Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2013

23 Oct - 4 bulan!

Salam..

Hee arini luthfia masuk 4 bulan.. macam2 ragam dan cabaran la dalam masa tu. Ye la, anak baru sorang.. banyak benda nak belajar.. kalau anak ramai sekali pun tetap kita ni manusia takde yang sempurna, kena belajar jugak.. tak kisah la dari pengalaman lalu atau pengalaman orang lain.. gituu...

Tetibe sangat kan.. hehe dalam pantang dulu mak aku sekali dengan aku la ajar anak susu botol. Gigih pam, frozen ebm tu, panaskan bagai. Dah kata cita2 nak susukan anak at least 6 bulan.. insyaAllah hingga 2 tahun.. masa tu ok je.. dia sungguh2 minum 2oz-3oz kejap je. Haaa guna botol TT. Bahagiaa.. sampai la balik kl, masuk 2 bulan.. aku bagi dia taknak. Bagi je uwekkk bagi je dia nanges. Ahhh sudah. Bukan aku tak ajar awal2 ye, syukur la anak ko tak lalui fasa reject botol. Syukurr.. tapi bukan la sebab tu je jadikan anak aku susah di jaga. Pfftttt

Banyak botol, puting botol aku beli. Setakat ni berjaya susukan fresh ebm dengan botol dan puting MAM. Nuk, Momma, mimijumi aku belum try. Dr…

Luthfia's 1st trip - kuching

Salam :)
Entri ini untuk panduan bersama. Jalan2 bawak baby 3 bulan ke Kuching, Sarawak. 3h2m 3-5 Oct 2013, aku dah plan secara kasar.. puas google, blogwalking.. memandangkan ada 'communication error' dengan husband, sampai ke sudah tak dapat sewa kereta. Ciss! agak2 apa jadi? Hihi
Day 1
Flight: 8.30pg, breakfast dulu. Sampai 10.30pg *ada sikit delay dalam 15minit. Teksi dari airport ke Tune Hotel RM 26.

Early check in RM 15. Ok dah check in dapat beg ni berisi tuala, sabun ngan syampu comel tu. 

Breakfast memang takde tapi kat lobi ada macam kedai kecik bole la nak makan situ kalau taknak keluar.. owh lagi, patut call je Tune.. ada shuttle bus bole pick up dari airport.. RM 10 seorang minimum 2orang, baby free. Hehe kereta sewa pun ada tapi aku tak tanya.. *nampak dia tulis minimum 2hari. Malas nak tanya banyak2, nanti korang call Tune ek.
Sebabkan ada orang cakap, kenapa Tune? Kecik bla3.. meh tengok bilik. Aku dah booking siap2 Tune Hotel ni guna Airasia go je complete p…

Sotong goreng tepung

Salam :)
Hehe entri tertunggak. Dah tetibe nak share resepi polakk, kan? Bukan tetibe rajin masak ke hape tau. Alkisahnya kami laki bini suka bebenar makan sotong goreng tepung. Pegi tipah kitchen depan umah je. Rm10 sedia. Hahahh selit2 la rasa tomyam dia. Perghhh sedap oii.
Nak jadi cerita, macam biasa le ikut husband naik genting.. on the way tu perut berkeriuk lak, mulut pun asek la bunyik 'nak makan, bole?' ......... 'nak makan bole dak?' Maafkan aku pasal aku memang kuat makan. Suami aku jawab 'tak bole'. Grrr
Aku dengan sabar pun tunggu je.. *sedih la konon ingatkan kena masak sendiri nanti.
Tetibe husband benti. Owhhh kat gombak dekat ngan UIA. Macam penah datang.. tapi nama restoren 'Sukhumvit'. Emm, menu? Thai dishes lahh. Rupanya dulu Kunang2, sekarang dah tukar laaa! lamanya tak datang.. dulu ada live band pastu menu makanan lagi best lah western food bagai. Tapi, tempat masih cantik. Kalau menu dia ala2 fullhouse tu confirm ramai propos…