Skip to main content

Birthday, Babymoon dan Short Vacay

Salam

Kann.. 3 dalam 1.

So, 3 April ialah birthday encik kudin. Maka.. aku pun kering duit dan idea so decide nak pegi Gold Coast Morib tu. 2 weeks earlier je aku book thru web dia.. dah settle bayar harus la aku yang berjimat ni amik birthday pakej..

Studio Suite RM 268. Lagi berbaloi-baloi sebab weekend! Normal pakej untuk weekend RM 290 tauuu :)


So, untuk kami bertiga memang takde extra charges. Anak dara belum 2tahun, everything is free. Err baby dalam perut pun free of charges. Hahah

Kalau tak free pun waterpark fee murah je.. belakang hotel tu ada pantai.. nak access ke pantai dari situ pun bole.. macam kami anak beranak, sesampai je terus check in dalam pukul 11pagi.. dah tu lepak dulu.. anak berendam dalam jakuzzi.. 




As long as she is happy!

Lepas tu taknak keluar dari air. Grr! Cancel nak letak kat umah sendiri. Hahahh then lapar teruk. So, pegi la keluar dari area hotel.. ada banyakkkkkk kedai makan.. seafood bagai.. tapi kami decide nak lepak kat area food court, situ ada dataran dan padang tepian pantai.. bayangkan angin laut... santai-santai jom!


Aktiviti mak yang memboyot ni harus la duduk je. Rasa aiskrim pasu yang tengah havoc sangat meletop-letop sekarang. Ermm biase, rasa ais krim. Wuu


Tu ayah dia melayan anak dara main kete. Owh dont worry.. budak besar bole control sendiri.. mek ni ayah dia pegang remote hehehh annoy tau mak panggil taknak pandang.. huhh

Ada je coconut shake bla3 situ.. ok je banyak pilihan. So nak makan takde masalah melainkan tekak kau mengada-ngada, masak sebelum datang hihii

Dah penat lepak main belon buih bagai, moh le terjah waterpark! Malam nanti buffet dinner okehhh


Main-main ni tak bawak phone. Maka kenagan dalam memori aje. Yang pasti anak dara fanatik air haruslah taknak balik.. hahahh naik atas lepas waterpark bagi dia berjakuzzi lagi pastu dinner. Sedap masakan kat situ. Pilihan makanan pun ok je..

Yang penting kek besday free tu sedap sangat!


 Luthfia menunggang hadiah besday dari Gold Coast Resort



Esoknya breakfast then rileks kejap, dalam 11.30pagi terus check out balik.. 

Happy 30th birthday dear hubby/ayah/abi Ku Mohd Noor Hishamuddin -Thank you for everything. U're the best father & husband ever!

Dear Baby,
Semoga sihat dan selamat.. kami menanti kelahiranmu, Semoga menambah bahagia dan harapan ibu ayah, kamu dan kakak selalu di berkati dan selalu menjadi anak yang baik dan solehah agar kekal kita sekeluarga sampai ke syurga..

Comments

Popular posts from this blog

Pulau Perhentian

Salam uolss

Last weekend 2-4 April kitorang g Pulau Perhentian. Rasanya dah 3 tahun ajak husband hahahaha tapi akhirnya dapat la pegi, 100% plan En Kudin dengan kawan-kawan dia.

Trip sebenarnya 3h2m, jumaat tengah malam kami bertolak naik van 11 seaters.. selesa sangat2 untuk 3 family with 3 toddlers, 1 infant dengan budak bujang sorang aka driver jugaklah tu hihi. Lagi 4 orang naik flight. Kelasss. Jumpa kat jeti hehe

Pendek cerita, sampai jeti dah ada orang nama Ila tunggu. Amik pakej dengan dia. Asalnya sampai je check in then Jungle Trekking lepas tu leisure/free and easy, malam ada BBQ. Esoknya breakfast pastu snorkeling sampai 3ptg, lunch provided then rest and malam BBQ. Isnin check out then balikkk.

Sampai tu bot tak gerak lagi so kitorang breakfast kat jeti dulu. Sedaplah makan dengan tak gosok gigi tak mandi. Hahaha kan tido dalam van sepanjang jalan, kan? Anak 2-2 ok je mentido sampai pagi.

Sudah makan sudah bayar bagai naik bot dalam 30-45 minit camtu.. sampai Cafe Amelia.…

beware: photographer penipu.

salam...

entah kenapa aku susah sangat nak tido sekarang..
lelap sekejap, terjaga pastu terkebil-kebil sorang..
haihhh nasib baik hubby bole tido walaupun cahaya dari lappy ni bole menggangu lena  - hehe lappy betul-betul tepi katil.  *penakut muahahahaa
***************************

cam tak sape nihh?? ingat balik entri lama di sini. aku dan ramai lagi hire dia untuk 3event.
kes aku, dia hantar krew tapi dia hutang krew tu so kena la hold my album kan. masa up entri tu, dia balas mesej kat fb dengan alasan phone rosak.
masa tu kecoh sebab SYD CHARICE aka SITI RAHMAH ABDULLAH - ic no: 850222-05-5404 tu tak attend or hantar krew untuk shoot wedding diorang.. lepas dia explain & confirm she will come on 7 jan, so aku lepak.. wait and see..

dia jugak cakap nak bayar aku so aku bole bayar krew tu dulu.. but!
kecoh lagi dan lagi.. why? dia buat taik tak datang lagi wedding seterusnya dan blablabla.. aku tak tahan asek push tanya album dll
langsung dia taknak balas dah mesej-mesej aku... until..
m…

Si Merah buah hati saya

Hai all.. *krik krik
Bertabah la korang ye, layan je owner blog bilis picisan ni haa. Lappy lama still ok tapi tau la dah lebih 5 tahun hokeh. Bateri cepat abes, dari Luthfia kecik keyboard tu banyak rosak. Selalu gigih update blog kat phone, tak pun pasang je external keyboard tapi sejak anak 2.. nak update entry sepi takde isi pun segan. Hahahah nanti ye kita cerita. Bagi pic si merah ni teman dulu..


Harap2 lebih rajin dan maju lagi ke depan dengan si merah ni. Amin,