Skip to main content

Nak cepat baik luka bersalin?

Kemainn kau tajuk. Tak bole panjang lagi? Hihi ok, bersalin dah 3bulan baru nak kongsi rahsia? Ehh baik la dari takde. Kann?

Sebelum sampai ke isu yang nak di sampaikan, nak sentuh sikit je -- Stretchmark. Aku tak berjaya elakkan. Penah la jugak aku cakap stretchmark ni tak bole elak. Tapi... ada kawan yang takde langsung stretchmark. Ye, TAKDE. Dengan bantuan bio oil. Sila la pakai sekerap mungkin tanpa gagal. *aku pakai gak tapi on off. Mana nak cari? Alang2 pegi expo, cuba tengok ada tak booth bio oil. Beli sekali banyak2 or beli botol besar. Murah. Berbaloi. Siap dapat free gift. Tidak pun pegi watson/ guardian. Anak ngan mak pun bole pakai..

Ok la jom ke topik asal. Camne nak baik cepat luka beranak. Tak kisah la czer or normal. Aku guna ni *refer picture. Dari house of healing. RM120++ kalau tak silap. Google la mana2 kedai/kiosk house of healing ni yang kaler biru tu. Kat carrefour/tesco kadang2 ada. Pengalaman aku beranak normal dan mak lak operate buang rahim *de prob malas nak cerita, luka cepat baik. Alhamdulillah.



Dengan bergantung pada ni je pasal pati ikan haruan macam2 jenama memang aku tak amik, sebab aku memang akan buang tak bole telan. Ni ada rasa oren. Rasa original tak tau la. Huhu ikan haruan payah nak cari. Pegi pasar2 pagi dapat yang fresh, masak la stim dengan halia. Sedap.. rasa macam nak pantang lelama. Haha

Last skali nak cakap, selamat mencuba. Kesan bergantung pada badan masing2. Bole cuba. Selebihnya tawakal.

*Ini bukan iklan berbayar. Nak berkongsi barang baik semata. :)

Comments

Popular posts from this blog

Yogjakarta trip - tips and trick!

Yang penting, ENJOY !

1 - Kalau pergi dengan kawan, make sure dalam gandaan 3 atau 6. Kalau 4 atau 5 pun bole tapi ade yang tak dapat naik sama-sama atau tak dapat gambar satu group dekat certain spot. Lagi satu tujuannya nak jimat. Kalau bajet bukan halangan, silakan.

2 - Hotel tu takyah nak best sangat pun takpe, sempat tido dengan kupas buah salak je. Hotel kitorang ritu siap ade pool. Bila nak berendam dah kalau keluar awal pagi, balik dah lepas maghrib. HAHA.

3 - Prepare baju extra, untuk Merapi Jeep Tour dengan Goa Pindul water rafting & cave tubing. Merapi tu kitorang taktau akan teruk basah tetibe dapat driver tu drift kawasan berair 3x, baju tak bawak. Sekian.

4 - Pregnant? Tak sesuai pegi Timang Beach, Merapi Jeep Tour atau err takyah la g Yogja. MERUGIKAN diri. Takde aktiviti nak buat selain layan coffee dekat Cafe Hipstur yang susah nak cari. Bole la kalau pegi semata nak naik beca je sopim atau lepak dekat hotel cun dalam AADC tu. 😝

5 - Makanan dia pedas. Tahap dewa.…

Itinerary Yogjakarta

Hai, 
Ni plan trip 'bujang' kitorang Sept nanti. Dari 6 tinggal 4, yang 2 tu kecundang. Biase la isteri-isteri orang, termengandung HAHA plan tindakan tak ketat lah tu. So, teruskan berjuang ye yang 4 ni kira jadik lah. Actually ni yang ke 2. Tahun 2016 kitorang pegi Padang. Err nanti lah throwback. Nak sapu habuk dekat sini bukan senang k. Istiqomahhhh.
Day 1
12 tgh    Sampai Yogjakarta (Yeyyy!)
              Lunch
4 ptg      Parangtritis/ Gumuk Pasir (Padang Pasir) – SUNSET
Entrance – 3,000/pax
Mobil - 5,000 (1,250K/pax)
Alun-Alun Kidul) 30,000 - 80,000 (4 pax) (bajet: 10,000/pax)
Day 2
7pg         Breakfast @ hotel
8pg         Hutan Pinus (bergambar)
Entrance – 2,000/pax
Rumah Hobbit – 2,000/pax
Kebun Buah Mangunan – 5,000/pax
12 tgh    Timang Beach (gondola) – SUNSET
                Upah org kg utk bawak – 60,000 atau kurang/ sewa motor (jln teruk, berbatu)
                *gondola 200,000/pax
                Lunch (Lobster) bajet sharing - 400,000 (100,000/pax)
4ptg       Goa Pindul (air te…

beware: photographer penipu.

salam...

entah kenapa aku susah sangat nak tido sekarang..
lelap sekejap, terjaga pastu terkebil-kebil sorang..
haihhh nasib baik hubby bole tido walaupun cahaya dari lappy ni bole menggangu lena  - hehe lappy betul-betul tepi katil.  *penakut muahahahaa
***************************

cam tak sape nihh?? ingat balik entri lama di sini. aku dan ramai lagi hire dia untuk 3event.
kes aku, dia hantar krew tapi dia hutang krew tu so kena la hold my album kan. masa up entri tu, dia balas mesej kat fb dengan alasan phone rosak.
masa tu kecoh sebab SYD CHARICE aka SITI RAHMAH ABDULLAH - ic no: 850222-05-5404 tu tak attend or hantar krew untuk shoot wedding diorang.. lepas dia explain & confirm she will come on 7 jan, so aku lepak.. wait and see..

dia jugak cakap nak bayar aku so aku bole bayar krew tu dulu.. but!
kecoh lagi dan lagi.. why? dia buat taik tak datang lagi wedding seterusnya dan blablabla.. aku tak tahan asek push tanya album dll
langsung dia taknak balas dah mesej-mesej aku... until..
m…