Skip to main content

Set berpantang pilihan hati.

Wehuu :P

Bila sampai part ni pun da standby, maka betul2 la dah ready untuk deliver. Haha tunggu masa je. Anyway, masa survey2 tu akak ipar suggest tanamera. Kalau google pun mesti korang jumpa punya laa. Good review. Kebetulan polakk akak ipar mudah je masa deliver tu, kemain la suggest.

Lepas aje baby dia 4bulan camtu, dia join polakkk shaklee. Macam dia tau je memang aim nak amik shaklee sebab kalau boleh nak elak jamu. Ubat periuk tu lain cerita pasal insyaAllah mak yang jaga masa pantang nanti. Layann je la apa dia suruh telan. Nanti kang tak sihat dalaman, nak pakai lama ni weiii.. ehem!

Set shaklee:
Esp
Zinc complex
B complex
Vita-lea
Vita C

Param, pilis, bedak sejuk aku beli kat kedai jamu skali dengan sabun beras untuk tonyoh kerak di badan. Bengkung panjangggg ala2 dolu2 tu ada akak kawan aku jahitkan. Emm tapi.. rasa macam nak beli bengkung moden lak. Lepas abes pantang senang nak pakai zip aje kan. Hold dulu, nanti cari *nak kurus wei... dah la lepas confinement tu raya woo.. huu

Tanamera
Niat hati nak beli macam2 secara loose pack tapi fikir2 baik simpan duit tu, fokus shaklee je. Minyak2 urut tu patut mak bidan urut di tempah khas oleh mak aku tu la bawak nanti kan? Haha tapinya..setelah lama last2 buat keputusan beli jugak herbal massage oil dengan brown soap tanamera. Bukan apa.. massage oil tu nak buli laki aku urut nanti. Haha sabun tu saje2 beli sebab macam sedap je. Apekah?! Vco oil yang jadi kegemaran semua tu aku x beli pasal ada bio oil.. emm itu je la kot. Apa pun pilihan korang, pantang sungguh2 k!

Selamat gigih berpantang la kan...

Comments

Popular posts from this blog

Pulau Perhentian

Salam uolss

Last weekend 2-4 April kitorang g Pulau Perhentian. Rasanya dah 3 tahun ajak husband hahahaha tapi akhirnya dapat la pegi, 100% plan En Kudin dengan kawan-kawan dia.

Trip sebenarnya 3h2m, jumaat tengah malam kami bertolak naik van 11 seaters.. selesa sangat2 untuk 3 family with 3 toddlers, 1 infant dengan budak bujang sorang aka driver jugaklah tu hihi. Lagi 4 orang naik flight. Kelasss. Jumpa kat jeti hehe

Pendek cerita, sampai jeti dah ada orang nama Ila tunggu. Amik pakej dengan dia. Asalnya sampai je check in then Jungle Trekking lepas tu leisure/free and easy, malam ada BBQ. Esoknya breakfast pastu snorkeling sampai 3ptg, lunch provided then rest and malam BBQ. Isnin check out then balikkk.

Sampai tu bot tak gerak lagi so kitorang breakfast kat jeti dulu. Sedaplah makan dengan tak gosok gigi tak mandi. Hahaha kan tido dalam van sepanjang jalan, kan? Anak 2-2 ok je mentido sampai pagi.

Sudah makan sudah bayar bagai naik bot dalam 30-45 minit camtu.. sampai Cafe Amelia.…

Itinerary Yogjakarta

Hai, 
Ni plan trip 'bujang' kitorang Sept nanti. Dari 6 tinggal 4, yang 2 tu kecundang. Biase la isteri-isteri orang, termengandung HAHA plan tindakan tak ketat lah tu. So, teruskan berjuang ye yang 4 ni kira jadik lah. Actually ni yang ke 2. Tahun 2016 kitorang pegi Padang. Err nanti lah throwback. Nak sapu habuk dekat sini bukan senang k. Istiqomahhhh.
Day 1
12 tgh    Sampai Yogjakarta (Yeyyy!)
              Lunch
4 ptg      Parangtritis/ Gumuk Pasir (Padang Pasir) – SUNSET
Entrance – 3,000/pax
Mobil - 5,000 (1,250K/pax)
Alun-Alun Kidul) 30,000 - 80,000 (4 pax) (bajet: 10,000/pax)
Day 2
7pg         Breakfast @ hotel
8pg         Hutan Pinus (bergambar)
Entrance – 2,000/pax
Rumah Hobbit – 2,000/pax
Kebun Buah Mangunan – 5,000/pax
12 tgh    Timang Beach (gondola) – SUNSET
                Upah org kg utk bawak – 60,000 atau kurang/ sewa motor (jln teruk, berbatu)
                *gondola 200,000/pax
                Lunch (Lobster) bajet sharing - 400,000 (100,000/pax)
4ptg       Goa Pindul (air te…

beware: photographer penipu.

salam...

entah kenapa aku susah sangat nak tido sekarang..
lelap sekejap, terjaga pastu terkebil-kebil sorang..
haihhh nasib baik hubby bole tido walaupun cahaya dari lappy ni bole menggangu lena  - hehe lappy betul-betul tepi katil.  *penakut muahahahaa
***************************

cam tak sape nihh?? ingat balik entri lama di sini. aku dan ramai lagi hire dia untuk 3event.
kes aku, dia hantar krew tapi dia hutang krew tu so kena la hold my album kan. masa up entri tu, dia balas mesej kat fb dengan alasan phone rosak.
masa tu kecoh sebab SYD CHARICE aka SITI RAHMAH ABDULLAH - ic no: 850222-05-5404 tu tak attend or hantar krew untuk shoot wedding diorang.. lepas dia explain & confirm she will come on 7 jan, so aku lepak.. wait and see..

dia jugak cakap nak bayar aku so aku bole bayar krew tu dulu.. but!
kecoh lagi dan lagi.. why? dia buat taik tak datang lagi wedding seterusnya dan blablabla.. aku tak tahan asek push tanya album dll
langsung dia taknak balas dah mesej-mesej aku... until..
m…