Skip to main content

2016

Salam..

Mesti ramai dah ada senarai panjang azam tahun baru kan? Lambat sikit la iols nak join sama.. busy closing uols.. hahahahah dari 2012 keje situ pastu benti 2bulan masa tahun 2013 then masuk balik, tabah sampai 2016 ni. Clap2 huu 

Azam baru di mulakan dengan Bismillah.. kihkihkih 

Nak SAHM encik kudin cakap esok benti la.. or benti la, lepas tu balik kampung. Katakan la hutang abes dah, laju-laju aku resign. Jaga anak hari-hari. Ish. Tapi takpe.. yang lambat tu selalunya indah. Allah mesti dah tau bila aku patut benti jaga anak sendiri tu. Tunggu nak bagi je. 😂😂

Dah tu azam carry forward lagi.. nak kuruih. Ehh dak, tahun ni lebih sikit. Nak fit and healthy. Living life to the fullest gituuu. Tiap kali tumpang timbang dekat akak sorang kat opis tu mesti dia tanya, aku rasa dah ringan sikit ke, tiba-tiba datang timbang? Hoho.. tiap kali tu gak la berat duk statik 60kg. Anak dah nak masuk 9bulan.. tapi seingat aku, anak 1st dah 1tahun baru aku balik ke asal sebelum beranak. Tapi masa tu.. aku tak sakit. Kena pulak slipped disk/ disk prolapsed time Aimi 6 bulan tu yang slow. Huhu kena hati-hati & fisio jelah sebab takde ubat. Pain killer tak elok amal selalu.. Allah tarik nikmat kesihatan sikit bagi beringat. 

Hurm lagi? 
Macam biasa la nak bercuti sikit dengan family. Rancang dah 2 trip. Dengan izin Allah. Jadi nanti kita cerita okeyyy? Nak jugak buat umrah. 😘😘 

Moga 2016 ni Allah murahkan rezeki lebih lagi ye? Yang penting istiqamah doa usaha dan tawakal. Aminnn

Comments

Popular posts from this blog

Yogjakarta trip - tips and trick!

Yang penting, ENJOY !

1 - Kalau pergi dengan kawan, make sure dalam gandaan 3 atau 6. Kalau 4 atau 5 pun bole tapi ade yang tak dapat naik sama-sama atau tak dapat gambar satu group dekat certain spot. Lagi satu tujuannya nak jimat. Kalau bajet bukan halangan, silakan.

2 - Hotel tu takyah nak best sangat pun takpe, sempat tido dengan kupas buah salak je. Hotel kitorang ritu siap ade pool. Bila nak berendam dah kalau keluar awal pagi, balik dah lepas maghrib. HAHA.

3 - Prepare baju extra, untuk Merapi Jeep Tour dengan Goa Pindul water rafting & cave tubing. Merapi tu kitorang taktau akan teruk basah tetibe dapat driver tu drift kawasan berair 3x, baju tak bawak. Sekian.

4 - Pregnant? Tak sesuai pegi Timang Beach, Merapi Jeep Tour atau err takyah la g Yogja. MERUGIKAN diri. Takde aktiviti nak buat selain layan coffee dekat Cafe Hipstur yang susah nak cari. Bole la kalau pegi semata nak naik beca je sopim atau lepak dekat hotel cun dalam AADC tu. 😝

5 - Makanan dia pedas. Tahap dewa.…

Itinerary Yogjakarta

Hai, 
Ni plan trip 'bujang' kitorang Sept nanti. Dari 6 tinggal 4, yang 2 tu kecundang. Biase la isteri-isteri orang, termengandung HAHA plan tindakan tak ketat lah tu. So, teruskan berjuang ye yang 4 ni kira jadik lah. Actually ni yang ke 2. Tahun 2016 kitorang pegi Padang. Err nanti lah throwback. Nak sapu habuk dekat sini bukan senang k. Istiqomahhhh.
Day 1
12 tgh    Sampai Yogjakarta (Yeyyy!)
              Lunch
4 ptg      Parangtritis/ Gumuk Pasir (Padang Pasir) – SUNSET
Entrance – 3,000/pax
Mobil - 5,000 (1,250K/pax)
Alun-Alun Kidul) 30,000 - 80,000 (4 pax) (bajet: 10,000/pax)
Day 2
7pg         Breakfast @ hotel
8pg         Hutan Pinus (bergambar)
Entrance – 2,000/pax
Rumah Hobbit – 2,000/pax
Kebun Buah Mangunan – 5,000/pax
12 tgh    Timang Beach (gondola) – SUNSET
                Upah org kg utk bawak – 60,000 atau kurang/ sewa motor (jln teruk, berbatu)
                *gondola 200,000/pax
                Lunch (Lobster) bajet sharing - 400,000 (100,000/pax)
4ptg       Goa Pindul (air te…

beware: photographer penipu.

salam...

entah kenapa aku susah sangat nak tido sekarang..
lelap sekejap, terjaga pastu terkebil-kebil sorang..
haihhh nasib baik hubby bole tido walaupun cahaya dari lappy ni bole menggangu lena  - hehe lappy betul-betul tepi katil.  *penakut muahahahaa
***************************

cam tak sape nihh?? ingat balik entri lama di sini. aku dan ramai lagi hire dia untuk 3event.
kes aku, dia hantar krew tapi dia hutang krew tu so kena la hold my album kan. masa up entri tu, dia balas mesej kat fb dengan alasan phone rosak.
masa tu kecoh sebab SYD CHARICE aka SITI RAHMAH ABDULLAH - ic no: 850222-05-5404 tu tak attend or hantar krew untuk shoot wedding diorang.. lepas dia explain & confirm she will come on 7 jan, so aku lepak.. wait and see..

dia jugak cakap nak bayar aku so aku bole bayar krew tu dulu.. but!
kecoh lagi dan lagi.. why? dia buat taik tak datang lagi wedding seterusnya dan blablabla.. aku tak tahan asek push tanya album dll
langsung dia taknak balas dah mesej-mesej aku... until..
m…