Skip to main content

Babymoon - 36 weeks!

Salam..

Hi everyone! Lalalaaa

Ini entri gedik nak babymoon jugak. Padahal ikut husband, company dia buat family day + 30th Annual dinner kat A Famosa, Melaka.. 26-28 May 2013.

Tentatif:
Day 1-26 May 13
9am--Gerak. Ehhh 10am kot?? Haha kawan husband amik. 2 families in a car. Sharing is caring.
11am--Kumpul kat entrance Animal World Safari. Register dapat la envelop ada map, tentatif, voucher2 dll beserta 2 mineral water. Masuk je kitorang tunggu train ehh truck. *Pregnant & ada sakit jantung tak bole naik. Tapi aku belasah je. Lama oii beratur.. ishh jangan tiru ok? Adventure woo jalan dia..
1-2pm--lunch buffet kat Lake View Restaurant
2.15pm--Wild Wild West Show
3pm--Bole check in tapi kitorang decide nak tengok semua show yang ada. Alang2 da masuk, kan? So teruskan dengan Multi Animal Funtime Show
3.45pm-Colour of The Bird Show
4.30pm-Elephant Encounters Show
5pm-Closed. Check in at Resort Hotel
7pm-Annual Dinner at Club House/Greenview Restaurant *kalau tak silap. Huu dekat aje dengan Resort Hotel. Selalunya husband bertuah dapat lucky draw tapi tak malam tu. Takpe takde rezeki, dapat bawak wife jalan2 free sudahhh.....

Day 2-27 May 13
7-10.30am--Breakfast at Golfer Terrace Restaurant
11-6pm--Water World. After lunch dalam 3pm kitorang balik hotel. Letih dan sunburn terukk. Lagipun aku nak pegi klinik mintak MC. Haha
7pm--Dinner
8pm--Cowboy Town
Show:
8.30pm-Red Indian Show
9.15pm-Carnival
10pm-Fireworks
Takde nak tengok 4d theatre ke apa lagi, terus balik lepak dalam bilik hotel. Tertakluk pada agenda masing2. Ada jugak yang balik kampung/umah, ada yang merayap ke bandar. Hehe

Day 3-28 May 13
Breakfast lepas tu 11.50am check out. Haha gerak ke Nilai 3! Aku nak tilam kekabu besar king size punya pasal. RM 50 aje *kira murah la pasal aku tanya kat KL RM 120 tilam kekabu campur! Nak buat tempat tido guling2 ngan baby nanti.. menumpang orang kan, aku jeling2 aje survey kain langsir. Nak ushar2 barang doorgift SIL pun tak bole. Husband cakap lain kali.... huu yes boss, menurut perintah...

Safely arrived at home sweet home dalam 4pm camtu. Tidooo. Haha letih dan hitam. Fuhhh

**Wife officemate husband, 38weeks masa kami kat sana dah selamat deliver. Hehe hari khamis kot. Baby girl. Congrats!

Comments

Popular posts from this blog

Pulau Perhentian

Salam uolss

Last weekend 2-4 April kitorang g Pulau Perhentian. Rasanya dah 3 tahun ajak husband hahahaha tapi akhirnya dapat la pegi, 100% plan En Kudin dengan kawan-kawan dia.

Trip sebenarnya 3h2m, jumaat tengah malam kami bertolak naik van 11 seaters.. selesa sangat2 untuk 3 family with 3 toddlers, 1 infant dengan budak bujang sorang aka driver jugaklah tu hihi. Lagi 4 orang naik flight. Kelasss. Jumpa kat jeti hehe

Pendek cerita, sampai jeti dah ada orang nama Ila tunggu. Amik pakej dengan dia. Asalnya sampai je check in then Jungle Trekking lepas tu leisure/free and easy, malam ada BBQ. Esoknya breakfast pastu snorkeling sampai 3ptg, lunch provided then rest and malam BBQ. Isnin check out then balikkk.

Sampai tu bot tak gerak lagi so kitorang breakfast kat jeti dulu. Sedaplah makan dengan tak gosok gigi tak mandi. Hahaha kan tido dalam van sepanjang jalan, kan? Anak 2-2 ok je mentido sampai pagi.

Sudah makan sudah bayar bagai naik bot dalam 30-45 minit camtu.. sampai Cafe Amelia.…

Itinerary Yogjakarta

Hai, 
Ni plan trip 'bujang' kitorang Sept nanti. Dari 6 tinggal 4, yang 2 tu kecundang. Biase la isteri-isteri orang, termengandung HAHA plan tindakan tak ketat lah tu. So, teruskan berjuang ye yang 4 ni kira jadik lah. Actually ni yang ke 2. Tahun 2016 kitorang pegi Padang. Err nanti lah throwback. Nak sapu habuk dekat sini bukan senang k. Istiqomahhhh.
Day 1
12 tgh    Sampai Yogjakarta (Yeyyy!)
              Lunch
4 ptg      Parangtritis/ Gumuk Pasir (Padang Pasir) – SUNSET
Entrance – 3,000/pax
Mobil - 5,000 (1,250K/pax)
Alun-Alun Kidul) 30,000 - 80,000 (4 pax) (bajet: 10,000/pax)
Day 2
7pg         Breakfast @ hotel
8pg         Hutan Pinus (bergambar)
Entrance – 2,000/pax
Rumah Hobbit – 2,000/pax
Kebun Buah Mangunan – 5,000/pax
12 tgh    Timang Beach (gondola) – SUNSET
                Upah org kg utk bawak – 60,000 atau kurang/ sewa motor (jln teruk, berbatu)
                *gondola 200,000/pax
                Lunch (Lobster) bajet sharing - 400,000 (100,000/pax)
4ptg       Goa Pindul (air te…

beware: photographer penipu.

salam...

entah kenapa aku susah sangat nak tido sekarang..
lelap sekejap, terjaga pastu terkebil-kebil sorang..
haihhh nasib baik hubby bole tido walaupun cahaya dari lappy ni bole menggangu lena  - hehe lappy betul-betul tepi katil.  *penakut muahahahaa
***************************

cam tak sape nihh?? ingat balik entri lama di sini. aku dan ramai lagi hire dia untuk 3event.
kes aku, dia hantar krew tapi dia hutang krew tu so kena la hold my album kan. masa up entri tu, dia balas mesej kat fb dengan alasan phone rosak.
masa tu kecoh sebab SYD CHARICE aka SITI RAHMAH ABDULLAH - ic no: 850222-05-5404 tu tak attend or hantar krew untuk shoot wedding diorang.. lepas dia explain & confirm she will come on 7 jan, so aku lepak.. wait and see..

dia jugak cakap nak bayar aku so aku bole bayar krew tu dulu.. but!
kecoh lagi dan lagi.. why? dia buat taik tak datang lagi wedding seterusnya dan blablabla.. aku tak tahan asek push tanya album dll
langsung dia taknak balas dah mesej-mesej aku... until..
m…