Skip to main content

Pinjaman dari Ilahi

Salam..

Kat luar hujan.. mak tengah pantang ni, tarik selimut laju2.. sejuk walaupun mandi pagi je kih3 sebenarnya niat nak cerita pasal saat kelahiran adik Luthfia tapi kelaut pulak hehe.. Simpan peram dalam draft dulu..

Scroll gambar masa delivery, takde pulak gambar baby dekat aku.. hurm tapi takpe la.. masa Luthfia dulu pun bukan cun macam Che Ta baru lepas deliver.. hoho dah macam Kak Limah je nampak.. dengan berat daku yang mencecah 70kg tuu.. kali ni kurang sikit je, dalam 68kg. Hahaha naik 15-18kg jugak le.. anak dara sulung tu dalam masa 8-10 bulan jugak baru dapat balik berat asal.. tapi tak fit la.. tak senam.. ini kali? Pelan-pelan kayuh maaa.. kena kembali ke asal woo..

Deliver 10 hari awal je, tapi sebenarnya memang sangat-sangat tak ready. Khamis tu baru beli kurma *niat nak makan dalam delivery suite & tahnik anak nanti*. Lalu kedai jual Gamogen tapi fikir.. ahh tunggu gaji je.. memang aku setia dengan produk House of Healin yang 1 tu.. cepat luka sembuh. Mungkin sesuai dengan aku, alhamdulillah.. Aku beli jugak pear favourite yang hijau tu.. tau tak terlupa bawak masa check in! Maka.. kempunan le nak makan.. hihi

Apa pun, tunggu la lepas abes pantang.. buat masa ni.. tengok je gambar-gambar masa mula-mula lahir adik baby.. bahagianya, Allah punya pinjaman..



*bertahun dulu, bahagia ini yang aku cari.. di sayangi.. kasih sayang yang tak berbelah bahagi.. moga keluarga kita selalu di berkati.. saling mencintai*

Comments

Popular posts from this blog

Pulau Perhentian

Salam uolss

Last weekend 2-4 April kitorang g Pulau Perhentian. Rasanya dah 3 tahun ajak husband hahahaha tapi akhirnya dapat la pegi, 100% plan En Kudin dengan kawan-kawan dia.

Trip sebenarnya 3h2m, jumaat tengah malam kami bertolak naik van 11 seaters.. selesa sangat2 untuk 3 family with 3 toddlers, 1 infant dengan budak bujang sorang aka driver jugaklah tu hihi. Lagi 4 orang naik flight. Kelasss. Jumpa kat jeti hehe

Pendek cerita, sampai jeti dah ada orang nama Ila tunggu. Amik pakej dengan dia. Asalnya sampai je check in then Jungle Trekking lepas tu leisure/free and easy, malam ada BBQ. Esoknya breakfast pastu snorkeling sampai 3ptg, lunch provided then rest and malam BBQ. Isnin check out then balikkk.

Sampai tu bot tak gerak lagi so kitorang breakfast kat jeti dulu. Sedaplah makan dengan tak gosok gigi tak mandi. Hahaha kan tido dalam van sepanjang jalan, kan? Anak 2-2 ok je mentido sampai pagi.

Sudah makan sudah bayar bagai naik bot dalam 30-45 minit camtu.. sampai Cafe Amelia.…

beware: photographer penipu.

salam...

entah kenapa aku susah sangat nak tido sekarang..
lelap sekejap, terjaga pastu terkebil-kebil sorang..
haihhh nasib baik hubby bole tido walaupun cahaya dari lappy ni bole menggangu lena  - hehe lappy betul-betul tepi katil.  *penakut muahahahaa
***************************

cam tak sape nihh?? ingat balik entri lama di sini. aku dan ramai lagi hire dia untuk 3event.
kes aku, dia hantar krew tapi dia hutang krew tu so kena la hold my album kan. masa up entri tu, dia balas mesej kat fb dengan alasan phone rosak.
masa tu kecoh sebab SYD CHARICE aka SITI RAHMAH ABDULLAH - ic no: 850222-05-5404 tu tak attend or hantar krew untuk shoot wedding diorang.. lepas dia explain & confirm she will come on 7 jan, so aku lepak.. wait and see..

dia jugak cakap nak bayar aku so aku bole bayar krew tu dulu.. but!
kecoh lagi dan lagi.. why? dia buat taik tak datang lagi wedding seterusnya dan blablabla.. aku tak tahan asek push tanya album dll
langsung dia taknak balas dah mesej-mesej aku... until..
m…

Si Merah buah hati saya

Hai all.. *krik krik
Bertabah la korang ye, layan je owner blog bilis picisan ni haa. Lappy lama still ok tapi tau la dah lebih 5 tahun hokeh. Bateri cepat abes, dari Luthfia kecik keyboard tu banyak rosak. Selalu gigih update blog kat phone, tak pun pasang je external keyboard tapi sejak anak 2.. nak update entry sepi takde isi pun segan. Hahahah nanti ye kita cerita. Bagi pic si merah ni teman dulu..


Harap2 lebih rajin dan maju lagi ke depan dengan si merah ni. Amin,