Skip to main content

Kali kedua..

Sebenarnya taktau nak letak tajuk apa.. sebab bukan ada isi sangat kot? *macam la selama ni entri aku banyak nau info* Lebih pada luahan rasa je. Huhu.. ko dah kenapa, tak period pun main2 dengan perasaan nihh?

2Sept - isnin. Aku ada interbiu kkm. Alaa kerani je.. takyah jeles. Haha emm punya la sungguh2 aku membaca dan spot soklan. Err maksud aku.. aku reka2 soklan kebarangkalian tahap tinggi apa yang akan di tanya.. pastu hafal jawapan. Ehh siap paham kot, sampai sekarang aku ingat sume..

Tapi...... entah la, kenapa.. anak aku meragam sepanjang malam sebelum tu. Kejap2 nanges pastu sampai taktau nak pujuk camne. Jap lagi letih dia tido jap pastu gelak2 main2 pastu merengek lak. Ishh seminggu ni memang dia ada berjaga malam, tapi kritikal sungguh cuma hari tu.

Husband stanby, balik pukul 3 pagi.. terus take over dodoi anak. Interbiu pukul 8.30pagi dekat shah alam. Nak itu ini aku patut bersiap pukul 6pagi. Dugaan, pukul 5 camtu anak baru lena. Aku pun terlelap sama. Jam kami masing2 berbunyi, husband biasanya peka.. tapi kali ni berkali2 aku cuit dia langsung tak terjaga!

Hati aku.. mula la, bukan marah.. tapi beralah. Biar la dia tido.. *anak aku bukan tak ajar minum susu dalam botol, tapi jarang dah aku bagi sejak bawak balik kl* Aku risau.. dengan tak cukup tido tu camne husband nak drive pastu nak handle anak sorang2 sementara aku interbiu??

Dalam berfikir2 tu.. aku terus lelap. Letih. Mengantuk. Syukur husband aku tak marah. Dia kata, takpe la.. tunggu anak besar sikit. *ada orang cakap aku tolak rezeki, tapi aku yakin Allah sedang menguji. InsyaAllah ada rezeki lain untuk kami..

Tu kali kedua aku tak pegi interbiu kkm tu. Ya Allah, betapa aku inginkan ia. Dulu tak pegi pasal baru je dapat keje so tak bole cuti. Semalam, malam2 ex bos whatapps offer nak fwdkan resume aku ke kawan dia. Entah. Akan aku usahakan. Semangat, datang le.. *Keje area klcc. Private.

Moga Allah mudahkan jalan dan murahkan rezeki kita semua.. insyaAllah.

Comments

Popular posts from this blog

Pulau Perhentian

Salam uolss

Last weekend 2-4 April kitorang g Pulau Perhentian. Rasanya dah 3 tahun ajak husband hahahaha tapi akhirnya dapat la pegi, 100% plan En Kudin dengan kawan-kawan dia.

Trip sebenarnya 3h2m, jumaat tengah malam kami bertolak naik van 11 seaters.. selesa sangat2 untuk 3 family with 3 toddlers, 1 infant dengan budak bujang sorang aka driver jugaklah tu hihi. Lagi 4 orang naik flight. Kelasss. Jumpa kat jeti hehe

Pendek cerita, sampai jeti dah ada orang nama Ila tunggu. Amik pakej dengan dia. Asalnya sampai je check in then Jungle Trekking lepas tu leisure/free and easy, malam ada BBQ. Esoknya breakfast pastu snorkeling sampai 3ptg, lunch provided then rest and malam BBQ. Isnin check out then balikkk.

Sampai tu bot tak gerak lagi so kitorang breakfast kat jeti dulu. Sedaplah makan dengan tak gosok gigi tak mandi. Hahaha kan tido dalam van sepanjang jalan, kan? Anak 2-2 ok je mentido sampai pagi.

Sudah makan sudah bayar bagai naik bot dalam 30-45 minit camtu.. sampai Cafe Amelia.…

beware: photographer penipu.

salam...

entah kenapa aku susah sangat nak tido sekarang..
lelap sekejap, terjaga pastu terkebil-kebil sorang..
haihhh nasib baik hubby bole tido walaupun cahaya dari lappy ni bole menggangu lena  - hehe lappy betul-betul tepi katil.  *penakut muahahahaa
***************************

cam tak sape nihh?? ingat balik entri lama di sini. aku dan ramai lagi hire dia untuk 3event.
kes aku, dia hantar krew tapi dia hutang krew tu so kena la hold my album kan. masa up entri tu, dia balas mesej kat fb dengan alasan phone rosak.
masa tu kecoh sebab SYD CHARICE aka SITI RAHMAH ABDULLAH - ic no: 850222-05-5404 tu tak attend or hantar krew untuk shoot wedding diorang.. lepas dia explain & confirm she will come on 7 jan, so aku lepak.. wait and see..

dia jugak cakap nak bayar aku so aku bole bayar krew tu dulu.. but!
kecoh lagi dan lagi.. why? dia buat taik tak datang lagi wedding seterusnya dan blablabla.. aku tak tahan asek push tanya album dll
langsung dia taknak balas dah mesej-mesej aku... until..
m…

Si Merah buah hati saya

Hai all.. *krik krik
Bertabah la korang ye, layan je owner blog bilis picisan ni haa. Lappy lama still ok tapi tau la dah lebih 5 tahun hokeh. Bateri cepat abes, dari Luthfia kecik keyboard tu banyak rosak. Selalu gigih update blog kat phone, tak pun pasang je external keyboard tapi sejak anak 2.. nak update entry sepi takde isi pun segan. Hahahah nanti ye kita cerita. Bagi pic si merah ni teman dulu..


Harap2 lebih rajin dan maju lagi ke depan dengan si merah ni. Amin,