Skip to main content

Sewing project for baby - 1

Salam

Tak ingat entah tahun bila punya wishlist, jadi kenyataan 2014 entah bulan berapa.. mungkin bulan 10, beli ala2 hadiah anniversary in advance. Dapat la akhirnya mesin jahit idaman. Ehh lari sikit sebab idamkan NV50 tapi beli NV55.. Nama je kot.. fungsi semua sama je rasanya..


NV55 BROTHER

Basic menjahit tu ada.. tapi tak pernah attend mana-mana kelas formal melainkan yang belajar masa pelajaran kemahiran hidup dulu kat sekolah menengah. Hahahahhh tingkatan 1-3 ke? Maaf.. pelupa teruk!

So... bermula la angan-angan nak buat macam-macam untuk baby. Kebetulan pulak masa tu baru tau pregnant.. 

Jahit barut baby. Ini laaaaa benda pertama sekali aku buat. Bole tengok Ig: lulu.dandelionbaby or Fb pages: Lulu Stuff -- untuk order ataupun cuci mata. Sebenarnya order closed sementara sebab sekarang dah 38weeks++ pastu nak maternity dulu. Bole whatapps 012 5488 284 untuk stok yang masih ada.. 

Nah belanja gambar. 
Material : Cotton + Flannel + tali barut. 
Di jamin berkualiti. 
RM 10 sehelai. 
Beli banyak-banyak pastu tak mintak pun aku bagi diskaun. Hee






Yummy. Kan? 

*HAPPY SHOPPING*


Comments

Popular posts from this blog

Pulau Perhentian

Salam uolss

Last weekend 2-4 April kitorang g Pulau Perhentian. Rasanya dah 3 tahun ajak husband hahahaha tapi akhirnya dapat la pegi, 100% plan En Kudin dengan kawan-kawan dia.

Trip sebenarnya 3h2m, jumaat tengah malam kami bertolak naik van 11 seaters.. selesa sangat2 untuk 3 family with 3 toddlers, 1 infant dengan budak bujang sorang aka driver jugaklah tu hihi. Lagi 4 orang naik flight. Kelasss. Jumpa kat jeti hehe

Pendek cerita, sampai jeti dah ada orang nama Ila tunggu. Amik pakej dengan dia. Asalnya sampai je check in then Jungle Trekking lepas tu leisure/free and easy, malam ada BBQ. Esoknya breakfast pastu snorkeling sampai 3ptg, lunch provided then rest and malam BBQ. Isnin check out then balikkk.

Sampai tu bot tak gerak lagi so kitorang breakfast kat jeti dulu. Sedaplah makan dengan tak gosok gigi tak mandi. Hahaha kan tido dalam van sepanjang jalan, kan? Anak 2-2 ok je mentido sampai pagi.

Sudah makan sudah bayar bagai naik bot dalam 30-45 minit camtu.. sampai Cafe Amelia.…

beware: photographer penipu.

salam...

entah kenapa aku susah sangat nak tido sekarang..
lelap sekejap, terjaga pastu terkebil-kebil sorang..
haihhh nasib baik hubby bole tido walaupun cahaya dari lappy ni bole menggangu lena  - hehe lappy betul-betul tepi katil.  *penakut muahahahaa
***************************

cam tak sape nihh?? ingat balik entri lama di sini. aku dan ramai lagi hire dia untuk 3event.
kes aku, dia hantar krew tapi dia hutang krew tu so kena la hold my album kan. masa up entri tu, dia balas mesej kat fb dengan alasan phone rosak.
masa tu kecoh sebab SYD CHARICE aka SITI RAHMAH ABDULLAH - ic no: 850222-05-5404 tu tak attend or hantar krew untuk shoot wedding diorang.. lepas dia explain & confirm she will come on 7 jan, so aku lepak.. wait and see..

dia jugak cakap nak bayar aku so aku bole bayar krew tu dulu.. but!
kecoh lagi dan lagi.. why? dia buat taik tak datang lagi wedding seterusnya dan blablabla.. aku tak tahan asek push tanya album dll
langsung dia taknak balas dah mesej-mesej aku... until..
m…

Si Merah buah hati saya

Hai all.. *krik krik
Bertabah la korang ye, layan je owner blog bilis picisan ni haa. Lappy lama still ok tapi tau la dah lebih 5 tahun hokeh. Bateri cepat abes, dari Luthfia kecik keyboard tu banyak rosak. Selalu gigih update blog kat phone, tak pun pasang je external keyboard tapi sejak anak 2.. nak update entry sepi takde isi pun segan. Hahahah nanti ye kita cerita. Bagi pic si merah ni teman dulu..


Harap2 lebih rajin dan maju lagi ke depan dengan si merah ni. Amin,