Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2013

Nak cepat baik luka bersalin?

Kemainn kau tajuk. Tak bole panjang lagi? Hihi ok, bersalin dah 3bulan baru nak kongsi rahsia? Ehh baik la dari takde. Kann?
Sebelum sampai ke isu yang nak di sampaikan, nak sentuh sikit je -- Stretchmark. Aku tak berjaya elakkan. Penah la jugak aku cakap stretchmark ni tak bole elak. Tapi... ada kawan yang takde langsung stretchmark. Ye, TAKDE. Dengan bantuan bio oil. Sila la pakai sekerap mungkin tanpa gagal. *aku pakai gak tapi on off. Mana nak cari? Alang2 pegi expo, cuba tengok ada tak booth bio oil. Beli sekali banyak2 or beli botol besar. Murah. Berbaloi. Siap dapat free gift. Tidak pun pegi watson/ guardian. Anak ngan mak pun bole pakai..
Ok la jom ke topik asal. Camne nak baik cepat luka beranak. Tak kisah la czer or normal. Aku guna ni *refer picture. Dari house of healing. RM120++ kalau tak silap. Google la mana2 kedai/kiosk house of healing ni yang kaler biru tu. Kat carrefour/tesco kadang2 ada. Pengalaman aku beranak normal dan mak lak operate buang rahim *de prob malas …

Last minit -honeymoon jadi family trip!

Wuwuwuuu Tajuk macam hampa je kan. Hihi sebelum ni penah update pasal wishlist nak pegi travel lepas dapat title sahm. Booked flight for 2, g KUCHING jee.. masa tu cuma ikut date yang husband free, awal bulan. Next month! 2weeks je lagi.. yeyyy~Tetibe.. mak cakap, bawak la anak sekali..... bla3.. emm =,= bukan taknak bawak, tapi.. masa book flight tu mak ye2 tak bagi bawak dengan alasan anak kecik lagi and.. of course le mak sanggup mai kl jagakan Luthfia.. entah kenapa ubah fikiran pulak. Tiket pulak pagi ye, 8.30 pagi. Agak2.. camne tu?Hehe husband adalah sangat sporting. Dia awal2 lagi tak bagi tinggal anak, bila jadi camni dia cakap.. pegi tetap pegi, cuma kena ikut masa anak la ;) anggap la macam pegi genting tiap2 bulan tu.. ingatkan dah kena burn tiket.. hihi lap u hubby! Lagi best pasal husband bagi kebenaran beli ssc! Ehem.. nak bawak stroller macam tak berbaloi, 3h2m jee...Takpe la, pape pun happy je pasal dah lama sangat tak pegi mana2. Anggap je cabaran dan pengalaman pert…

Kali kedua..

Sebenarnya taktau nak letak tajuk apa.. sebab bukan ada isi sangat kot? *macam la selama ni entri aku banyak nau info* Lebih pada luahan rasa je. Huhu.. ko dah kenapa, tak period pun main2 dengan perasaan nihh?2Sept - isnin. Aku ada interbiu kkm. Alaa kerani je.. takyah jeles. Haha emm punya la sungguh2 aku membaca dan spot soklan. Err maksud aku.. aku reka2 soklan kebarangkalian tahap tinggi apa yang akan di tanya.. pastu hafal jawapan. Ehh siap paham kot, sampai sekarang aku ingat sume..Tapi...... entah la, kenapa.. anak aku meragam sepanjang malam sebelum tu. Kejap2 nanges pastu sampai taktau nak pujuk camne. Jap lagi letih dia tido jap pastu gelak2 main2 pastu merengek lak. Ishh seminggu ni memang dia ada berjaga malam, tapi kritikal sungguh cuma hari tu. Husband stanby, balik pukul 3 pagi.. terus take over dodoi anak. Interbiu pukul 8.30pagi dekat shah alam. Nak itu ini aku patut bersiap pukul 6pagi. Dugaan, pukul 5 camtu anak baru lena. Aku pun terlelap sama. Jam kami masing2 be…