Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2013

Menunggu hari..

Salam.. Hai! Ada lagi post, belum masanya untuk deliver.. huhu ikutkan due lagi 5hari je lagi ;) Last check up on wednesday morning. Memang dah amik mc 2hari kat klinik luar.. check up minggu 39 ni memang lain la sikit pasal takde patient so bole masuk je, 1st time aku datang dengan husband aku *bajet confident dapat mc dan tak masuk keje pun! Cerita2 dengan Dr Suriati, yes.. aku dapat MC sampai sabtu. Isnin dan seterusnya pandai2 la aku kawtim dengan HR nanti. Buat masa sekarang rehat2 je.. husband keje, tengah malam dia lari balik. Kesian dia. Kesian aku gak. Haha sebab terperuk dalam rumah. Tangan aku makin kerap kebas. Ramai cakap kurang kalsium tapi bila refer doktor, ada explaination lain. Takde yang serius pun.. Kalau kurang kalsium biasanya lebih kepada kejang kaki. Ye, yang aku terjaga tiba2 dan tepuk2 husband kat sebelah sambil jerit kaki sakittt! Dia dengan rileks akan tolak tapak kaki ke depan dan urut2 kaki.. huhuPerut kerap mengeras. Taktau kenapa. Aku layan je. Mak ment…

Set berpantang pilihan hati.

Wehuu :PBila sampai part ni pun da standby, maka betul2 la dah ready untuk deliver. Haha tunggu masa je. Anyway, masa survey2 tu akak ipar suggest tanamera. Kalau google pun mesti korang jumpa punya laa. Good review. Kebetulan polakk akak ipar mudah je masa deliver tu, kemain la suggest. Lepas aje baby dia 4bulan camtu, dia join polakkk shaklee. Macam dia tau je memang aim nak amik shaklee sebab kalau boleh nak elak jamu. Ubat periuk tu lain cerita pasal insyaAllah mak yang jaga masa pantang nanti. Layann je la apa dia suruh telan. Nanti kang tak sihat dalaman, nak pakai lama ni weiii.. ehem!Set shaklee:
Esp
Zinc complex
B complex
Vita-lea
Vita CParam, pilis, bedak sejuk aku beli kat kedai jamu skali dengan sabun beras untuk tonyoh kerak di badan. Bengkung panjangggg ala2 dolu2 tu ada akak kawan aku jahitkan. Emm tapi.. rasa macam nak beli bengkung moden lak. Lepas abes pantang senang nak pakai zip aje kan. Hold dulu, nanti cari *nak kurus wei... dah la lepas confinement tu raya woo.…

Babymoon - 36 weeks!

Salam..Hi everyone! LalalaaaIni entri gedik nak babymoon jugak. Padahal ikut husband, company dia buat family day + 30th Annual dinner kat A Famosa, Melaka.. 26-28 May 2013. Tentatif:
Day 1-26 May 13
9am--Gerak. Ehhh 10am kot?? Haha kawan husband amik. 2 families in a car. Sharing is caring.
11am--Kumpul kat entrance Animal World Safari. Register dapat la envelop ada map, tentatif, voucher2 dll beserta 2 mineral water. Masuk je kitorang tunggu train ehh truck. *Pregnant & ada sakit jantung tak bole naik. Tapi aku belasah je. Lama oii beratur.. ishh jangan tiru ok? Adventure woo jalan dia..
1-2pm--lunch buffet kat Lake View Restaurant
2.15pm--Wild Wild West Show
3pm--Bole check in tapi kitorang decide nak tengok semua show yang ada. Alang2 da masuk, kan? So teruskan dengan Multi Animal Funtime Show
3.45pm-Colour of The Bird Show
4.30pm-Elephant Encounters Show
5pm-Closed. Check in at Resort Hotel
7pm-Annual Dinner at Club House/Greenview Restaurant *kalau tak silap. Huu dekat aje …