Skip to main content

Pencarian Bagasi

Salam..

Hahahahh apekah tajuk? Belasah je la. Memang nak cerita pasal nak cari luggage bag atau cabin bag dan yang sewaktu dengannya.

Last week husband cakap dekat Sunway Piramid ada sale luggage. Since dah terlepas err takde bajet masa sale kat tesco ritu, aku okeyy jelah. Bukan senang husband nak bawak g Sunway tu.

Arini la hari di tunggu-tunggu maka lepas makan pagi kitorang pegi la sana. Sampai je ada la 2 ketul jenama yang sale tapi sale tu pun over budget. Kalau budget banyak, laju je tuju Samsonite kot hihihii

Hurm..

Dari ruang legar tempat sale tu pegi masuk Isetan. Belek punya belek ada la 2 jenama yang aku berkenan. Taktau kenapa aku yakin sangat yang di cari bukan yang tu, aku terus ajak masuk Aeon. Hah, banyakkk lagi yang cun tapi spoil pulak bila ada customer tengah pulang luggage yang baru dia beli dan bising tak puas hati kat situ.

Masa ni Kudin dah tanya mana 1 aku nak, berapa bajet bla3 tapi hati rasa kosong. Ewahhhh terus keluar pastu mintak dia tanya reception.. mana lagi kedai jual luggage. Hehe bukan nak tanya sendiri kan?

Dari situ la pertemuan dengan kedai Wings. Bukan kumpulan rock tu la. Ish. Kedai ni dekat tingkat bawah, alaaa yang banyak kedai makan tuu..

Berkenan gila luggage kaler pink jenama apa aku da lupa. Hahaha buy 1 free 1. RM 500++ harganya. Tapi saiz large dengan medium. Hampeh. Kalau medium dengan cabin size, tak toleh kiri kanan aku mesti amik sebab tengok je dah suka.

Akhirnya, aku pilih luggage medium. Disney gambar mickey mouse hahahaha. Light weight sebab luar tu sederhana lasak.. ada lagi lebih tahan lasak tapi beg tu berat sikit la.. aim cabin size bag nanti aku g beli, tunggu gaji dulu wiwiwiii diorang sale sampai awal Januari 2016. Ada yang mencari gak, pegi la. Sales girl pun semua nice.

Gambar tak kena ngena dengan post.
#luggagepicturecanwait

Comments

Popular posts from this blog

Pulau Perhentian

Salam uolss

Last weekend 2-4 April kitorang g Pulau Perhentian. Rasanya dah 3 tahun ajak husband hahahaha tapi akhirnya dapat la pegi, 100% plan En Kudin dengan kawan-kawan dia.

Trip sebenarnya 3h2m, jumaat tengah malam kami bertolak naik van 11 seaters.. selesa sangat2 untuk 3 family with 3 toddlers, 1 infant dengan budak bujang sorang aka driver jugaklah tu hihi. Lagi 4 orang naik flight. Kelasss. Jumpa kat jeti hehe

Pendek cerita, sampai jeti dah ada orang nama Ila tunggu. Amik pakej dengan dia. Asalnya sampai je check in then Jungle Trekking lepas tu leisure/free and easy, malam ada BBQ. Esoknya breakfast pastu snorkeling sampai 3ptg, lunch provided then rest and malam BBQ. Isnin check out then balikkk.

Sampai tu bot tak gerak lagi so kitorang breakfast kat jeti dulu. Sedaplah makan dengan tak gosok gigi tak mandi. Hahaha kan tido dalam van sepanjang jalan, kan? Anak 2-2 ok je mentido sampai pagi.

Sudah makan sudah bayar bagai naik bot dalam 30-45 minit camtu.. sampai Cafe Amelia.…

beware: photographer penipu.

salam...

entah kenapa aku susah sangat nak tido sekarang..
lelap sekejap, terjaga pastu terkebil-kebil sorang..
haihhh nasib baik hubby bole tido walaupun cahaya dari lappy ni bole menggangu lena  - hehe lappy betul-betul tepi katil.  *penakut muahahahaa
***************************

cam tak sape nihh?? ingat balik entri lama di sini. aku dan ramai lagi hire dia untuk 3event.
kes aku, dia hantar krew tapi dia hutang krew tu so kena la hold my album kan. masa up entri tu, dia balas mesej kat fb dengan alasan phone rosak.
masa tu kecoh sebab SYD CHARICE aka SITI RAHMAH ABDULLAH - ic no: 850222-05-5404 tu tak attend or hantar krew untuk shoot wedding diorang.. lepas dia explain & confirm she will come on 7 jan, so aku lepak.. wait and see..

dia jugak cakap nak bayar aku so aku bole bayar krew tu dulu.. but!
kecoh lagi dan lagi.. why? dia buat taik tak datang lagi wedding seterusnya dan blablabla.. aku tak tahan asek push tanya album dll
langsung dia taknak balas dah mesej-mesej aku... until..
m…

Si Merah buah hati saya

Hai all.. *krik krik
Bertabah la korang ye, layan je owner blog bilis picisan ni haa. Lappy lama still ok tapi tau la dah lebih 5 tahun hokeh. Bateri cepat abes, dari Luthfia kecik keyboard tu banyak rosak. Selalu gigih update blog kat phone, tak pun pasang je external keyboard tapi sejak anak 2.. nak update entry sepi takde isi pun segan. Hahahah nanti ye kita cerita. Bagi pic si merah ni teman dulu..


Harap2 lebih rajin dan maju lagi ke depan dengan si merah ni. Amin,