Skip to main content

2016

Salam..

Mesti ramai dah ada senarai panjang azam tahun baru kan? Lambat sikit la iols nak join sama.. busy closing uols.. hahahahah dari 2012 keje situ pastu benti 2bulan masa tahun 2013 then masuk balik, tabah sampai 2016 ni. Clap2 huu 

Azam baru di mulakan dengan Bismillah.. kihkihkih 

Nak SAHM encik kudin cakap esok benti la.. or benti la, lepas tu balik kampung. Katakan la hutang abes dah, laju-laju aku resign. Jaga anak hari-hari. Ish. Tapi takpe.. yang lambat tu selalunya indah. Allah mesti dah tau bila aku patut benti jaga anak sendiri tu. Tunggu nak bagi je. 😂😂

Dah tu azam carry forward lagi.. nak kuruih. Ehh dak, tahun ni lebih sikit. Nak fit and healthy. Living life to the fullest gituuu. Tiap kali tumpang timbang dekat akak sorang kat opis tu mesti dia tanya, aku rasa dah ringan sikit ke, tiba-tiba datang timbang? Hoho.. tiap kali tu gak la berat duk statik 60kg. Anak dah nak masuk 9bulan.. tapi seingat aku, anak 1st dah 1tahun baru aku balik ke asal sebelum beranak. Tapi masa tu.. aku tak sakit. Kena pulak slipped disk/ disk prolapsed time Aimi 6 bulan tu yang slow. Huhu kena hati-hati & fisio jelah sebab takde ubat. Pain killer tak elok amal selalu.. Allah tarik nikmat kesihatan sikit bagi beringat. 

Hurm lagi? 
Macam biasa la nak bercuti sikit dengan family. Rancang dah 2 trip. Dengan izin Allah. Jadi nanti kita cerita okeyyy? Nak jugak buat umrah. 😘😘 

Moga 2016 ni Allah murahkan rezeki lebih lagi ye? Yang penting istiqamah doa usaha dan tawakal. Aminnn

Comments

Popular posts from this blog

Pulau Perhentian

Salam uolss

Last weekend 2-4 April kitorang g Pulau Perhentian. Rasanya dah 3 tahun ajak husband hahahaha tapi akhirnya dapat la pegi, 100% plan En Kudin dengan kawan-kawan dia.

Trip sebenarnya 3h2m, jumaat tengah malam kami bertolak naik van 11 seaters.. selesa sangat2 untuk 3 family with 3 toddlers, 1 infant dengan budak bujang sorang aka driver jugaklah tu hihi. Lagi 4 orang naik flight. Kelasss. Jumpa kat jeti hehe

Pendek cerita, sampai jeti dah ada orang nama Ila tunggu. Amik pakej dengan dia. Asalnya sampai je check in then Jungle Trekking lepas tu leisure/free and easy, malam ada BBQ. Esoknya breakfast pastu snorkeling sampai 3ptg, lunch provided then rest and malam BBQ. Isnin check out then balikkk.

Sampai tu bot tak gerak lagi so kitorang breakfast kat jeti dulu. Sedaplah makan dengan tak gosok gigi tak mandi. Hahaha kan tido dalam van sepanjang jalan, kan? Anak 2-2 ok je mentido sampai pagi.

Sudah makan sudah bayar bagai naik bot dalam 30-45 minit camtu.. sampai Cafe Amelia.…

beware: photographer penipu.

salam...

entah kenapa aku susah sangat nak tido sekarang..
lelap sekejap, terjaga pastu terkebil-kebil sorang..
haihhh nasib baik hubby bole tido walaupun cahaya dari lappy ni bole menggangu lena  - hehe lappy betul-betul tepi katil.  *penakut muahahahaa
***************************

cam tak sape nihh?? ingat balik entri lama di sini. aku dan ramai lagi hire dia untuk 3event.
kes aku, dia hantar krew tapi dia hutang krew tu so kena la hold my album kan. masa up entri tu, dia balas mesej kat fb dengan alasan phone rosak.
masa tu kecoh sebab SYD CHARICE aka SITI RAHMAH ABDULLAH - ic no: 850222-05-5404 tu tak attend or hantar krew untuk shoot wedding diorang.. lepas dia explain & confirm she will come on 7 jan, so aku lepak.. wait and see..

dia jugak cakap nak bayar aku so aku bole bayar krew tu dulu.. but!
kecoh lagi dan lagi.. why? dia buat taik tak datang lagi wedding seterusnya dan blablabla.. aku tak tahan asek push tanya album dll
langsung dia taknak balas dah mesej-mesej aku... until..
m…

Si Merah buah hati saya

Hai all.. *krik krik
Bertabah la korang ye, layan je owner blog bilis picisan ni haa. Lappy lama still ok tapi tau la dah lebih 5 tahun hokeh. Bateri cepat abes, dari Luthfia kecik keyboard tu banyak rosak. Selalu gigih update blog kat phone, tak pun pasang je external keyboard tapi sejak anak 2.. nak update entry sepi takde isi pun segan. Hahahah nanti ye kita cerita. Bagi pic si merah ni teman dulu..


Harap2 lebih rajin dan maju lagi ke depan dengan si merah ni. Amin,