Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2016

4h3m Vietnam!

Salam 😊😊

Kihkih ikut suka je update kan? Akhirnyaaaa tercapai jugak hasrat nak bawak mak pegi Vietnam 27-30 Mac ritu. Lepas 2 hari keje, g Perhentian pulak. Huu.. belek entri sebelum kalau nak tau. Promo free seat booking tapi tiket RM100++ jugak sorang. Bole la tu.. Alaaa mak ni kalau berjalan je bukan nak cuti-cuti.. nak sopim aje hahahaa

As usual, aku la booking flight, pastu plan tempat nak lawat bla3. Kos bagai. Tu pun overdose. Sajeeee je pegi sebelum gaji keluar. Takut lemas, jauh sangat hanyut nanti. Ngam pulak nak pegi trip tu duit kutu ade yang dah bayar. Cantekk hahaa

So, takde ape la sangat. 27hb tu flight tengahari sebab taknak awal pagi.. ngam sampai terus naik teksi pegi hotel, check in. Aku booked Hoang Hai Long atau Alagon City & Spa Hotel. Dekat jeee dengan Ben Thanh Market tu.. hari2 jalan pegi sana. Heee teksi kat airport je. 10 USD. Mahai sket ni tapi still ok. Mak beli sim, 100k VND hari-hari call ayah. Hoho tak pasti, rasanya dapat call lebih 1jam kot.. ak…

Pulau Perhentian

Salam uolss

Last weekend 2-4 April kitorang g Pulau Perhentian. Rasanya dah 3 tahun ajak husband hahahaha tapi akhirnya dapat la pegi, 100% plan En Kudin dengan kawan-kawan dia.

Trip sebenarnya 3h2m, jumaat tengah malam kami bertolak naik van 11 seaters.. selesa sangat2 untuk 3 family with 3 toddlers, 1 infant dengan budak bujang sorang aka driver jugaklah tu hihi. Lagi 4 orang naik flight. Kelasss. Jumpa kat jeti hehe

Pendek cerita, sampai jeti dah ada orang nama Ila tunggu. Amik pakej dengan dia. Asalnya sampai je check in then Jungle Trekking lepas tu leisure/free and easy, malam ada BBQ. Esoknya breakfast pastu snorkeling sampai 3ptg, lunch provided then rest and malam BBQ. Isnin check out then balikkk.

Sampai tu bot tak gerak lagi so kitorang breakfast kat jeti dulu. Sedaplah makan dengan tak gosok gigi tak mandi. Hahaha kan tido dalam van sepanjang jalan, kan? Anak 2-2 ok je mentido sampai pagi.

Sudah makan sudah bayar bagai naik bot dalam 30-45 minit camtu.. sampai Cafe Amelia.…