Skip to main content

Bye 2015

Salam..

So, dekat fb kau cakap takde pun kau buat wishlist 2016 ke apa-apa resolution ke.. ni kenapa tiba-tiba update blog? Hahahahahahh dalam hati teringin lettewww.

Ada penah aku update wishlist tapi lama dah samapi aku sendiri dah lupa dan tak update wishlist tu. Sebab semangat baru, meh kita ingat semula apa yang best 2015.

Yang utama sekali mestilah kelahiran puteri ke 2 kami. Ku Aimi Zahra yang kecik lagi aktif tu. Then, rumah kami. InsyaAllah 2016 akan siap jika takde aral. Expected 2017. Doa yang baik-baik aje.

....i survived another 1 year dekat opis. Maaflah cerita pasal opis je banyak drama. Mohon doakan aku agar murah rezeki bab keje. Hihi

Butik vendor. Langkah setapak dari dropship ke butik vendor tapi berita tak baik ialah 2 butik aku quit sebab management problem and 1 butik tak renew contract; takpe mungkin bukan rezeki aku so tinggal 1 lagi butik yang bakal melancarkan website diorang tak lama lagi. Syukur Alhamdulillah sebab mengandungkan Aimi, buat aku belajar banyak perkara dari segala segi. Mana tahu 2016 aku dapat pulangan bisnes 100k yang pertama? Hihi amin..

Owh aku dah reti jahit baju! Err bukan semua la tapi dah berhasil baju kurung, kurung moden, kain 2-3 pattern, baju anak. I even tried to sew our Hari Raya outfit tau! Bole la.. next year mesti upgrade lagi ye!! Motivasi diri kena kekal tinggi.

Salah 1 seluar anak

Baju Vietnam versi muslimah sebab tak ketat


Hurm wishlist 2016? Esok jelah. Or lepas iols update in my planner. Ok tak? Heee

Comments

Popular posts from this blog

Pulau Perhentian

Salam uolss

Last weekend 2-4 April kitorang g Pulau Perhentian. Rasanya dah 3 tahun ajak husband hahahaha tapi akhirnya dapat la pegi, 100% plan En Kudin dengan kawan-kawan dia.

Trip sebenarnya 3h2m, jumaat tengah malam kami bertolak naik van 11 seaters.. selesa sangat2 untuk 3 family with 3 toddlers, 1 infant dengan budak bujang sorang aka driver jugaklah tu hihi. Lagi 4 orang naik flight. Kelasss. Jumpa kat jeti hehe

Pendek cerita, sampai jeti dah ada orang nama Ila tunggu. Amik pakej dengan dia. Asalnya sampai je check in then Jungle Trekking lepas tu leisure/free and easy, malam ada BBQ. Esoknya breakfast pastu snorkeling sampai 3ptg, lunch provided then rest and malam BBQ. Isnin check out then balikkk.

Sampai tu bot tak gerak lagi so kitorang breakfast kat jeti dulu. Sedaplah makan dengan tak gosok gigi tak mandi. Hahaha kan tido dalam van sepanjang jalan, kan? Anak 2-2 ok je mentido sampai pagi.

Sudah makan sudah bayar bagai naik bot dalam 30-45 minit camtu.. sampai Cafe Amelia.…

beware: photographer penipu.

salam...

entah kenapa aku susah sangat nak tido sekarang..
lelap sekejap, terjaga pastu terkebil-kebil sorang..
haihhh nasib baik hubby bole tido walaupun cahaya dari lappy ni bole menggangu lena  - hehe lappy betul-betul tepi katil.  *penakut muahahahaa
***************************

cam tak sape nihh?? ingat balik entri lama di sini. aku dan ramai lagi hire dia untuk 3event.
kes aku, dia hantar krew tapi dia hutang krew tu so kena la hold my album kan. masa up entri tu, dia balas mesej kat fb dengan alasan phone rosak.
masa tu kecoh sebab SYD CHARICE aka SITI RAHMAH ABDULLAH - ic no: 850222-05-5404 tu tak attend or hantar krew untuk shoot wedding diorang.. lepas dia explain & confirm she will come on 7 jan, so aku lepak.. wait and see..

dia jugak cakap nak bayar aku so aku bole bayar krew tu dulu.. but!
kecoh lagi dan lagi.. why? dia buat taik tak datang lagi wedding seterusnya dan blablabla.. aku tak tahan asek push tanya album dll
langsung dia taknak balas dah mesej-mesej aku... until..
m…

Si Merah buah hati saya

Hai all.. *krik krik
Bertabah la korang ye, layan je owner blog bilis picisan ni haa. Lappy lama still ok tapi tau la dah lebih 5 tahun hokeh. Bateri cepat abes, dari Luthfia kecik keyboard tu banyak rosak. Selalu gigih update blog kat phone, tak pun pasang je external keyboard tapi sejak anak 2.. nak update entry sepi takde isi pun segan. Hahahah nanti ye kita cerita. Bagi pic si merah ni teman dulu..


Harap2 lebih rajin dan maju lagi ke depan dengan si merah ni. Amin,