Skip to main content

Genting @ 2 months

Assalamualaikum..

Tetiba nak update blog. Today is 23 Aug. My lil daughter turns 2. Hahh? Ehh 2 months lah. :P


Since lepas raya da balik kl and aku tak keje, ikut hubby keje kat Genting. Seminggu. Boring2 kami pun jalan2 tengok tempat baru.

First, Bee and Insects Farm.

Apa ko nak.. ade lebah dan serangga le. Madu. Macam2 jenis madu. Dari pure, ginger, lime, apple vinegar, ginseng.. tongkat ali bla3. Bole test. Beli laaaagi bole. Harga botol kecik rm40++ dan botol besar start from rm60. Emm biasa jek la. Haha

Kecik je tempatnya.. mula2 ingatkan cafe ke apa.. sejujurnya kami tak masuk pun tengok lebah dan serangga itu. Kena bayar. Sila rujuk gambar. Heheh. Takyah aku bebel bape rm macam kat IG. *sape suruh, kan?


Ok ini entrance.


Lepak2 kejap kitorang naik atas. 21hb aritu ade bas jatuh gaung. Tragedi terburuk katanya. Last update yang aku tau 37 terkorban, 12 orang je selamat. Harap2 tak berulang lagi kejadian camni. Fuhh takut. Semoga Allah pelihara suamiku.. tiap2 bulan keje sini oii.. pic ni aku amik dari kawasan tokong.


Tiba2.......



Haha anak bertuah berak.

Ok da settle, gerak turun kami singgah mini cameron. Tempat baru jugak. Cameron je biasa la ade strawberi. Sayur organik. Cactus. Cendawan dll. Kedai makan western belah hujung melambai2 tapi tak bukak pulak time tu.

Landmark.


Entrance. Bunga2 seri pagi sambut kedatangan korang! 
Bahagian dalam pun kedai2 sepi je. Tak aktif lagi kot?
Sini pun ade lebah dan madu. Huhh takyah bayar. Free.
Kebun sayur organik. Murah gak..

 



Cactus.


Cendawan.



Sekian laporan dari saya.

Laparr. Grr terus balik hostel area Hotel Seri Malaysia. Masak. *Area sini ada Strawberi Farm. Penah pegi tapi tak amik gambar. Lain kali cerita jika berkesempatan ok. ;)

Comments

Popular posts from this blog

Pulau Perhentian

Salam uolss

Last weekend 2-4 April kitorang g Pulau Perhentian. Rasanya dah 3 tahun ajak husband hahahaha tapi akhirnya dapat la pegi, 100% plan En Kudin dengan kawan-kawan dia.

Trip sebenarnya 3h2m, jumaat tengah malam kami bertolak naik van 11 seaters.. selesa sangat2 untuk 3 family with 3 toddlers, 1 infant dengan budak bujang sorang aka driver jugaklah tu hihi. Lagi 4 orang naik flight. Kelasss. Jumpa kat jeti hehe

Pendek cerita, sampai jeti dah ada orang nama Ila tunggu. Amik pakej dengan dia. Asalnya sampai je check in then Jungle Trekking lepas tu leisure/free and easy, malam ada BBQ. Esoknya breakfast pastu snorkeling sampai 3ptg, lunch provided then rest and malam BBQ. Isnin check out then balikkk.

Sampai tu bot tak gerak lagi so kitorang breakfast kat jeti dulu. Sedaplah makan dengan tak gosok gigi tak mandi. Hahaha kan tido dalam van sepanjang jalan, kan? Anak 2-2 ok je mentido sampai pagi.

Sudah makan sudah bayar bagai naik bot dalam 30-45 minit camtu.. sampai Cafe Amelia.…

beware: photographer penipu.

salam...

entah kenapa aku susah sangat nak tido sekarang..
lelap sekejap, terjaga pastu terkebil-kebil sorang..
haihhh nasib baik hubby bole tido walaupun cahaya dari lappy ni bole menggangu lena  - hehe lappy betul-betul tepi katil.  *penakut muahahahaa
***************************

cam tak sape nihh?? ingat balik entri lama di sini. aku dan ramai lagi hire dia untuk 3event.
kes aku, dia hantar krew tapi dia hutang krew tu so kena la hold my album kan. masa up entri tu, dia balas mesej kat fb dengan alasan phone rosak.
masa tu kecoh sebab SYD CHARICE aka SITI RAHMAH ABDULLAH - ic no: 850222-05-5404 tu tak attend or hantar krew untuk shoot wedding diorang.. lepas dia explain & confirm she will come on 7 jan, so aku lepak.. wait and see..

dia jugak cakap nak bayar aku so aku bole bayar krew tu dulu.. but!
kecoh lagi dan lagi.. why? dia buat taik tak datang lagi wedding seterusnya dan blablabla.. aku tak tahan asek push tanya album dll
langsung dia taknak balas dah mesej-mesej aku... until..
m…

Si Merah buah hati saya

Hai all.. *krik krik
Bertabah la korang ye, layan je owner blog bilis picisan ni haa. Lappy lama still ok tapi tau la dah lebih 5 tahun hokeh. Bateri cepat abes, dari Luthfia kecik keyboard tu banyak rosak. Selalu gigih update blog kat phone, tak pun pasang je external keyboard tapi sejak anak 2.. nak update entry sepi takde isi pun segan. Hahahah nanti ye kita cerita. Bagi pic si merah ni teman dulu..


Harap2 lebih rajin dan maju lagi ke depan dengan si merah ni. Amin,