Skip to main content

Misi Menyusu

Lalalalaaa...

Dah nak abes bulan ke 4 tahun 2015 baru nak update ke? Hahahahaahah pedulik ah kan.. 

Luthfia cuma sempat breastfeed sampai setahun 2bulan gitu je.. 2bulan lagi cuma malam nak bagi dia tidur.. ye la, sebab sekarang dia dah nak masuk 1thn 10bulan.. aku dah masuk 38weeks pregnancy. Yehaa Luthfia nak jadi kakak dah.. 

Maka, untuk si adik.. misi menyusu bakal di teruskan lagi. Awal-awal lagi si suami dah mengingatkan.. kali ni usaha sungguh-sungguh nyusukan anak sampai 2thn. Hurm, alasan memang banyak la kan.. hehe bukan taknak.. tapi nak pam ikut jadual tu haa.. seksa oii sebab takde kemudahan. Lagi pulak dengan masa keje yang super busy.. adoilaa.. ada masa, phone langsung tak keluar dari handbag pun okeh! *Hihii kau sorang je la busy kan..

Cuma harapnya kali ni berbeza. Niat nak nyusu sentiasa ada, masuk keje lepas maternity nanti opis akan berubah sebab sekarang tengah renovate! Wiwiwiii tak laaa dept weols terbukak orang lalu lalang.. wehuu insyaAllah kalau masih rezeki kat  situ :)

Alang-alang dah bukak topik ni.. meh kita share produk-produk yang mungkin dapat membantu buat susu lebih banyak aka milkbooster! Di ingatkan kesan mungkin berbeza tapi bole la try kan..

1) MOM's Chocolate
 2) Umma Lacto

*ikhtiar tak salah kan? Hee 


Selit jugak ice pack & storage bag 
*perlu masa nak simpan stok susu yang dah di pam :)



Kalau nak tau, bukan ni je promo.. yang nak cari breastpump, botol susu anak semua ada promo. Manual breastpump Avent, botol susu Nuk, Avent, Como Tomo, bla3.. ish banyak lagi la!

Promo bakal berakhir 30 April. Check ig: nurizshar
Nak walk in, alamat ada kat bawah. Online order pun bole untuk promo ni.. 
RM 100 free postage okeh!


*HAPPY BREASTFEEDING*

Comments

Popular posts from this blog

Pulau Perhentian

Salam uolss

Last weekend 2-4 April kitorang g Pulau Perhentian. Rasanya dah 3 tahun ajak husband hahahaha tapi akhirnya dapat la pegi, 100% plan En Kudin dengan kawan-kawan dia.

Trip sebenarnya 3h2m, jumaat tengah malam kami bertolak naik van 11 seaters.. selesa sangat2 untuk 3 family with 3 toddlers, 1 infant dengan budak bujang sorang aka driver jugaklah tu hihi. Lagi 4 orang naik flight. Kelasss. Jumpa kat jeti hehe

Pendek cerita, sampai jeti dah ada orang nama Ila tunggu. Amik pakej dengan dia. Asalnya sampai je check in then Jungle Trekking lepas tu leisure/free and easy, malam ada BBQ. Esoknya breakfast pastu snorkeling sampai 3ptg, lunch provided then rest and malam BBQ. Isnin check out then balikkk.

Sampai tu bot tak gerak lagi so kitorang breakfast kat jeti dulu. Sedaplah makan dengan tak gosok gigi tak mandi. Hahaha kan tido dalam van sepanjang jalan, kan? Anak 2-2 ok je mentido sampai pagi.

Sudah makan sudah bayar bagai naik bot dalam 30-45 minit camtu.. sampai Cafe Amelia.…

beware: photographer penipu.

salam...

entah kenapa aku susah sangat nak tido sekarang..
lelap sekejap, terjaga pastu terkebil-kebil sorang..
haihhh nasib baik hubby bole tido walaupun cahaya dari lappy ni bole menggangu lena  - hehe lappy betul-betul tepi katil.  *penakut muahahahaa
***************************

cam tak sape nihh?? ingat balik entri lama di sini. aku dan ramai lagi hire dia untuk 3event.
kes aku, dia hantar krew tapi dia hutang krew tu so kena la hold my album kan. masa up entri tu, dia balas mesej kat fb dengan alasan phone rosak.
masa tu kecoh sebab SYD CHARICE aka SITI RAHMAH ABDULLAH - ic no: 850222-05-5404 tu tak attend or hantar krew untuk shoot wedding diorang.. lepas dia explain & confirm she will come on 7 jan, so aku lepak.. wait and see..

dia jugak cakap nak bayar aku so aku bole bayar krew tu dulu.. but!
kecoh lagi dan lagi.. why? dia buat taik tak datang lagi wedding seterusnya dan blablabla.. aku tak tahan asek push tanya album dll
langsung dia taknak balas dah mesej-mesej aku... until..
m…

Si Merah buah hati saya

Hai all.. *krik krik
Bertabah la korang ye, layan je owner blog bilis picisan ni haa. Lappy lama still ok tapi tau la dah lebih 5 tahun hokeh. Bateri cepat abes, dari Luthfia kecik keyboard tu banyak rosak. Selalu gigih update blog kat phone, tak pun pasang je external keyboard tapi sejak anak 2.. nak update entry sepi takde isi pun segan. Hahahah nanti ye kita cerita. Bagi pic si merah ni teman dulu..


Harap2 lebih rajin dan maju lagi ke depan dengan si merah ni. Amin,