Skip to main content

Update: wishlist after maternity

Salam.. hello!

Amboi... baru je post pasal wishlist dah ada update? Melampau sangat ye...

Bukan apa, excited sangat bila tetiba cousin husby booking flight pegi krabi -- Nov'13. RM360++ 2pax. Cantiklahh! memang time anniversary pun. Ahh masuk ni 2 kali la diorang honeymoon kat krabi. Apa lagi, ada diorang senang la segala arrangement.. i pun masuk jarum la terus bodek husby. Kannn ;) tapi tak berjaya sangat la.. huhu

Frusttt sangat tu takde la sebab selalu la kalah bila ajak husby bercuti. Ingatkan dah ada cousin tu dia nak laa pegi.. nan ado.. tapi, sebagai isteri yang tabah.. *ewahh!! i tak putus asa.. haha ini semua demi menjayakan misi wishlist jugak la..

Godek2 AA, tetiba jumpa flight ke ******. Hehe rm69 return. Total RM267, Oct'13. Mula2 tanya date yang husby available je. Yeyy ada! Bersinar2 mata. Mungkin jugak mood husby good2 time tu. So.....

Approved!

Alhamdulillah.. hehe siapkan la duit ye nak labur nanti. Motif jalan2,bukan shopping k! InsyaAllah sampai masa nanti kita review. Haha bergantung pada tahap kerajinan la kot. Masa tu baby 4mths, mak tak bagi bawak. Emm maybe mak datang sini jaga. If not, my 1st SIL dah beriya2 nak jaga. ;) legaa.. moga anakku jadi kesayangan semua.. aminn

Walaupun cuma dalam Malaysia, syukur ia langkah pertama. Lepas ni akan plan cuti2 lebih kerap, bring u too ye baby.. How i wish hehehh *macam bujang2 dulu huhuhuu

Note: AA sent me an email, booking date 20may-2june will have promo tix.Travel from 1june-30sept. Because i couldnt wait so i booked earlier. Stayed late last night just to check the promo. I found - Krabi from rm49/return. Select date on Sept'13, RM230 for 2pax ya!

My husby said, enuff! Go to sleep. Ok fineeeeee!

Comments

Popular posts from this blog

Pulau Perhentian

Salam uolss

Last weekend 2-4 April kitorang g Pulau Perhentian. Rasanya dah 3 tahun ajak husband hahahaha tapi akhirnya dapat la pegi, 100% plan En Kudin dengan kawan-kawan dia.

Trip sebenarnya 3h2m, jumaat tengah malam kami bertolak naik van 11 seaters.. selesa sangat2 untuk 3 family with 3 toddlers, 1 infant dengan budak bujang sorang aka driver jugaklah tu hihi. Lagi 4 orang naik flight. Kelasss. Jumpa kat jeti hehe

Pendek cerita, sampai jeti dah ada orang nama Ila tunggu. Amik pakej dengan dia. Asalnya sampai je check in then Jungle Trekking lepas tu leisure/free and easy, malam ada BBQ. Esoknya breakfast pastu snorkeling sampai 3ptg, lunch provided then rest and malam BBQ. Isnin check out then balikkk.

Sampai tu bot tak gerak lagi so kitorang breakfast kat jeti dulu. Sedaplah makan dengan tak gosok gigi tak mandi. Hahaha kan tido dalam van sepanjang jalan, kan? Anak 2-2 ok je mentido sampai pagi.

Sudah makan sudah bayar bagai naik bot dalam 30-45 minit camtu.. sampai Cafe Amelia.…

beware: photographer penipu.

salam...

entah kenapa aku susah sangat nak tido sekarang..
lelap sekejap, terjaga pastu terkebil-kebil sorang..
haihhh nasib baik hubby bole tido walaupun cahaya dari lappy ni bole menggangu lena  - hehe lappy betul-betul tepi katil.  *penakut muahahahaa
***************************

cam tak sape nihh?? ingat balik entri lama di sini. aku dan ramai lagi hire dia untuk 3event.
kes aku, dia hantar krew tapi dia hutang krew tu so kena la hold my album kan. masa up entri tu, dia balas mesej kat fb dengan alasan phone rosak.
masa tu kecoh sebab SYD CHARICE aka SITI RAHMAH ABDULLAH - ic no: 850222-05-5404 tu tak attend or hantar krew untuk shoot wedding diorang.. lepas dia explain & confirm she will come on 7 jan, so aku lepak.. wait and see..

dia jugak cakap nak bayar aku so aku bole bayar krew tu dulu.. but!
kecoh lagi dan lagi.. why? dia buat taik tak datang lagi wedding seterusnya dan blablabla.. aku tak tahan asek push tanya album dll
langsung dia taknak balas dah mesej-mesej aku... until..
m…

Si Merah buah hati saya

Hai all.. *krik krik
Bertabah la korang ye, layan je owner blog bilis picisan ni haa. Lappy lama still ok tapi tau la dah lebih 5 tahun hokeh. Bateri cepat abes, dari Luthfia kecik keyboard tu banyak rosak. Selalu gigih update blog kat phone, tak pun pasang je external keyboard tapi sejak anak 2.. nak update entry sepi takde isi pun segan. Hahahah nanti ye kita cerita. Bagi pic si merah ni teman dulu..


Harap2 lebih rajin dan maju lagi ke depan dengan si merah ni. Amin,