole tido walaupun cahaya dari lappy ni bole menggangu lena  - hehe lappy betul-betul tepi katil.  *penakut muahahahaa
***************************

cam tak sape nihh?? ingat balik entri lama di sini. aku dan ramai lagi hire dia untuk 3event.
kes aku, dia hantar krew tapi dia hutang krew tu so kena la hold my album kan. masa up entri tu, dia balas mesej kat fb dengan alasan phone rosak.
masa tu kecoh sebab SYD CHARICE aka SITI RAHMAH ABDULLAH - ic no: 850222-05-5404 tu tak attend or hantar krew untuk shoot wedding diorang.. lepas dia explain & confirm she will come on 7 jan, so aku lepak.. wait and see..

dia jugak cakap nak bayar aku so aku bole bayar krew tu dulu.. but!
kecoh lagi dan lagi.. why? dia buat taik tak datang lagi wedding seterusnya dan blablabla.. aku tak tahan asek push tanya album dll
langsung dia taknak balas dah mesej-mesej aku... until..
m…