Skip to main content

Last minit -honeymoon jadi family trip!

Wuwuwuuu

Tajuk macam hampa je kan. Hihi sebelum ni penah update pasal wishlist nak pegi travel lepas dapat title sahm. Booked flight for 2, g KUCHING jee.. masa tu cuma ikut date yang husband free, awal bulan. Next month! 2weeks je lagi.. yeyyy~

Tetibe.. mak cakap, bawak la anak sekali..... bla3.. emm =,= bukan taknak bawak, tapi.. masa book flight tu mak ye2 tak bagi bawak dengan alasan anak kecik lagi and.. of course le mak sanggup mai kl jagakan Luthfia.. entah kenapa ubah fikiran pulak. Tiket pulak pagi ye, 8.30 pagi. Agak2.. camne tu?

Hehe husband adalah sangat sporting. Dia awal2 lagi tak bagi tinggal anak, bila jadi camni dia cakap.. pegi tetap pegi, cuma kena ikut masa anak la ;) anggap la macam pegi genting tiap2 bulan tu.. ingatkan dah kena burn tiket.. hihi lap u hubby! Lagi best pasal husband bagi kebenaran beli ssc! Ehem.. nak bawak stroller macam tak berbaloi, 3h2m jee...

Takpe la, pape pun happy je pasal dah lama sangat tak pegi mana2. Anggap je cabaran dan pengalaman pertama yang mengujakan! Ehh over sangat kan? Hehe sekarang ni tengah memerah otak camne nak pack barang2 anak. Diapers berapa banyak nak bawak? Nak melawat apa? Timing kena fikir, macam2 lagi. *wei, tak jauh mana pun la!

Adakah misi berjalan lancar? Tungguuu.. nanti update *ada ke yang baca? Kahhh

Anyway, tengok2 date tu rupanya ngam2 lepas abes 100hari pantang. Hihi maka, mood honeymoon bertukar jadik trip anak beranak. Semoga Allah mudahkan. Selamat pegi dan balik.. aminn..

Nahh, boring kan asek duk umah je :P

Comments

Popular posts from this blog

Yogjakarta trip - tips and trick!

Yang penting, ENJOY !

1 - Kalau pergi dengan kawan, make sure dalam gandaan 3 atau 6. Kalau 4 atau 5 pun bole tapi ade yang tak dapat naik sama-sama atau tak dapat gambar satu group dekat certain spot. Lagi satu tujuannya nak jimat. Kalau bajet bukan halangan, silakan.

2 - Hotel tu takyah nak best sangat pun takpe, sempat tido dengan kupas buah salak je. Hotel kitorang ritu siap ade pool. Bila nak berendam dah kalau keluar awal pagi, balik dah lepas maghrib. HAHA.

3 - Prepare baju extra, untuk Merapi Jeep Tour dengan Goa Pindul water rafting & cave tubing. Merapi tu kitorang taktau akan teruk basah tetibe dapat driver tu drift kawasan berair 3x, baju tak bawak. Sekian.

4 - Pregnant? Tak sesuai pegi Timang Beach, Merapi Jeep Tour atau err takyah la g Yogja. MERUGIKAN diri. Takde aktiviti nak buat selain layan coffee dekat Cafe Hipstur yang susah nak cari. Bole la kalau pegi semata nak naik beca je sopim atau lepak dekat hotel cun dalam AADC tu. 😝

5 - Makanan dia pedas. Tahap dewa.…

Itinerary Yogjakarta

Hai, 
Ni plan trip 'bujang' kitorang Sept nanti. Dari 6 tinggal 4, yang 2 tu kecundang. Biase la isteri-isteri orang, termengandung HAHA plan tindakan tak ketat lah tu. So, teruskan berjuang ye yang 4 ni kira jadik lah. Actually ni yang ke 2. Tahun 2016 kitorang pegi Padang. Err nanti lah throwback. Nak sapu habuk dekat sini bukan senang k. Istiqomahhhh.
Day 1
12 tgh    Sampai Yogjakarta (Yeyyy!)
              Lunch
4 ptg      Parangtritis/ Gumuk Pasir (Padang Pasir) – SUNSET
Entrance – 3,000/pax
Mobil - 5,000 (1,250K/pax)
Alun-Alun Kidul) 30,000 - 80,000 (4 pax) (bajet: 10,000/pax)
Day 2
7pg         Breakfast @ hotel
8pg         Hutan Pinus (bergambar)
Entrance – 2,000/pax
Rumah Hobbit – 2,000/pax
Kebun Buah Mangunan – 5,000/pax
12 tgh    Timang Beach (gondola) – SUNSET
                Upah org kg utk bawak – 60,000 atau kurang/ sewa motor (jln teruk, berbatu)
                *gondola 200,000/pax
                Lunch (Lobster) bajet sharing - 400,000 (100,000/pax)
4ptg       Goa Pindul (air te…

beware: photographer penipu.

salam...

entah kenapa aku susah sangat nak tido sekarang..
lelap sekejap, terjaga pastu terkebil-kebil sorang..
haihhh nasib baik hubby bole tido walaupun cahaya dari lappy ni bole menggangu lena  - hehe lappy betul-betul tepi katil.  *penakut muahahahaa
***************************

cam tak sape nihh?? ingat balik entri lama di sini. aku dan ramai lagi hire dia untuk 3event.
kes aku, dia hantar krew tapi dia hutang krew tu so kena la hold my album kan. masa up entri tu, dia balas mesej kat fb dengan alasan phone rosak.
masa tu kecoh sebab SYD CHARICE aka SITI RAHMAH ABDULLAH - ic no: 850222-05-5404 tu tak attend or hantar krew untuk shoot wedding diorang.. lepas dia explain & confirm she will come on 7 jan, so aku lepak.. wait and see..

dia jugak cakap nak bayar aku so aku bole bayar krew tu dulu.. but!
kecoh lagi dan lagi.. why? dia buat taik tak datang lagi wedding seterusnya dan blablabla.. aku tak tahan asek push tanya album dll
langsung dia taknak balas dah mesej-mesej aku... until..
m…