Skip to main content

Pinjaman dari Ilahi

Salam..

Kat luar hujan.. mak tengah pantang ni, tarik selimut laju2.. sejuk walaupun mandi pagi je kih3 sebenarnya niat nak cerita pasal saat kelahiran adik Luthfia tapi kelaut pulak hehe.. Simpan peram dalam draft dulu..

Scroll gambar masa delivery, takde pulak gambar baby dekat aku.. hurm tapi takpe la.. masa Luthfia dulu pun bukan cun macam Che Ta baru lepas deliver.. hoho dah macam Kak Limah je nampak.. dengan berat daku yang mencecah 70kg tuu.. kali ni kurang sikit je, dalam 68kg. Hahaha naik 15-18kg jugak le.. anak dara sulung tu dalam masa 8-10 bulan jugak baru dapat balik berat asal.. tapi tak fit la.. tak senam.. ini kali? Pelan-pelan kayuh maaa.. kena kembali ke asal woo..

Deliver 10 hari awal je, tapi sebenarnya memang sangat-sangat tak ready. Khamis tu baru beli kurma *niat nak makan dalam delivery suite & tahnik anak nanti*. Lalu kedai jual Gamogen tapi fikir.. ahh tunggu gaji je.. memang aku setia dengan produk House of Healin yang 1 tu.. cepat luka sembuh. Mungkin sesuai dengan aku, alhamdulillah.. Aku beli jugak pear favourite yang hijau tu.. tau tak terlupa bawak masa check in! Maka.. kempunan le nak makan.. hihi

Apa pun, tunggu la lepas abes pantang.. buat masa ni.. tengok je gambar-gambar masa mula-mula lahir adik baby.. bahagianya, Allah punya pinjaman..



*bertahun dulu, bahagia ini yang aku cari.. di sayangi.. kasih sayang yang tak berbelah bahagi.. moga keluarga kita selalu di berkati.. saling mencintai*

Comments

Popular posts from this blog

Yogjakarta trip - tips and trick!

Yang penting, ENJOY !

1 - Kalau pergi dengan kawan, make sure dalam gandaan 3 atau 6. Kalau 4 atau 5 pun bole tapi ade yang tak dapat naik sama-sama atau tak dapat gambar satu group dekat certain spot. Lagi satu tujuannya nak jimat. Kalau bajet bukan halangan, silakan.

2 - Hotel tu takyah nak best sangat pun takpe, sempat tido dengan kupas buah salak je. Hotel kitorang ritu siap ade pool. Bila nak berendam dah kalau keluar awal pagi, balik dah lepas maghrib. HAHA.

3 - Prepare baju extra, untuk Merapi Jeep Tour dengan Goa Pindul water rafting & cave tubing. Merapi tu kitorang taktau akan teruk basah tetibe dapat driver tu drift kawasan berair 3x, baju tak bawak. Sekian.

4 - Pregnant? Tak sesuai pegi Timang Beach, Merapi Jeep Tour atau err takyah la g Yogja. MERUGIKAN diri. Takde aktiviti nak buat selain layan coffee dekat Cafe Hipstur yang susah nak cari. Bole la kalau pegi semata nak naik beca je sopim atau lepak dekat hotel cun dalam AADC tu. 😝

5 - Makanan dia pedas. Tahap dewa.…

Itinerary Yogjakarta

Hai, 
Ni plan trip 'bujang' kitorang Sept nanti. Dari 6 tinggal 4, yang 2 tu kecundang. Biase la isteri-isteri orang, termengandung HAHA plan tindakan tak ketat lah tu. So, teruskan berjuang ye yang 4 ni kira jadik lah. Actually ni yang ke 2. Tahun 2016 kitorang pegi Padang. Err nanti lah throwback. Nak sapu habuk dekat sini bukan senang k. Istiqomahhhh.
Day 1
12 tgh    Sampai Yogjakarta (Yeyyy!)
              Lunch
4 ptg      Parangtritis/ Gumuk Pasir (Padang Pasir) – SUNSET
Entrance – 3,000/pax
Mobil - 5,000 (1,250K/pax)
Alun-Alun Kidul) 30,000 - 80,000 (4 pax) (bajet: 10,000/pax)
Day 2
7pg         Breakfast @ hotel
8pg         Hutan Pinus (bergambar)
Entrance – 2,000/pax
Rumah Hobbit – 2,000/pax
Kebun Buah Mangunan – 5,000/pax
12 tgh    Timang Beach (gondola) – SUNSET
                Upah org kg utk bawak – 60,000 atau kurang/ sewa motor (jln teruk, berbatu)
                *gondola 200,000/pax
                Lunch (Lobster) bajet sharing - 400,000 (100,000/pax)
4ptg       Goa Pindul (air te…

beware: photographer penipu.

salam...

entah kenapa aku susah sangat nak tido sekarang..
lelap sekejap, terjaga pastu terkebil-kebil sorang..
haihhh nasib baik hubby bole tido walaupun cahaya dari lappy ni bole menggangu lena  - hehe lappy betul-betul tepi katil.  *penakut muahahahaa
***************************

cam tak sape nihh?? ingat balik entri lama di sini. aku dan ramai lagi hire dia untuk 3event.
kes aku, dia hantar krew tapi dia hutang krew tu so kena la hold my album kan. masa up entri tu, dia balas mesej kat fb dengan alasan phone rosak.
masa tu kecoh sebab SYD CHARICE aka SITI RAHMAH ABDULLAH - ic no: 850222-05-5404 tu tak attend or hantar krew untuk shoot wedding diorang.. lepas dia explain & confirm she will come on 7 jan, so aku lepak.. wait and see..

dia jugak cakap nak bayar aku so aku bole bayar krew tu dulu.. but!
kecoh lagi dan lagi.. why? dia buat taik tak datang lagi wedding seterusnya dan blablabla.. aku tak tahan asek push tanya album dll
langsung dia taknak balas dah mesej-mesej aku... until..
m…