Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2015

Finale - detik kelahiran puteri no 2

Huu memang tak harap ada yang baca.. tapi nak tulis la bagi habis cerita delivery tu.. hahah anak aku no 2 ni dah 6bulan pun. Wiwiwii patutnya dah masuk bab puree hoii Alert: ini entri panjang!

Okeh balik cerita asal.

So pagi tu hantar si kakak kat nurseri pastu breakfast dulu. Masa ni call mak sebab tengok tak balas.. jap lagi beranak dah mak tak sampai pulak. Huhu mintak maaf la bagai.. sakit terasa masa duduk-duduk tu. Berdebar pun ye jugak.. then pegi la check in..

Sampai hospital register bla3. Nahh nurse monitor contraction guna mesin CTG tu. Ehh tak sakit pulak. Macam ok je bole je tahan.. hurm, nak balik doktor tak kasi sebab anak no 2.. biasa dah ada jalan. Takut bagi balik nanti kang pecah ketuban.. terberanak pulak aku gak yang susah. Nurse suruh jalan-jalan turun naik tangga percepatkan bukaan.

Aku pun bertemankan husband cuma menurut je la.. yang tak faham tu, bacaan CTG tu tak tinggi pun sakit tapi bila aku jalan-jalan tu sakit jee.. terbongkok-bongkok tahan sakit tau! L…

Mimpi biar sampai ke bintang

We were talking about future, seriously guys.. until...
Husband: ok sebelum orang standby nanti siapkan jahit etc ye takyah pegi mana-mana. Me: aah lepas dah siap ni nak belajar jahit baju lain. Husband: belajar rajin-rajin nanti balik kampung tak payah keje, menjahit je kat rumah..
EXCITED ye dengar keizinan tak perlu keje tu! Aku apa lagi.. macam nak melompat pun ada tapi act cool je
Me: orait you took my ootd k. Tangkap gambar baju tu, mana tau bole jual ke kan.. Husband: aah, nanti kita tangkap gambar kat kebun.
****krik krik
Me: pehal pulak kebun?  Husband: ye la.. kan orang selalu photoshoot dekat tepi jalan, kat taman.. kita kat kebun la.. 
Yes, whatever hubby. *bunuh angan2 aku je.
#Sorry lama betul hibernate. Taktau ada ke tak orang nak dengar sambungan beranak ritu.. kih3 pape hal pun nanti kita jumpa lagi kat sini okeh! Jangan lupa aminkan agar impian aku pun jadi kenyataan.. aminn