Skip to main content

Nak cepat baik luka bersalin?

Kemainn kau tajuk. Tak bole panjang lagi? Hihi ok, bersalin dah 3bulan baru nak kongsi rahsia? Ehh baik la dari takde. Kann?

Sebelum sampai ke isu yang nak di sampaikan, nak sentuh sikit je -- Stretchmark. Aku tak berjaya elakkan. Penah la jugak aku cakap stretchmark ni tak bole elak. Tapi... ada kawan yang takde langsung stretchmark. Ye, TAKDE. Dengan bantuan bio oil. Sila la pakai sekerap mungkin tanpa gagal. *aku pakai gak tapi on off. Mana nak cari? Alang2 pegi expo, cuba tengok ada tak booth bio oil. Beli sekali banyak2 or beli botol besar. Murah. Berbaloi. Siap dapat free gift. Tidak pun pegi watson/ guardian. Anak ngan mak pun bole pakai..

Ok la jom ke topik asal. Camne nak baik cepat luka beranak. Tak kisah la czer or normal. Aku guna ni *refer picture. Dari house of healing. RM120++ kalau tak silap. Google la mana2 kedai/kiosk house of healing ni yang kaler biru tu. Kat carrefour/tesco kadang2 ada. Pengalaman aku beranak normal dan mak lak operate buang rahim *de prob malas nak cerita, luka cepat baik. Alhamdulillah.



Dengan bergantung pada ni je pasal pati ikan haruan macam2 jenama memang aku tak amik, sebab aku memang akan buang tak bole telan. Ni ada rasa oren. Rasa original tak tau la. Huhu ikan haruan payah nak cari. Pegi pasar2 pagi dapat yang fresh, masak la stim dengan halia. Sedap.. rasa macam nak pantang lelama. Haha

Last skali nak cakap, selamat mencuba. Kesan bergantung pada badan masing2. Bole cuba. Selebihnya tawakal.

*Ini bukan iklan berbayar. Nak berkongsi barang baik semata. :)

Comments

Popular posts from this blog

Pulau Perhentian

Salam uolss

Last weekend 2-4 April kitorang g Pulau Perhentian. Rasanya dah 3 tahun ajak husband hahahaha tapi akhirnya dapat la pegi, 100% plan En Kudin dengan kawan-kawan dia.

Trip sebenarnya 3h2m, jumaat tengah malam kami bertolak naik van 11 seaters.. selesa sangat2 untuk 3 family with 3 toddlers, 1 infant dengan budak bujang sorang aka driver jugaklah tu hihi. Lagi 4 orang naik flight. Kelasss. Jumpa kat jeti hehe

Pendek cerita, sampai jeti dah ada orang nama Ila tunggu. Amik pakej dengan dia. Asalnya sampai je check in then Jungle Trekking lepas tu leisure/free and easy, malam ada BBQ. Esoknya breakfast pastu snorkeling sampai 3ptg, lunch provided then rest and malam BBQ. Isnin check out then balikkk.

Sampai tu bot tak gerak lagi so kitorang breakfast kat jeti dulu. Sedaplah makan dengan tak gosok gigi tak mandi. Hahaha kan tido dalam van sepanjang jalan, kan? Anak 2-2 ok je mentido sampai pagi.

Sudah makan sudah bayar bagai naik bot dalam 30-45 minit camtu.. sampai Cafe Amelia.…

beware: photographer penipu.

salam...

entah kenapa aku susah sangat nak tido sekarang..
lelap sekejap, terjaga pastu terkebil-kebil sorang..
haihhh nasib baik hubby bole tido walaupun cahaya dari lappy ni bole menggangu lena  - hehe lappy betul-betul tepi katil.  *penakut muahahahaa
***************************

cam tak sape nihh?? ingat balik entri lama di sini. aku dan ramai lagi hire dia untuk 3event.
kes aku, dia hantar krew tapi dia hutang krew tu so kena la hold my album kan. masa up entri tu, dia balas mesej kat fb dengan alasan phone rosak.
masa tu kecoh sebab SYD CHARICE aka SITI RAHMAH ABDULLAH - ic no: 850222-05-5404 tu tak attend or hantar krew untuk shoot wedding diorang.. lepas dia explain & confirm she will come on 7 jan, so aku lepak.. wait and see..

dia jugak cakap nak bayar aku so aku bole bayar krew tu dulu.. but!
kecoh lagi dan lagi.. why? dia buat taik tak datang lagi wedding seterusnya dan blablabla.. aku tak tahan asek push tanya album dll
langsung dia taknak balas dah mesej-mesej aku... until..
m…

Si Merah buah hati saya

Hai all.. *krik krik
Bertabah la korang ye, layan je owner blog bilis picisan ni haa. Lappy lama still ok tapi tau la dah lebih 5 tahun hokeh. Bateri cepat abes, dari Luthfia kecik keyboard tu banyak rosak. Selalu gigih update blog kat phone, tak pun pasang je external keyboard tapi sejak anak 2.. nak update entry sepi takde isi pun segan. Hahahah nanti ye kita cerita. Bagi pic si merah ni teman dulu..


Harap2 lebih rajin dan maju lagi ke depan dengan si merah ni. Amin,