Skip to main content

Pencarian Bagasi

Salam..

Hahahahh apekah tajuk? Belasah je la. Memang nak cerita pasal nak cari luggage bag atau cabin bag dan yang sewaktu dengannya.

Last week husband cakap dekat Sunway Piramid ada sale luggage. Since dah terlepas err takde bajet masa sale kat tesco ritu, aku okeyy jelah. Bukan senang husband nak bawak g Sunway tu.

Arini la hari di tunggu-tunggu maka lepas makan pagi kitorang pegi la sana. Sampai je ada la 2 ketul jenama yang sale tapi sale tu pun over budget. Kalau budget banyak, laju je tuju Samsonite kot hihihii

Hurm..

Dari ruang legar tempat sale tu pegi masuk Isetan. Belek punya belek ada la 2 jenama yang aku berkenan. Taktau kenapa aku yakin sangat yang di cari bukan yang tu, aku terus ajak masuk Aeon. Hah, banyakkk lagi yang cun tapi spoil pulak bila ada customer tengah pulang luggage yang baru dia beli dan bising tak puas hati kat situ.

Masa ni Kudin dah tanya mana 1 aku nak, berapa bajet bla3 tapi hati rasa kosong. Ewahhhh terus keluar pastu mintak dia tanya reception.. mana lagi kedai jual luggage. Hehe bukan nak tanya sendiri kan?

Dari situ la pertemuan dengan kedai Wings. Bukan kumpulan rock tu la. Ish. Kedai ni dekat tingkat bawah, alaaa yang banyak kedai makan tuu..

Berkenan gila luggage kaler pink jenama apa aku da lupa. Hahaha buy 1 free 1. RM 500++ harganya. Tapi saiz large dengan medium. Hampeh. Kalau medium dengan cabin size, tak toleh kiri kanan aku mesti amik sebab tengok je dah suka.

Akhirnya, aku pilih luggage medium. Disney gambar mickey mouse hahahaha. Light weight sebab luar tu sederhana lasak.. ada lagi lebih tahan lasak tapi beg tu berat sikit la.. aim cabin size bag nanti aku g beli, tunggu gaji dulu wiwiwiii diorang sale sampai awal Januari 2016. Ada yang mencari gak, pegi la. Sales girl pun semua nice.

Gambar tak kena ngena dengan post.
#luggagepicturecanwait

Comments

Popular posts from this blog

Yogjakarta trip - tips and trick!

Yang penting, ENJOY !

1 - Kalau pergi dengan kawan, make sure dalam gandaan 3 atau 6. Kalau 4 atau 5 pun bole tapi ade yang tak dapat naik sama-sama atau tak dapat gambar satu group dekat certain spot. Lagi satu tujuannya nak jimat. Kalau bajet bukan halangan, silakan.

2 - Hotel tu takyah nak best sangat pun takpe, sempat tido dengan kupas buah salak je. Hotel kitorang ritu siap ade pool. Bila nak berendam dah kalau keluar awal pagi, balik dah lepas maghrib. HAHA.

3 - Prepare baju extra, untuk Merapi Jeep Tour dengan Goa Pindul water rafting & cave tubing. Merapi tu kitorang taktau akan teruk basah tetibe dapat driver tu drift kawasan berair 3x, baju tak bawak. Sekian.

4 - Pregnant? Tak sesuai pegi Timang Beach, Merapi Jeep Tour atau err takyah la g Yogja. MERUGIKAN diri. Takde aktiviti nak buat selain layan coffee dekat Cafe Hipstur yang susah nak cari. Bole la kalau pegi semata nak naik beca je sopim atau lepak dekat hotel cun dalam AADC tu. 😝

5 - Makanan dia pedas. Tahap dewa.…

Itinerary Yogjakarta

Hai, 
Ni plan trip 'bujang' kitorang Sept nanti. Dari 6 tinggal 4, yang 2 tu kecundang. Biase la isteri-isteri orang, termengandung HAHA plan tindakan tak ketat lah tu. So, teruskan berjuang ye yang 4 ni kira jadik lah. Actually ni yang ke 2. Tahun 2016 kitorang pegi Padang. Err nanti lah throwback. Nak sapu habuk dekat sini bukan senang k. Istiqomahhhh.
Day 1
12 tgh    Sampai Yogjakarta (Yeyyy!)
              Lunch
4 ptg      Parangtritis/ Gumuk Pasir (Padang Pasir) – SUNSET
Entrance – 3,000/pax
Mobil - 5,000 (1,250K/pax)
Alun-Alun Kidul) 30,000 - 80,000 (4 pax) (bajet: 10,000/pax)
Day 2
7pg         Breakfast @ hotel
8pg         Hutan Pinus (bergambar)
Entrance – 2,000/pax
Rumah Hobbit – 2,000/pax
Kebun Buah Mangunan – 5,000/pax
12 tgh    Timang Beach (gondola) – SUNSET
                Upah org kg utk bawak – 60,000 atau kurang/ sewa motor (jln teruk, berbatu)
                *gondola 200,000/pax
                Lunch (Lobster) bajet sharing - 400,000 (100,000/pax)
4ptg       Goa Pindul (air te…

beware: photographer penipu.

salam...

entah kenapa aku susah sangat nak tido sekarang..
lelap sekejap, terjaga pastu terkebil-kebil sorang..
haihhh nasib baik hubby bole tido walaupun cahaya dari lappy ni bole menggangu lena  - hehe lappy betul-betul tepi katil.  *penakut muahahahaa
***************************

cam tak sape nihh?? ingat balik entri lama di sini. aku dan ramai lagi hire dia untuk 3event.
kes aku, dia hantar krew tapi dia hutang krew tu so kena la hold my album kan. masa up entri tu, dia balas mesej kat fb dengan alasan phone rosak.
masa tu kecoh sebab SYD CHARICE aka SITI RAHMAH ABDULLAH - ic no: 850222-05-5404 tu tak attend or hantar krew untuk shoot wedding diorang.. lepas dia explain & confirm she will come on 7 jan, so aku lepak.. wait and see..

dia jugak cakap nak bayar aku so aku bole bayar krew tu dulu.. but!
kecoh lagi dan lagi.. why? dia buat taik tak datang lagi wedding seterusnya dan blablabla.. aku tak tahan asek push tanya album dll
langsung dia taknak balas dah mesej-mesej aku... until..
m…