Skip to main content

Kali kedua..

Sebenarnya taktau nak letak tajuk apa.. sebab bukan ada isi sangat kot? *macam la selama ni entri aku banyak nau info* Lebih pada luahan rasa je. Huhu.. ko dah kenapa, tak period pun main2 dengan perasaan nihh?

2Sept - isnin. Aku ada interbiu kkm. Alaa kerani je.. takyah jeles. Haha emm punya la sungguh2 aku membaca dan spot soklan. Err maksud aku.. aku reka2 soklan kebarangkalian tahap tinggi apa yang akan di tanya.. pastu hafal jawapan. Ehh siap paham kot, sampai sekarang aku ingat sume..

Tapi...... entah la, kenapa.. anak aku meragam sepanjang malam sebelum tu. Kejap2 nanges pastu sampai taktau nak pujuk camne. Jap lagi letih dia tido jap pastu gelak2 main2 pastu merengek lak. Ishh seminggu ni memang dia ada berjaga malam, tapi kritikal sungguh cuma hari tu.

Husband stanby, balik pukul 3 pagi.. terus take over dodoi anak. Interbiu pukul 8.30pagi dekat shah alam. Nak itu ini aku patut bersiap pukul 6pagi. Dugaan, pukul 5 camtu anak baru lena. Aku pun terlelap sama. Jam kami masing2 berbunyi, husband biasanya peka.. tapi kali ni berkali2 aku cuit dia langsung tak terjaga!

Hati aku.. mula la, bukan marah.. tapi beralah. Biar la dia tido.. *anak aku bukan tak ajar minum susu dalam botol, tapi jarang dah aku bagi sejak bawak balik kl* Aku risau.. dengan tak cukup tido tu camne husband nak drive pastu nak handle anak sorang2 sementara aku interbiu??

Dalam berfikir2 tu.. aku terus lelap. Letih. Mengantuk. Syukur husband aku tak marah. Dia kata, takpe la.. tunggu anak besar sikit. *ada orang cakap aku tolak rezeki, tapi aku yakin Allah sedang menguji. InsyaAllah ada rezeki lain untuk kami..

Tu kali kedua aku tak pegi interbiu kkm tu. Ya Allah, betapa aku inginkan ia. Dulu tak pegi pasal baru je dapat keje so tak bole cuti. Semalam, malam2 ex bos whatapps offer nak fwdkan resume aku ke kawan dia. Entah. Akan aku usahakan. Semangat, datang le.. *Keje area klcc. Private.

Moga Allah mudahkan jalan dan murahkan rezeki kita semua.. insyaAllah.

Comments

Popular posts from this blog

Yogjakarta trip - tips and trick!

Yang penting, ENJOY !

1 - Kalau pergi dengan kawan, make sure dalam gandaan 3 atau 6. Kalau 4 atau 5 pun bole tapi ade yang tak dapat naik sama-sama atau tak dapat gambar satu group dekat certain spot. Lagi satu tujuannya nak jimat. Kalau bajet bukan halangan, silakan.

2 - Hotel tu takyah nak best sangat pun takpe, sempat tido dengan kupas buah salak je. Hotel kitorang ritu siap ade pool. Bila nak berendam dah kalau keluar awal pagi, balik dah lepas maghrib. HAHA.

3 - Prepare baju extra, untuk Merapi Jeep Tour dengan Goa Pindul water rafting & cave tubing. Merapi tu kitorang taktau akan teruk basah tetibe dapat driver tu drift kawasan berair 3x, baju tak bawak. Sekian.

4 - Pregnant? Tak sesuai pegi Timang Beach, Merapi Jeep Tour atau err takyah la g Yogja. MERUGIKAN diri. Takde aktiviti nak buat selain layan coffee dekat Cafe Hipstur yang susah nak cari. Bole la kalau pegi semata nak naik beca je sopim atau lepak dekat hotel cun dalam AADC tu. 😝

5 - Makanan dia pedas. Tahap dewa.…

Itinerary Yogjakarta

Hai, 
Ni plan trip 'bujang' kitorang Sept nanti. Dari 6 tinggal 4, yang 2 tu kecundang. Biase la isteri-isteri orang, termengandung HAHA plan tindakan tak ketat lah tu. So, teruskan berjuang ye yang 4 ni kira jadik lah. Actually ni yang ke 2. Tahun 2016 kitorang pegi Padang. Err nanti lah throwback. Nak sapu habuk dekat sini bukan senang k. Istiqomahhhh.
Day 1
12 tgh    Sampai Yogjakarta (Yeyyy!)
              Lunch
4 ptg      Parangtritis/ Gumuk Pasir (Padang Pasir) – SUNSET
Entrance – 3,000/pax
Mobil - 5,000 (1,250K/pax)
Alun-Alun Kidul) 30,000 - 80,000 (4 pax) (bajet: 10,000/pax)
Day 2
7pg         Breakfast @ hotel
8pg         Hutan Pinus (bergambar)
Entrance – 2,000/pax
Rumah Hobbit – 2,000/pax
Kebun Buah Mangunan – 5,000/pax
12 tgh    Timang Beach (gondola) – SUNSET
                Upah org kg utk bawak – 60,000 atau kurang/ sewa motor (jln teruk, berbatu)
                *gondola 200,000/pax
                Lunch (Lobster) bajet sharing - 400,000 (100,000/pax)
4ptg       Goa Pindul (air te…

beware: photographer penipu.

salam...

entah kenapa aku susah sangat nak tido sekarang..
lelap sekejap, terjaga pastu terkebil-kebil sorang..
haihhh nasib baik hubby bole tido walaupun cahaya dari lappy ni bole menggangu lena  - hehe lappy betul-betul tepi katil.  *penakut muahahahaa
***************************

cam tak sape nihh?? ingat balik entri lama di sini. aku dan ramai lagi hire dia untuk 3event.
kes aku, dia hantar krew tapi dia hutang krew tu so kena la hold my album kan. masa up entri tu, dia balas mesej kat fb dengan alasan phone rosak.
masa tu kecoh sebab SYD CHARICE aka SITI RAHMAH ABDULLAH - ic no: 850222-05-5404 tu tak attend or hantar krew untuk shoot wedding diorang.. lepas dia explain & confirm she will come on 7 jan, so aku lepak.. wait and see..

dia jugak cakap nak bayar aku so aku bole bayar krew tu dulu.. but!
kecoh lagi dan lagi.. why? dia buat taik tak datang lagi wedding seterusnya dan blablabla.. aku tak tahan asek push tanya album dll
langsung dia taknak balas dah mesej-mesej aku... until..
m…