Sunday, 19 April 2015

Misi Menyusu

Lalalalaaa...

Dah nak abes bulan ke 4 tahun 2015 baru nak update ke? Hahahahaahah pedulik ah kan.. 

Luthfia cuma sempat breastfeed sampai setahun 2bulan gitu je.. 2bulan lagi cuma malam nak bagi dia tidur.. ye la, sebab sekarang dia dah nak masuk 1thn 10bulan.. aku dah masuk 38weeks pregnancy. Yehaa Luthfia nak jadi kakak dah.. 

Maka, untuk si adik.. misi menyusu bakal di teruskan lagi. Awal-awal lagi si suami dah mengingatkan.. kali ni usaha sungguh-sungguh nyusukan anak sampai 2thn. Hurm, alasan memang banyak la kan.. hehe bukan taknak.. tapi nak pam ikut jadual tu haa.. seksa oii sebab takde kemudahan. Lagi pulak dengan masa keje yang super busy.. adoilaa.. ada masa, phone langsung tak keluar dari handbag pun okeh! *Hihii kau sorang je la busy kan..

Cuma harapnya kali ni berbeza. Niat nak nyusu sentiasa ada, masuk keje lepas maternity nanti opis akan berubah sebab sekarang tengah renovate! Wiwiwiii tak laaa dept weols terbukak orang lalu lalang.. wehuu insyaAllah kalau masih rezeki kat  situ :)

Alang-alang dah bukak topik ni.. meh kita share produk-produk yang mungkin dapat membantu buat susu lebih banyak aka milkbooster! Di ingatkan kesan mungkin berbeza tapi bole la try kan..

1) MOM's Chocolate
 2) Umma Lacto

*ikhtiar tak salah kan? Hee 


Selit jugak ice pack & storage bag 
*perlu masa nak simpan stok susu yang dah di pam :)



Kalau nak tau, bukan ni je promo.. yang nak cari breastpump, botol susu anak semua ada promo. Manual breastpump Avent, botol susu Nuk, Avent, Como Tomo, bla3.. ish banyak lagi la!

Promo bakal berakhir 30 April. Check ig: nurizshar
Nak walk in, alamat ada kat bawah. Online order pun bole untuk promo ni.. 
RM 100 free postage okeh!


*HAPPY BREASTFEEDING*

No comments:

Post a Comment