Saturday, 1 June 2013

Babymoon - 36 weeks!

Salam..

Hi everyone! Lalalaaa

Ini entri gedik nak babymoon jugak. Padahal ikut husband, company dia buat family day + 30th Annual dinner kat A Famosa, Melaka.. 26-28 May 2013.

Tentatif:
Day 1-26 May 13
9am--Gerak. Ehhh 10am kot?? Haha kawan husband amik. 2 families in a car. Sharing is caring.
11am--Kumpul kat entrance Animal World Safari. Register dapat la envelop ada map, tentatif, voucher2 dll beserta 2 mineral water. Masuk je kitorang tunggu train ehh truck. *Pregnant & ada sakit jantung tak bole naik. Tapi aku belasah je. Lama oii beratur.. ishh jangan tiru ok? Adventure woo jalan dia..
1-2pm--lunch buffet kat Lake View Restaurant
2.15pm--Wild Wild West Show
3pm--Bole check in tapi kitorang decide nak tengok semua show yang ada. Alang2 da masuk, kan? So teruskan dengan Multi Animal Funtime Show
3.45pm-Colour of The Bird Show
4.30pm-Elephant Encounters Show
5pm-Closed. Check in at Resort Hotel
7pm-Annual Dinner at Club House/Greenview Restaurant *kalau tak silap. Huu dekat aje dengan Resort Hotel. Selalunya husband bertuah dapat lucky draw tapi tak malam tu. Takpe takde rezeki, dapat bawak wife jalan2 free sudahhh.....

Day 2-27 May 13
7-10.30am--Breakfast at Golfer Terrace Restaurant
11-6pm--Water World. After lunch dalam 3pm kitorang balik hotel. Letih dan sunburn terukk. Lagipun aku nak pegi klinik mintak MC. Haha
7pm--Dinner
8pm--Cowboy Town
Show:
8.30pm-Red Indian Show
9.15pm-Carnival
10pm-Fireworks
Takde nak tengok 4d theatre ke apa lagi, terus balik lepak dalam bilik hotel. Tertakluk pada agenda masing2. Ada jugak yang balik kampung/umah, ada yang merayap ke bandar. Hehe

Day 3-28 May 13
Breakfast lepas tu 11.50am check out. Haha gerak ke Nilai 3! Aku nak tilam kekabu besar king size punya pasal. RM 50 aje *kira murah la pasal aku tanya kat KL RM 120 tilam kekabu campur! Nak buat tempat tido guling2 ngan baby nanti.. menumpang orang kan, aku jeling2 aje survey kain langsir. Nak ushar2 barang doorgift SIL pun tak bole. Husband cakap lain kali.... huu yes boss, menurut perintah...

Safely arrived at home sweet home dalam 4pm camtu. Tidooo. Haha letih dan hitam. Fuhhh

**Wife officemate husband, 38weeks masa kami kat sana dah selamat deliver. Hehe hari khamis kot. Baby girl. Congrats!

No comments:

Post a Comment