Skip to main content

Boss

Salam sayang!

Kekonon nak rajin update blog hehe

Banyakkkkkkk sangat entry! Konon la.. :D *nanti nak maternity, agak-agak bosan.. bole jenguk blog bersawang ni sambil baca buku untuk info. Ewahh

Okeh balik ke tajuk.

Begini ceritanya.. gelihati sangat kan dengan keletah anak-anak tengah membesar.. So, satu hari minggu lepas macam biasa ayah dia amik anak dara sulung dulu then baru amik mak ni kat opis..

Biasa dia duduk depan dekat dalam car seat.. tapi hari tu dia nak duduk belakang sebelah aku.. tengah drive tuu tiba2 dia panggil ayah dia-- abi.. abi.. abi.. *kadang ayah kadang abi* banyak kali la, husband menyahut tapi selagi tak pandang dia, selagi tu dia panggil. Sampai kat traffic light ni ayah dia tanya.. kenapa sayang?

Si anak pun cakap let it go, let it go! *Sambil tunjuk screen tv dalam kete tu*

Knowing my husband, nak menyakat anak la.. dia cakap - Apa? Let it go apa?

Nak tergelak bila anak jawab "Ish, Let it Go laaa!" Like a boss okeh! Besar dah anak.. lepas ni bagi arahan je kan. Hehe sabar je la.. hilang stress balik keje..

Hihi cerita frozen tu haa.. dah naik hafal tiap baris dialog kartun tu.. layan je la.. demi anak tersayang :)


Comments

Popular posts from this blog

Pulau Perhentian

Salam uolss

Last weekend 2-4 April kitorang g Pulau Perhentian. Rasanya dah 3 tahun ajak husband hahahaha tapi akhirnya dapat la pegi, 100% plan En Kudin dengan kawan-kawan dia.

Trip sebenarnya 3h2m, jumaat tengah malam kami bertolak naik van 11 seaters.. selesa sangat2 untuk 3 family with 3 toddlers, 1 infant dengan budak bujang sorang aka driver jugaklah tu hihi. Lagi 4 orang naik flight. Kelasss. Jumpa kat jeti hehe

Pendek cerita, sampai jeti dah ada orang nama Ila tunggu. Amik pakej dengan dia. Asalnya sampai je check in then Jungle Trekking lepas tu leisure/free and easy, malam ada BBQ. Esoknya breakfast pastu snorkeling sampai 3ptg, lunch provided then rest and malam BBQ. Isnin check out then balikkk.

Sampai tu bot tak gerak lagi so kitorang breakfast kat jeti dulu. Sedaplah makan dengan tak gosok gigi tak mandi. Hahaha kan tido dalam van sepanjang jalan, kan? Anak 2-2 ok je mentido sampai pagi.

Sudah makan sudah bayar bagai naik bot dalam 30-45 minit camtu.. sampai Cafe Amelia.…

beware: photographer penipu.

salam...

entah kenapa aku susah sangat nak tido sekarang..
lelap sekejap, terjaga pastu terkebil-kebil sorang..
haihhh nasib baik hubby bole tido walaupun cahaya dari lappy ni bole menggangu lena  - hehe lappy betul-betul tepi katil.  *penakut muahahahaa
***************************

cam tak sape nihh?? ingat balik entri lama di sini. aku dan ramai lagi hire dia untuk 3event.
kes aku, dia hantar krew tapi dia hutang krew tu so kena la hold my album kan. masa up entri tu, dia balas mesej kat fb dengan alasan phone rosak.
masa tu kecoh sebab SYD CHARICE aka SITI RAHMAH ABDULLAH - ic no: 850222-05-5404 tu tak attend or hantar krew untuk shoot wedding diorang.. lepas dia explain & confirm she will come on 7 jan, so aku lepak.. wait and see..

dia jugak cakap nak bayar aku so aku bole bayar krew tu dulu.. but!
kecoh lagi dan lagi.. why? dia buat taik tak datang lagi wedding seterusnya dan blablabla.. aku tak tahan asek push tanya album dll
langsung dia taknak balas dah mesej-mesej aku... until..
m…

Si Merah buah hati saya

Hai all.. *krik krik
Bertabah la korang ye, layan je owner blog bilis picisan ni haa. Lappy lama still ok tapi tau la dah lebih 5 tahun hokeh. Bateri cepat abes, dari Luthfia kecik keyboard tu banyak rosak. Selalu gigih update blog kat phone, tak pun pasang je external keyboard tapi sejak anak 2.. nak update entry sepi takde isi pun segan. Hahahah nanti ye kita cerita. Bagi pic si merah ni teman dulu..


Harap2 lebih rajin dan maju lagi ke depan dengan si merah ni. Amin,