Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2015

Bye 2015

Salam..

So, dekat fb kau cakap takde pun kau buat wishlist 2016 ke apa-apa resolution ke.. ni kenapa tiba-tiba update blog? Hahahahahahh dalam hati teringin lettewww.
Ada penah aku update wishlist tapi lama dah samapi aku sendiri dah lupa dan tak update wishlist tu. Sebab semangat baru, meh kita ingat semula apa yang best 2015.
Yang utama sekali mestilah kelahiran puteri ke 2 kami. Ku Aimi Zahra yang kecik lagi aktif tu. Then, rumah kami. InsyaAllah 2016 akan siap jika takde aral. Expected 2017. Doa yang baik-baik aje.
....i survived another 1 year dekat opis. Maaflah cerita pasal opis je banyak drama. Mohon doakan aku agar murah rezeki bab keje. Hihi
Butik vendor. Langkah setapak dari dropship ke butik vendor tapi berita tak baik ialah 2 butik aku quit sebab management problem and 1 butik tak renew contract; takpe mungkin bukan rezeki aku so tinggal 1 lagi butik yang bakal melancarkan website diorang tak lama lagi. Syukur Alhamdulillah sebab mengandungkan Aimi, buat aku belajar banya…

3 series

Salam..

So i turn 30 today. Happy birthday to me. Hahahh

Sebelum ni, masa kawan dept lain dapat transfer Sg Petani sebenarnya dah celebrate pun birthday untuk kitorang yang lahir in Dec 2015.

Tak sangka pulak hari ni ada lagi surprise!

Sebenarnya sedih sangat sebab bosses tak approve cuti 30-31hb. Nanges jugak sebab nak balik kampung lagi. Tak puas balik kejap je 23-25hb aritu. Kesahnya sebab 26hb aku terpaksa keje. Cuti panjang, mana ada sape nak datang...

Ok 29hb dah bos tak approve pastu bla3 malam tu aku tengok Yanie IG: thecraftpotion update cakap ada promo mini flower & KitKat bouquet. Apa lagi terus book 2 ketul. Niat asal 1 nak bagi kat budak HQ, 1 lagi letak je kat opis mengubat hati yang lara datang keje 30hb.

Tapi... dapat 3 bouquet!

Yanie baik sangat dia bagi free sebab last minute dia baru tau its my birthday. Rugi tak bagitau awal kalau tak mesti dapat hadiah sekali. Ehh? Niat je dah tak baik kan? Hahahah #gurauje

Anyway thanks kawan yang sudi belanja makan, sudi ord…

Trip ke Zoo Negara

Salam...

So, cuti sekolah dah nak krik krik. Walau anak belum sekolah nak jugak cerita bawak anak-anak pegi jalan. Hihi 23-25hb Dec baru ni balik kampung. Hantar adik ipar bertunang. Tu nanti la cerita.

26hb sabtu.

Aku kena keje. Bayangkan tengah seronok cuti tiba-tiba turn kau keje. Nak sumpah siapa? Memang kena la keje. Bos datang spot check kau... okeh taknak spoil mood. Balik keje aku laju2 ajak balik tukar baju. Pujuk kudin bawak g PD. Tapi abes keje pukul 1, kudin amik dekat pukul 2. Aku pulak memang tak berani book hotel. Patutnya book je. Kang tak jadi pegi aku rugi sendiri. Hahahaa

Lepas lepak makan dah kenyang, as expected kudin taknak g PD. Hurm... dia nak jugak bawak anak g Zoo. Belasah jelah. Dah dekat pukul 4 masa beli tiket so takde la nak tengok Panda. Kaunter tiket pun tulis Panda show sampai 5petang je. Tak berbaloi. Tiket RM 32 dewasa. Anak bawah 3tahun FREE. Okeh. Mula dengan family pic. Hohoho



Ape lagi. Tengok gambar jelah ye!







Luthfia suka ke tidak?
. . .
Tengah j…

Pencarian Bagasi

Salam..

Hahahahh apekah tajuk? Belasah je la. Memang nak cerita pasal nak cari luggage bag atau cabin bag dan yang sewaktu dengannya.

Last week husband cakap dekat Sunway Piramid ada sale luggage. Since dah terlepas err takde bajet masa sale kat tesco ritu, aku okeyy jelah. Bukan senang husband nak bawak g Sunway tu.

Arini la hari di tunggu-tunggu maka lepas makan pagi kitorang pegi la sana. Sampai je ada la 2 ketul jenama yang sale tapi sale tu pun over budget. Kalau budget banyak, laju je tuju Samsonite kot hihihii

Hurm..

Dari ruang legar tempat sale tu pegi masuk Isetan. Belek punya belek ada la 2 jenama yang aku berkenan. Taktau kenapa aku yakin sangat yang di cari bukan yang tu, aku terus ajak masuk Aeon. Hah, banyakkk lagi yang cun tapi spoil pulak bila ada customer tengah pulang luggage yang baru dia beli dan bising tak puas hati kat situ.

Masa ni Kudin dah tanya mana 1 aku nak, berapa bajet bla3 tapi hati rasa kosong. Ewahhhh terus keluar pastu mintak dia tanya reception.. man…