Skip to main content

Melahirkan Ku Aimi Zahra

Hurm.. baru nak mula dah rasa berdenyut. Hihi

Hari ni genap seminggu  3 minggu berpantang. Dah 2 minggu peram ni.. sori masih belajar nak hadam ada anak 2. Kih3 lagi pulak balik kampung hari ke 5, sibuk nak urus hal Aqiqah anak.. then berurut etc. Kali ni mak minta urutan seminggu ye. Heheh lepas pantang cadangnya nak urut 3 hari lagi.. lega hilang lenguh segala.

*lap peluh*

Panas sangat3 kat kampung ye. Even hujan jugak kadang-kadang tapi bahang tuuu. Adoi. Rindu aircond opis. Haha ok la.. nak jadi cerita, Hari Khamis tu husband last day stanby.. biasa la pagi-pagi dia hantar.. so kiss mwahh2 salam bagai, tiba-tiba dia usap perut cakap, adik baby keluar la esok.. esok hari jumaat. Aku tak mengiyakan tapi tak pulak sentap menghalang dia.. rasanya masa tu aku happy gigit ais dari milo ais yang aku tapau masa drop Luthfia kat nurseri dia tu.

Takde fikir pape, aku buat je keje macam biasa. Masa ni marah sebab patut minggu ni la kena handover ajar budak yang bakal take over keje tapi 2nd bos sibuk suruh filing. Kemas barang fail kat stor semua. Semua dia kerah so petang tu semua takde naik stor. Aku je la tinggal kat dept kemas barang keje kat meja aku tu. Biasa je.. aku settle mana yang bole.. dalam pukul 5 kot.. ada drama sket kat opis, lepas tu malas nak semak otak sangat.. aku balik. Husband datang awal, so balik je dengan tenang..

Tengah malam entah pukul berapa rasa perut mula kejap-kejap keras.. rasa macam period pain.. ada jugak rasa macam tanda nak berak cirit tu. Aku tahan je.. nak bangun malas.. dia berulang-ulang sampai aku tido macam nak tertonggeng yep.. janji tak payah bangun pegi berak. Ish tak senonoh!

Dalam tahan tu.. baru terfikir.. eh, dah nak beranak ke? Macam separa sedar tido-tido ayam je.. terfikir macam-macam terus bangun laju-laju! Panic attack! Aik, tanda apa pun takde.. biar betul. Betul ke tipu-tipu ni? Masa tu dah kol 6 lebih dah.. g toilet.. tgk ada lendir ngan darah.. hahah tah bila keluar.. patut le sakit dah..

Hurm, aku mandi.. pastu gerak husband. Aku suh cepat-cepat sebab orang kata baby no 2 cepat sebab dah ada jalan. Aku takut bila fikir nak kena hantar Luthfia pegi nurseri, nak bagitau mak ayah dari Kedah.. kang sape nak tengok anak dara sulung tu?? Hurm.. but my husband being him, dia cakap *nanti la, orang pun nak mandi jugak..* Dang!! Kalau pecah ketuban dah time tu, mungkin aku yang drive kete sendiri pegi hospital.

*panjang sangat kot? Kita jumpa next entri la ok!

Comments

Popular posts from this blog

Yogjakarta trip - tips and trick!

Yang penting, ENJOY !

1 - Kalau pergi dengan kawan, make sure dalam gandaan 3 atau 6. Kalau 4 atau 5 pun bole tapi ade yang tak dapat naik sama-sama atau tak dapat gambar satu group dekat certain spot. Lagi satu tujuannya nak jimat. Kalau bajet bukan halangan, silakan.

2 - Hotel tu takyah nak best sangat pun takpe, sempat tido dengan kupas buah salak je. Hotel kitorang ritu siap ade pool. Bila nak berendam dah kalau keluar awal pagi, balik dah lepas maghrib. HAHA.

3 - Prepare baju extra, untuk Merapi Jeep Tour dengan Goa Pindul water rafting & cave tubing. Merapi tu kitorang taktau akan teruk basah tetibe dapat driver tu drift kawasan berair 3x, baju tak bawak. Sekian.

4 - Pregnant? Tak sesuai pegi Timang Beach, Merapi Jeep Tour atau err takyah la g Yogja. MERUGIKAN diri. Takde aktiviti nak buat selain layan coffee dekat Cafe Hipstur yang susah nak cari. Bole la kalau pegi semata nak naik beca je sopim atau lepak dekat hotel cun dalam AADC tu. 😝

5 - Makanan dia pedas. Tahap dewa.…

Itinerary Yogjakarta

Hai, 
Ni plan trip 'bujang' kitorang Sept nanti. Dari 6 tinggal 4, yang 2 tu kecundang. Biase la isteri-isteri orang, termengandung HAHA plan tindakan tak ketat lah tu. So, teruskan berjuang ye yang 4 ni kira jadik lah. Actually ni yang ke 2. Tahun 2016 kitorang pegi Padang. Err nanti lah throwback. Nak sapu habuk dekat sini bukan senang k. Istiqomahhhh.
Day 1
12 tgh    Sampai Yogjakarta (Yeyyy!)
              Lunch
4 ptg      Parangtritis/ Gumuk Pasir (Padang Pasir) – SUNSET
Entrance – 3,000/pax
Mobil - 5,000 (1,250K/pax)
Alun-Alun Kidul) 30,000 - 80,000 (4 pax) (bajet: 10,000/pax)
Day 2
7pg         Breakfast @ hotel
8pg         Hutan Pinus (bergambar)
Entrance – 2,000/pax
Rumah Hobbit – 2,000/pax
Kebun Buah Mangunan – 5,000/pax
12 tgh    Timang Beach (gondola) – SUNSET
                Upah org kg utk bawak – 60,000 atau kurang/ sewa motor (jln teruk, berbatu)
                *gondola 200,000/pax
                Lunch (Lobster) bajet sharing - 400,000 (100,000/pax)
4ptg       Goa Pindul (air te…

beware: photographer penipu.

salam...

entah kenapa aku susah sangat nak tido sekarang..
lelap sekejap, terjaga pastu terkebil-kebil sorang..
haihhh nasib baik hubby bole tido walaupun cahaya dari lappy ni bole menggangu lena  - hehe lappy betul-betul tepi katil.  *penakut muahahahaa
***************************

cam tak sape nihh?? ingat balik entri lama di sini. aku dan ramai lagi hire dia untuk 3event.
kes aku, dia hantar krew tapi dia hutang krew tu so kena la hold my album kan. masa up entri tu, dia balas mesej kat fb dengan alasan phone rosak.
masa tu kecoh sebab SYD CHARICE aka SITI RAHMAH ABDULLAH - ic no: 850222-05-5404 tu tak attend or hantar krew untuk shoot wedding diorang.. lepas dia explain & confirm she will come on 7 jan, so aku lepak.. wait and see..

dia jugak cakap nak bayar aku so aku bole bayar krew tu dulu.. but!
kecoh lagi dan lagi.. why? dia buat taik tak datang lagi wedding seterusnya dan blablabla.. aku tak tahan asek push tanya album dll
langsung dia taknak balas dah mesej-mesej aku... until..
m…