Sunday, 19 April 2015

Boss

Salam sayang!

Kekonon nak rajin update blog hehe

Banyakkkkkkk sangat entry! Konon la.. :D *nanti nak maternity, agak-agak bosan.. bole jenguk blog bersawang ni sambil baca buku untuk info. Ewahh

Okeh balik ke tajuk.

Begini ceritanya.. gelihati sangat kan dengan keletah anak-anak tengah membesar.. So, satu hari minggu lepas macam biasa ayah dia amik anak dara sulung dulu then baru amik mak ni kat opis..

Biasa dia duduk depan dekat dalam car seat.. tapi hari tu dia nak duduk belakang sebelah aku.. tengah drive tuu tiba2 dia panggil ayah dia-- abi.. abi.. abi.. *kadang ayah kadang abi* banyak kali la, husband menyahut tapi selagi tak pandang dia, selagi tu dia panggil. Sampai kat traffic light ni ayah dia tanya.. kenapa sayang?

Si anak pun cakap let it go, let it go! *Sambil tunjuk screen tv dalam kete tu*

Knowing my husband, nak menyakat anak la.. dia cakap - Apa? Let it go apa?

Nak tergelak bila anak jawab "Ish, Let it Go laaa!" Like a boss okeh! Besar dah anak.. lepas ni bagi arahan je kan. Hehe sabar je la.. hilang stress balik keje..

Hihi cerita frozen tu haa.. dah naik hafal tiap baris dialog kartun tu.. layan je la.. demi anak tersayang :)


No comments:

Post a Comment