Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2016

Stroller - Halford Fliplite

Hai hai

Kejap rajin kejap malas jenguk blog ye. Ini cerita minggu Thaipusam. Cuti yang di nanti sebab keadaan kesihatan dah tahap jerebu. Flu, batuk, demam di buatnya. Tengah busy audit dengan closing kat opis memang hectic. Ok malas cerita.

So, sabtu tu lepas keje terus g cari stroller. Al kisahnya nak mencari stroller ni kat IG atau mana-mana baby store aje.. membawak ke Puchong pegi sebab IG ni jual stroller ni murah. Sekali kedai tu dah tutup daaa... haishh rasa macam baru je IG tu up iklan, tapi salah aku la jugak sebab amik no tepon dengan alamat je. IG tak save pun. Tepon pun tak angkat, wasap tak reply. Hohoho

Anak dah 2 baru beli stroller ke? Huu tidaklah begitu, aku da jual stroller 1st - Sweet Cherry Innova. Kudin gak pilih. Pakai dalam 10kali je kot dalam masa dekat 3tahun beli. Tapi, sayang..... nak beli stroller umbrella fold polak.
Bye Innova
Last-last p Mothercare kat IOI Mall Putrajaya. Kudin ikut jelah sebab aku dah macam bosan. Hahaha aku yang salah, marah pulak kan…

Puncak Mutiara, Sg Pelek

Ehehhh
Banyak entri kau malam ni? Hahahahaa hutang ni kalau tak cerita. 
So 24 Dec 2015. Al kisahnya pegi ikut rombongan bertunang adik ipar kat area Sg Pelek tu. So kitorang stay dekat Chalet Puncak Mutiara ni haaa. Ya ampun tak pernah tau pun ada tempat ni. Femes rupanya Restoren ni. Haha taknak cerita pasal tunang. Nanti dah nak kawen baru cerita, ok?
Nak tengok femes tak Puncak Mutiara ni? Taip je kat Google. Terus keluar info. Dari fb diorang, maps, review. Sume la. Yes. Memang terbaik.




Makan sedap, bilik chalet luas, selesa dan bersih.  Puas hati. 

Birthday Present

Salam..

Biasanya memang tak post kat blog apa-apa gift yang Kudin bagi or aku bagi kat dia. Tapi entah, bila perlu.. aku yang pelupa ni taknak bagi benda sama tapi tak ingat sebelum ni bagi apa?

So our Anniversary aku bagi jam dekat dia. I request the same in return. Hahah sukati la nak request..tapi yang best tu, beli time Krismas. Ade promo. So beli 1 dapat 2. Beli kat dia, dapat aku punya skali. Yeyy! Masa dia beli jam aku senyap2.. tapi mujur dia tak salah pilih. Aku memang suka jam yang muka dia tu besaq. Entah pasaipa. Minat.

Birthday 2015 paling rasa di sayangi sangat sebab kawan-kawan, mak ayah dengan Kudin tak lupa wish Birthday. 😂😂😂 Wish je. Tanda kau ingat. Selalu sangat kita lupa.. benda kecik gitu pun bole buat orang happy tau.

Ok then aku tunggu hadiah Kudin. Memang. Aku akui at times aku childish. Nak ajak travel, masa tak izinkan. Nak cuti pun tak bole. Huu so hint la 1 kasut Adidas. Konon nanti nak pakai masa trip bulan 3. Kemain kan?

Tunggu sampai bonus dia. Belum…

2016

Salam..

Mesti ramai dah ada senarai panjang azam tahun baru kan? Lambat sikit la iols nak join sama.. busy closing uols.. hahahahah dari 2012 keje situ pastu benti 2bulan masa tahun 2013 then masuk balik, tabah sampai 2016 ni. Clap2 huu 
Azam baru di mulakan dengan Bismillah.. kihkihkih 
Nak SAHM encik kudin cakap esok benti la.. or benti la, lepas tu balik kampung. Katakan la hutang abes dah, laju-laju aku resign. Jaga anak hari-hari. Ish. Tapi takpe.. yang lambat tu selalunya indah. Allah mesti dah tau bila aku patut benti jaga anak sendiri tu. Tunggu nak bagi je. 😂😂
Dah tu azam carry forward lagi.. nak kuruih. Ehh dak, tahun ni lebih sikit. Nak fit and healthy. Living life to the fullest gituuu. Tiap kali tumpang timbang dekat akak sorang kat opis tu mesti dia tanya, aku rasa dah ringan sikit ke, tiba-tiba datang timbang? Hoho.. tiap kali tu gak la berat duk statik 60kg. Anak dah nak masuk 9bulan.. tapi seingat aku, anak 1st dah 1tahun baru aku balik ke asal sebelum beranak. Tapi…