Skip to main content

Trip ke Zoo Negara

Salam...

So, cuti sekolah dah nak krik krik. Walau anak belum sekolah nak jugak cerita bawak anak-anak pegi jalan. Hihi 23-25hb Dec baru ni balik kampung. Hantar adik ipar bertunang. Tu nanti la cerita.

26hb sabtu.

Aku kena keje. Bayangkan tengah seronok cuti tiba-tiba turn kau keje. Nak sumpah siapa? Memang kena la keje. Bos datang spot check kau... okeh taknak spoil mood. Balik keje aku laju2 ajak balik tukar baju. Pujuk kudin bawak g PD. Tapi abes keje pukul 1, kudin amik dekat pukul 2. Aku pulak memang tak berani book hotel. Patutnya book je. Kang tak jadi pegi aku rugi sendiri. Hahahaa

Lepas lepak makan dah kenyang, as expected kudin taknak g PD. Hurm... dia nak jugak bawak anak g Zoo. Belasah jelah. Dah dekat pukul 4 masa beli tiket so takde la nak tengok Panda. Kaunter tiket pun tulis Panda show sampai 5petang je. Tak berbaloi. Tiket RM 32 dewasa. Anak bawah 3tahun FREE. Okeh. Mula dengan family pic. Hohoho



Ape lagi. Tengok gambar jelah ye!







Luthfia suka ke tidak?

.
.
.

Tengah jalan tu tiba-tiba;

*Ayah, jom la balik......*


Comments

Popular posts from this blog

Pulau Perhentian

Salam uolss

Last weekend 2-4 April kitorang g Pulau Perhentian. Rasanya dah 3 tahun ajak husband hahahaha tapi akhirnya dapat la pegi, 100% plan En Kudin dengan kawan-kawan dia.

Trip sebenarnya 3h2m, jumaat tengah malam kami bertolak naik van 11 seaters.. selesa sangat2 untuk 3 family with 3 toddlers, 1 infant dengan budak bujang sorang aka driver jugaklah tu hihi. Lagi 4 orang naik flight. Kelasss. Jumpa kat jeti hehe

Pendek cerita, sampai jeti dah ada orang nama Ila tunggu. Amik pakej dengan dia. Asalnya sampai je check in then Jungle Trekking lepas tu leisure/free and easy, malam ada BBQ. Esoknya breakfast pastu snorkeling sampai 3ptg, lunch provided then rest and malam BBQ. Isnin check out then balikkk.

Sampai tu bot tak gerak lagi so kitorang breakfast kat jeti dulu. Sedaplah makan dengan tak gosok gigi tak mandi. Hahaha kan tido dalam van sepanjang jalan, kan? Anak 2-2 ok je mentido sampai pagi.

Sudah makan sudah bayar bagai naik bot dalam 30-45 minit camtu.. sampai Cafe Amelia.…

beware: photographer penipu.

salam...

entah kenapa aku susah sangat nak tido sekarang..
lelap sekejap, terjaga pastu terkebil-kebil sorang..
haihhh nasib baik hubby bole tido walaupun cahaya dari lappy ni bole menggangu lena  - hehe lappy betul-betul tepi katil.  *penakut muahahahaa
***************************

cam tak sape nihh?? ingat balik entri lama di sini. aku dan ramai lagi hire dia untuk 3event.
kes aku, dia hantar krew tapi dia hutang krew tu so kena la hold my album kan. masa up entri tu, dia balas mesej kat fb dengan alasan phone rosak.
masa tu kecoh sebab SYD CHARICE aka SITI RAHMAH ABDULLAH - ic no: 850222-05-5404 tu tak attend or hantar krew untuk shoot wedding diorang.. lepas dia explain & confirm she will come on 7 jan, so aku lepak.. wait and see..

dia jugak cakap nak bayar aku so aku bole bayar krew tu dulu.. but!
kecoh lagi dan lagi.. why? dia buat taik tak datang lagi wedding seterusnya dan blablabla.. aku tak tahan asek push tanya album dll
langsung dia taknak balas dah mesej-mesej aku... until..
m…

Si Merah buah hati saya

Hai all.. *krik krik
Bertabah la korang ye, layan je owner blog bilis picisan ni haa. Lappy lama still ok tapi tau la dah lebih 5 tahun hokeh. Bateri cepat abes, dari Luthfia kecik keyboard tu banyak rosak. Selalu gigih update blog kat phone, tak pun pasang je external keyboard tapi sejak anak 2.. nak update entry sepi takde isi pun segan. Hahahah nanti ye kita cerita. Bagi pic si merah ni teman dulu..


Harap2 lebih rajin dan maju lagi ke depan dengan si merah ni. Amin,