Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2013

My everything!

Salam.. wiwiwiiiSemalam punya entry cuma picca of my baby.. from the day she was born.. sape2 yang kenal, baru2 lahir dulu.. bole kata SEMUA orang akan ckp -- hey, muka ur hubby! Jari panjang, macam ayah! Bla3.. *ye, kalau ikut aku.. sume katik2 belaka..Ok fine.......Yelah, memang macam hubby tapi bukan 100% copy paste him. Rasanya la. Sebab, kalau letak sebelah2 dengan husband aku tu.. takde la sama pun? *sedapkan hati.Masa scan dulu nampak sebijik muka ayah. Tapi budak2 ni.. hari2 berubah2. Sekarang dah ade la 2-3orang cakap muka iras aku. Hahahh takkan iras kau pulak, kan? Hee..Aku takde la kisah sangat anak ikut rupa sape.. yang penting aku yang mengandungkan dia, beranakkan dia.. sekarang, jaga dia.. sanggup aku benti keje semata nak hadap dia 24jam. *padahal aku anti sangat ngan bos yang sorang tu. Huu..Aku gunakan alasan untuk benti.. demi anak. Sebenarnya, sape yang sanggup tengok suami bersusah keje sorang pastu balik kena hadap anak yang meragam. Aku yakin tak ramai lelaki y…

Throwback thursday!

Hihi segmen baru kat blog ni haa. *suka hati kau la..Enjoy picca je la. Takde benda nak tulis.Love.

Ahad - Pureen Sale!

Haluuu.. salam sume..

Selalu malas nak menaip.. tapi saje nak update sket.. anak crancky 2-3hari ni.. nanges sungguh2 macam kena cubit aje.. emm masuk 2 bulan, camtu polakk..

So di hari ahad yang tak berapa tenang.. ajak husband pegi pureen warehouse sale. Pertama kali nihh. Sesape yang terlepas sale kali ni.. jangan risau.. selalu je ada sale.. huhu



Sebelum ni husband asek bagi alasan je.. tengok map tu dia terus tau kat mana. Setibanyaaa di sana, cehhhh dekat tempat dia main futsal je?! Cisss kalau aku tau bole pegi sendiri aje... *sape suruh kau tak berapa cerdik tengok map. Hahahh

Takde la banyaaak sangat aku beli buat stok macam orang lain aku tengok berkotak2 beli.. sikit aje.. nampak tak bekas bedak tu? Emm tu husband amik. Dulu, masa pregnant dia sungguh2 tak bagi beli. Baru2 ni dia nak bedakkan anak kat mana2 part celah2 tu, dia rasa berguna lak.. ye, biasalah tu...



and.. baby wipes dengan pencuci baju anak. Aku pun dah rasa macam orang lain. Barang anak je shopping. Nak beli…

Genting @ 2 months

Assalamualaikum..
Tetiba nak update blog. Today is 23 Aug. My lil daughter turns 2. Hahh? Ehh 2 months lah. :P


Since lepas raya da balik kl and aku tak keje, ikut hubby keje kat Genting. Seminggu. Boring2 kami pun jalan2 tengok tempat baru.
First, Bee and Insects Farm.
Apa ko nak.. ade lebah dan serangga le. Madu. Macam2 jenis madu. Dari pure, ginger, lime, apple vinegar, ginseng.. tongkat ali bla3. Bole test. Beli laaaagi bole. Harga botol kecik rm40++ dan botol besar start from rm60. Emm biasa jek la. Haha
Kecik je tempatnya.. mula2 ingatkan cafe ke apa.. sejujurnya kami tak masuk pun tengok lebah dan serangga itu. Kena bayar. Sila rujuk gambar. Heheh. Takyah aku bebel bape rm macam kat IG. *sape suruh, kan?


Ok ini entrance.


Lepak2 kejap kitorang naik atas. 21hb aritu ade bas jatuh gaung. Tragedi terburuk katanya. Last update yang aku tau 37 terkorban, 12 orang je selamat. Harap2 tak berulang lagi kejadian camni. Fuhh takut. Semoga Allah pelihara suamiku.. tiap2 bulan keje sin…

Seribu kemanisan ;)

Salam..Hohohoo ape ke lama benar nak update blog pun.. dah masuk 52 hari baby, tapi saje2 nak cerita jugak pengalaman melahirkan puteri sulung..39 minggu, 4 hari - sabtu 22 June 2013
Aku dapat mc sampai arini. Ahad memang tak keje. Debar tak kira, malas nak fikir pun ada. Mc nak abes dah, due dah dekat sangat ni.. macam biasa berchenta ngan husband nak kuar makan, tiba2 perasan ada 'mucus plug' *aku agak je. Tanpa darah. Aku diam2 tapi husband nampak. Gesa aku pegi spital. Malas la. Tak sakit. Dalam hati nak beranak dah ke?? Malam tu sebelum husband balik keje, request air oren fresh. Jus. Bukan pewarna mahupun tiruan.Balik je husband pukul 11mlm -- ada nasi ayam je?!! Huwaaaaaa nanges2 merengek nak air oren.. tapi, rasional lagi.. tak bagi la husband pegi beli dah lewat malam.. sabarkan hati agar esok sempat lagi.. zzZ39 minggu, 5 hari - Ahad, 23 June 2013
Bangun pun da lewat. Siap2 nak makan. Masa mandi perasan ada lagi lendir jernih tu tapi kali ni sekali dengan darah. Ok j…