Skip to main content

Update: wishlist after maternity

Salam.. hello!

Amboi... baru je post pasal wishlist dah ada update? Melampau sangat ye...

Bukan apa, excited sangat bila tetiba cousin husby booking flight pegi krabi -- Nov'13. RM360++ 2pax. Cantiklahh! memang time anniversary pun. Ahh masuk ni 2 kali la diorang honeymoon kat krabi. Apa lagi, ada diorang senang la segala arrangement.. i pun masuk jarum la terus bodek husby. Kannn ;) tapi tak berjaya sangat la.. huhu

Frusttt sangat tu takde la sebab selalu la kalah bila ajak husby bercuti. Ingatkan dah ada cousin tu dia nak laa pegi.. nan ado.. tapi, sebagai isteri yang tabah.. *ewahh!! i tak putus asa.. haha ini semua demi menjayakan misi wishlist jugak la..

Godek2 AA, tetiba jumpa flight ke ******. Hehe rm69 return. Total RM267, Oct'13. Mula2 tanya date yang husby available je. Yeyy ada! Bersinar2 mata. Mungkin jugak mood husby good2 time tu. So.....

Approved!

Alhamdulillah.. hehe siapkan la duit ye nak labur nanti. Motif jalan2,bukan shopping k! InsyaAllah sampai masa nanti kita review. Haha bergantung pada tahap kerajinan la kot. Masa tu baby 4mths, mak tak bagi bawak. Emm maybe mak datang sini jaga. If not, my 1st SIL dah beriya2 nak jaga. ;) legaa.. moga anakku jadi kesayangan semua.. aminn

Walaupun cuma dalam Malaysia, syukur ia langkah pertama. Lepas ni akan plan cuti2 lebih kerap, bring u too ye baby.. How i wish hehehh *macam bujang2 dulu huhuhuu

Note: AA sent me an email, booking date 20may-2june will have promo tix.Travel from 1june-30sept. Because i couldnt wait so i booked earlier. Stayed late last night just to check the promo. I found - Krabi from rm49/return. Select date on Sept'13, RM230 for 2pax ya!

My husby said, enuff! Go to sleep. Ok fineeeeee!

Comments

Popular posts from this blog

Yogjakarta trip - tips and trick!

Yang penting, ENJOY !

1 - Kalau pergi dengan kawan, make sure dalam gandaan 3 atau 6. Kalau 4 atau 5 pun bole tapi ade yang tak dapat naik sama-sama atau tak dapat gambar satu group dekat certain spot. Lagi satu tujuannya nak jimat. Kalau bajet bukan halangan, silakan.

2 - Hotel tu takyah nak best sangat pun takpe, sempat tido dengan kupas buah salak je. Hotel kitorang ritu siap ade pool. Bila nak berendam dah kalau keluar awal pagi, balik dah lepas maghrib. HAHA.

3 - Prepare baju extra, untuk Merapi Jeep Tour dengan Goa Pindul water rafting & cave tubing. Merapi tu kitorang taktau akan teruk basah tetibe dapat driver tu drift kawasan berair 3x, baju tak bawak. Sekian.

4 - Pregnant? Tak sesuai pegi Timang Beach, Merapi Jeep Tour atau err takyah la g Yogja. MERUGIKAN diri. Takde aktiviti nak buat selain layan coffee dekat Cafe Hipstur yang susah nak cari. Bole la kalau pegi semata nak naik beca je sopim atau lepak dekat hotel cun dalam AADC tu. 😝

5 - Makanan dia pedas. Tahap dewa.…

Itinerary Yogjakarta

Hai, 
Ni plan trip 'bujang' kitorang Sept nanti. Dari 6 tinggal 4, yang 2 tu kecundang. Biase la isteri-isteri orang, termengandung HAHA plan tindakan tak ketat lah tu. So, teruskan berjuang ye yang 4 ni kira jadik lah. Actually ni yang ke 2. Tahun 2016 kitorang pegi Padang. Err nanti lah throwback. Nak sapu habuk dekat sini bukan senang k. Istiqomahhhh.
Day 1
12 tgh    Sampai Yogjakarta (Yeyyy!)
              Lunch
4 ptg      Parangtritis/ Gumuk Pasir (Padang Pasir) – SUNSET
Entrance – 3,000/pax
Mobil - 5,000 (1,250K/pax)
Alun-Alun Kidul) 30,000 - 80,000 (4 pax) (bajet: 10,000/pax)
Day 2
7pg         Breakfast @ hotel
8pg         Hutan Pinus (bergambar)
Entrance – 2,000/pax
Rumah Hobbit – 2,000/pax
Kebun Buah Mangunan – 5,000/pax
12 tgh    Timang Beach (gondola) – SUNSET
                Upah org kg utk bawak – 60,000 atau kurang/ sewa motor (jln teruk, berbatu)
                *gondola 200,000/pax
                Lunch (Lobster) bajet sharing - 400,000 (100,000/pax)
4ptg       Goa Pindul (air te…

beware: photographer penipu.

salam...

entah kenapa aku susah sangat nak tido sekarang..
lelap sekejap, terjaga pastu terkebil-kebil sorang..
haihhh nasib baik hubby bole tido walaupun cahaya dari lappy ni bole menggangu lena  - hehe lappy betul-betul tepi katil.  *penakut muahahahaa
***************************

cam tak sape nihh?? ingat balik entri lama di sini. aku dan ramai lagi hire dia untuk 3event.
kes aku, dia hantar krew tapi dia hutang krew tu so kena la hold my album kan. masa up entri tu, dia balas mesej kat fb dengan alasan phone rosak.
masa tu kecoh sebab SYD CHARICE aka SITI RAHMAH ABDULLAH - ic no: 850222-05-5404 tu tak attend or hantar krew untuk shoot wedding diorang.. lepas dia explain & confirm she will come on 7 jan, so aku lepak.. wait and see..

dia jugak cakap nak bayar aku so aku bole bayar krew tu dulu.. but!
kecoh lagi dan lagi.. why? dia buat taik tak datang lagi wedding seterusnya dan blablabla.. aku tak tahan asek push tanya album dll
langsung dia taknak balas dah mesej-mesej aku... until..
m…